FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11. kolo FK Víťazný február vs. A.G.Č.V. 2:2 (1:1)

Šimon — 12. 12. 2013

ples-2010-small Světe, div se! Ačkoliv tomu velmi nevydařený začátek podzimní sezóny vůbec nenaznačoval, Február se nakonec po zlepšených výkonech ve druhé části podzimu v posledním kole zachránil v páté soutěži Hanspaulské ligy. V posledním kole měl navíc Február s aspirantem na postup mírně navrch a o vítězství přišel až v samém závěru klání. Dle prognóz vybojovaný bod na záchranu bohatě stačil, a tak bohatá fanouškovská obec může věhlasný tým ze Švermova na jaře příštího roku již popáté povzbuzovat v páté lize Hanspaulky! Letos poměrně široká marodka nedovolila útok na vyšší cíle, ale pokud bude hvězdná sestava Februáru na jaře plně připravena, mají se soupeři proč strachovat již v letošním adventním čase!

V mrazivém prosincovém večeru měl před sebou Február nelehký úkol. Aby uhájil pátou ligu pro další sezónu, potřeboval s jedním z aspirantů na postup nutně bodovat. Naštěstí hráči Februáru přistoupili k utkání velmi zodpovědně a v průběhu celého zápasu měli mírně navrch.

Február vycházel z předchozích zápasů, kdy se mohl spolehnout na poctivou obranu a soupeře se snažil překvapit zejména z breaků. Družstevníci byli o chloupek důraznější, z čehož se rodila občasné přečíslení, ovšem nutno dodat, že vše hatila nepřesná koncovka, popř. nahrávka ve finální fázi útoku. V dobré pozici se ocitl Filip a Baltík, ale z bezprostřední blízkosti nedokázali balón usměrnit mezi tři tyče. Střelou z dálky se také blýsknuli Šimon a Michal, ale opět bezúspěšně. Soupeř občas zahrozil rychlým přechodem do útoku, ale de facto všechny jeho střely byly zblokovány a k Jansičovi se téměř nic nedostalo.

Mírnou převahu dokázal Február využít až v 16. minutě, kdy balón vybojoval Šimon, předložil ho do křídla Ondrovi, a ten střelou na přední tyč prostřelil překvapeného gólmana. Hned vzápětí mohl soupeř srovnat, ale střelu do odkryté branky dokázal vytěsnit Baltík, co by zaskočivší gólman Februáru. Nakonec soupeř srovnal po rohovém kopu, kdy obránce AGČV dalekonosnou střelou prostřelil nejprve vyběhnuvšího Michala a pak i bohužel Jansiče. Zbytek první půle již proběhl bez vyložených šancí a poločas tak skončil 1:1.

Zkraje druhého poločasu si Šimon obnovil svalové zranění a přidal se na marodku k dorazivšímu lazarovi Cajdovi, který s jeho tátou, obávaným to coachem Februáru, zdravě hecovali bojující červenožluté družstevníky. Február se začal více tlačit do útoku, s vůli brzy rozhodnout utkání ve svůj prospěch, neboť na remízu se nechtěl v žádném případě spoléhat. V dobrých pozicích se ocitli Jencek, Ondra, Filip a hlavně Baltík, ale ani z ideálních pozic nebyl nikdo schopen vstřelit branku. Naopak soupeř občas využíval vysunutější obrany Telgártu a několikrát nebezpečně zahrozil, naštěstí šly střely mimo či byl Jansič připraven.

Pět minut před koncem se nakonec na Február usmálo štěstí. Po Ondrově přihrávce do strany se snažil Baltík centrovat na zadní tyč, balón si však našel cestu přímo do branky a Február opět vedl – 2:1.

Po gólu už se Február soustředil víceméně na obranu, žel tři minutky před koncem ztratil Jencek na půlící čáře balón a očekával se rychlý break soupeře. K překvapení všech, včetně Jansiče, útočník AGČV vystřelil pár kroků za půlící čárou a balón se podruhé třepotal v síti Februáru. V poslední minutě měl soupeř po zbytečném Dědově faulu možnost volného kopu, ale naštěstí trefil zeď. Následoval roh, promáchnutí střely, hvizd rozhodčího a Február mohl začít slavit!

Letošní ne úplně zdařilá sezóna byla na poslední chvíli zachráněna, nezbývá než se poučit a v jarní sezóně všem ukázat, že Február má to nejlepší ještě před sebou!

3. 12. 2013 Mikulova

Sestava: Jansič – Šimon, Dědek, Michal, Ondra – Filip, Jencek, Baltík

Góly: 16. Ondra (Šimon), 55. Baltík (Ondra)

Soupeř srovnával na 1:1 ve 23. minutě a na 2:2 v 57. minutě.