FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11. k. FK Víťazný február vs. PKD 2006 6:3 (3:3)

Šimon — 29. 06. 2009

simon-small • Víťazné loučení s jarní sezónou • Február si s oslabeným soupeřem dlouho nevěděl rady • První gól si Higuita za klobouk nedá. Jansič: „Myslí jsem byl ještě v nymburské nemocnici…“ • Bohouš vítězem ankety „Já bych ho měl!“ • Šimonův gólový návrat v trojím provedení! • Pan Caithaml kolchoznickým štístkem? • Loučení se Zlatým seletem – hrůza, děs • Wydleho potence prozrazena… • Temné posezení U Bulovky svědčilo jen Rosomákovi • Nohejbalový zápas zakončen U Rokytky • Gojkův magický rituál trojího spláchnutí zavíračku neodvrátil •

Před posledním kolem jarní části Hanspaulky stále nebylo rozhodnuto o trojici sestupujících. Bohužel jedním z namočených celků sestupu byl i Víťazný február. K úplné jistotě záchrany potřeboval nutně vítězství, jež se nakonec i přes četná úskalí podařilo kolchozníkům vybojovat.

Ze začátku hrálo robotníkům vše do karet. Soupeř nastoupil jen se čtyřmi hráči v poli, navíc se zdálo, že sílící dusno bude hráčům PKD valem ubírat síly a zápas se tak pro Február stane snadnou záležitostí. To by to ale nesměl být Február, aby si v rozhodujícím zápase nepřipravil nějakou kulišárnu! Z prvních dvou útoků sice dvakrát zazvonily tyče soupeřovy branky, ale gólově udeřilo hned vzápětí na druhé straně. Šimon nízkým pasem nahrál soupeřovi na kopačky, ten se příliš nerozpakoval a skákavou střelou z vlastní poloviny zaskočil dezorientovaného Jansiče – 0:1.

Február lehce znervózněl, nevěděl si se zataženým soupeřem rady a po pár minutách přišel další trest za vlažnou rolnickou hru. Posledního Bohouše si velmi lehce obhodil útočník PKD a pomalým krokem se blížil k Higuitově brance. Na to bohužel zkoprnělý Bohouš vůbec nereagoval, a tak nezbylo útočníkovi PKD než udělat Jansičovi kličku a poslat svůj tým do vedení 2:0.

Teprve po druhé inkasované brance se konečně Február trochu vzchopil a začal hrát o poznání důvtipněji a hlavně důrazněji. Svého soupeře sevřel na jeho polovině a rychlými přihrávkami se snažil nalézt mezeru v obranném postavení PKD.

První gól červenožlutých ale nakonec padnul úplně jinak. Narychlo rozehraný roh v podání Cajdy s Šimonem skončil pohotovou Šimonovou střelou, která přesně zapadla k tyči a znamenala snížení na 1:2. Útočníci Februáru se poté začali tlačit před nejistého gólmana soupeře a brzy tak padl i vyrovnávací gól. Gojko se věren své pověsti útočícího rosomáka přimotal k odražené Wydleho střele a ramenem vstřelil druhý rolnický gól.

Bohužel ne úplně se Február poučil z chyb ze začátku zápasu, a tak neuplynula ani minuta a nejstarší hráč na hřišti si nikým neatakován naběhnul z poloviny hřiště na narážečku a potřetí rozvlnil síť za Jansičovými zády…

Do konce poločasu se Február snažil alespoň vyrovnat, což se mu nakonec díky Cajdově šikovnosti a Robinově důrazu pár sekund před koncem povedlo a do druhého poločasu tak mohli kolchozníci nastoupit přeci jen trochu uvolněněji.

Ve druhé půli přeci jen již srdnatým bojovníkům z týmu PKD ubývalo sil a tak se zbytek zápasu (až na ojedinělé breaky) odehrával na obranné polovině soupeře. PKD však stále poctivě bránili, a tak nezbylo, než střílet ze střední vzdálenosti. Nejdříve se několikrát zastřeloval Bohouš s Cajdou, ale přesnou muškou se nakonec blýsknul až Šimon, když svou vydařenou střelou vymetl pravou šibenici a konečně poslal Február do vedení.

Hned vzápětí se zrodila oku lahodící akce v podání trojice Cajda, Gojko, Robin a prvně jmenovanému nezbylo, než zasunout balón do zívající branky. Šestý gól zařídil další přesnou střelou z úhlu střelec zápasu Šimon a dokonal tak svůj hattrick.

V závěrečné čtvrthodince již soupeř nestíhal příliš bránit, Február dobře kombinoval, ale žádná z jeho akcí již neskončila gólem. Největší šance měli postupně Wydle, Gojko a zejména Cajda, ale zbrklost jim zabránila ve vstřelení dalších branek.

Február ve svém posledním zápase sezóny vydřel důležité vítězství 6:3 a v podzimní sezóně se tak může těšit na 5. sezónu v šesté lize v řadě.

Následná klubová schůze proběhla v decentním stylu v restauraci Zlaté sele, které se bohužel rok od roku stává hrůznějším podnikem. Proto se většina rolníků přesunula do Pivovaru u Bulovky, kde však Bohouš trpěl depresemi a tak se zbylé osazenstvo rozhodlo uzavřít nedělní odpoledne nohejbalovým matchem na blízkém Korábu. Šláftrunk si poslední věrní dopřáli v restauraci U Rokytky a pak již nezbylo než se rozutéci do svých vyhřátých domovů.

21. 6. 2009 Novoborská

Sestava: Jansič – Bohouš, Cajda, Šimon, Pavel – Wydle, Robin, Gojko

Góly: 19. Šimon (Cajda), 22. Gojko (Wydle), 29. Robin (Cajda), 39. Šimon (Pavel), 41. Cajda (Gojko), 45. Šimon (Bohouš)

Soupeř skóroval ve 4., 14. a 23. minutě.