FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11. kolo: FK Víťazný február vs. AG Team 0:3 (0:0)

Šimon — 23. 07. 2013

cajda-miku-smallPřed posledním utkáním jarní části soutěže mohl teoreticky Február dosáhnout na třetí příčku skupiny, reálněji se jevilo 4. či 5. místo, čímž by i tak červenožlutí dosáhli svého nejlepšího umístění v historii svého působení v 5. nejvyšší soutěži. Stačila k tomu maličkost – neprohrát. Soupeř byl v tabulce navíc dva body za Februárem, takže zisk alespoň bodu se nezdál být nemožným.

První poločas dokonce nasvědčoval tomu, že se kolchozníci s jarem rozloučí vítězně. Február hrál pohledný fotbal se spoustou šancí, ale jak je již dlouhá léta zvykem, potýkal se se svojí nepřesnou koncovkou. Robotníci rovněž před zápasem přeskupili své řady a v útoku tak převážně řádili hbití forwardi Bohouš s Dědkem.

Do slibného zakončení se v první půli dostal dvakrát Dědek, dvakrát Šimon, Bohouš, Ondra a další, ale buď hráči Február ve zbrklosti netrefili branku anebo vše pochytal vynikající gólman AG Teamu. Soupeř hrozil spíše po rychlých brejcích a nutno dodat, že občas stáli při Februáru všichni svatí, avšak Jansič své čisté poločasové skóre naštěstí uhájil.

Druhý poločas začal nejhůře, jak začít mohl, a to brzkým gólem AG Teamu, kterému předcházela obvyklá zbytečná ztráta na půli hřiště. Soupeř pak obranu Februáru snadno přečíslil a podél vyběhnuvšího Higuity uklidil balón do sítě. Družstevníci se snažili z inkasované branky rychle oklepat, ale AG Team začal bránit od půlky, zkušeně čekal na chybu Februáru a červenožluté od té doby de facto k ničemu nepustil. Druhý gól přišel po podběhnutí dlouhého autu soupeře a osamocený útočník AG Teamu si i napodruhé věděl v gólové šanci rady.

Hra Februáru byla od té doby v křeči, nikdo nevěděl, kam si naběhnout, komu přihrát a tak bylo jasné, že toho dne červenožlutí body nezískají. Čtvrthodiny před koncem prostřelil po rozebrání obrany Telgártu hráč soupeře Jansiče potřetí a bylo definitivně po nadějích. K závěru ještě Jencek nastřelil z dálky přízemní střelou tyč, což byla jediná kloudná střela Februáru za celý druhý poločas.

Február za přihlížení rekonvalescenta Wydleho na Mikulově opět prohrál a díky této ztrátě se nakonec posunul tabulkou až na konečné sedmé místo tabulky. Dobře rozjetá sezóna se v závěru díky dvěma porážkám zbytečně zadrhla, přitom čtvrtá liga byla letos opravdu blízko. Február bohužel opět pohořel na neproměňování šancí, sezónní skóre 19:18 hovoří za vše. Největší pohromou letošního jara však bylo pochopitelně Mátisovo těžké zranění z osmého kola, doufejme, že se dá brzy zdravotně do kupy.

19. 6. 2013 Mikulova

Sestava: Jansič – Šimon, Cajda, Jencek, Ondra – Dědek, Bohouš,Michal

Soupeř skóroval v 31., 37. a 46 minutě.