FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11. k. V. február vs. Hlavonožci na niti 4:2 (1:0)

Šimon — 04. 07. 2014

V posledním kole jarní části Hanspaulky potřeboval Február k záchraně v soutěži minimálně bod, jistotu setrvání mu mohlo zajistit jakékoliv vítězství. Přímý souboj s dalším horkým kandidátem sestupu Hlavonožci byl od začátku značně nervózní, nepřesný a nejeden divák, nevěda, jaké představení mu hráči dnes nabídnou, po chvilce hořce zaplakal a raději se vytratil do přilehlé špeluňky. Výkon zkrátka nic moc.

Február měl tentokrát 3 hráče na střídání, žel od začátku ve střídání panoval chaos a tím vznikaly největší chyby a nepřesnosti, zvláště pak při bránění soupeře. Naštěstí Hlavonožci na tom nebyli o moc lépe, dopředu sice byli poměrně nebezpeční, ale obrana jim hořela ještě více než Telgártu.

První branka nakonec padla z přímého kopu, kdy Ondra propálil pověstným bodlem vše, co mu stálo v cestě a gólman již nestačil adekvátně zareagovat. V dalších šancích se ocitl Michal, Bohouš, Jencek a Cajda, ale jejich střely veskrze mířily mimo. Február na druhé straně přežil několik rychlých breaků do své děravé obrany a jen díky Jansičovi či nepřesné mušce vyhrál poločas 1:0.

Zkraje druhé půle se červenožlutí hned dvakrát gólově prosadili. Nejprve parádně prošel po křídle Michal a nabídnul Cajdovi gólovou, která se neodmítá – 2:0. Hned vzápětí se do balónu po pěkné kombinaci opřel Bohouš a jeho nepřesná střela našla na zadní tyči připraveného Ondru a rázem to bylo o tři branky.

Február se poté lehce ukolébal, znervózněl, soupeř vycítil šanci a udeřil. Nejprve děravá obrana zapomněla na osamoceného útočníka a již chvíli po třetím gólu Hlavonožci snížili na 1:3. Poté se nervózní hra odehrával povětšinou ve středu hřiště, ale 8 minut před koncem po dalším nedorozumění již soupeř vstřelil kontaktní gól.

Dívčí fanclub hnal Hlavonožce za vyrovnáním, ovšem toto večera řádil v útoku Februáru neúprosný Dědek, jehož chvíle přišla 3 minuty před koncem. Soupeřův brankář se k závěru tlačil do středu pole a naštěstí v rozehrávce často chyboval. Po jedné z chyb se balónu dostal s výtečným přehledem hrající Dědek a lobem z půlky hřiště do odkryté branky definitivně zajistil Februáru 5. soutěž i pro podzimní sezónu!

Oslava záchrany v soutěži byla kupodivu decentní, ještě před půlnocí se družstevníci na Palmovce rozešli do svých domovů. Lucerna kupodivu zůstala návštěvy Februáru tentokrát ušetřena.

18. června 2014 Zákostelní

Sestava: Jansič – Šimon, Cajda, Bohouš, Dědek, Michal – Ondra, Jencek, Balťas

Góly: 14. min Ondra, 32. Cajda (Michal), 33. Ondra (Bohouš), 57. Dědek

Soupeř skóroval ve 37. a 52. minutě.