FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11. kolo: FK Víťazný február vs. Merck Stars 3:2 (1:0)

Šimon — 02. 07. 2008

team-small • Konec dobrý, všechno dobré • Zápas plný zvratů rozhodl kanonýr Milda • Bohoušovy průniky středem hřiště ozdobou zápasu • Milda: „S bráněním nabíhajících hráčů jsem nikdy neměl problémy!“ • Duchovní pouť ke kostelu Sv. Václava narušil jen Pavel nákupem v Bille… • Pavel: „Zlevněnému salámu Senior jsem opravdu odolat nemohl.“ • Bujabézový Bohouš specialistou na francouzskou kuchyni •

Před výkopem posledního kola jarní sezóny Hanspaulky již bylo jisté, že si Február svou pozici v šesté lize udrží i pro další ročník soutěže. Konečné osmé místo 6.B ligy jistě mohlo být lepší, ale po sérii tří proher za sebou ve druhé polovině sezóny to pro robotníky mohlo dopadnout daleko hůře. Naštěstí v posledních dvou kolech vydřel Február důležité výhry a následná víťazná oslava tak dala zapomenout na všechny strasti uplynulé sezóny.

Úvod zápasu patřil uvolněně hrajícímu Februáru. Na umělém trávníku Novoborské se kolchozníci snažili hrát kombinačně po zemi a postupným útokem se tak dostávali do střeleckých příležitostí. Do nadějných příležitostí se nejprve dostal Milda, ale jeho velké chvíle měly teprve přijít. Hned vzápětí skončila tečovaná Cajdova střela na tyči a nápor Februáru uzavřel Baltíkův pokus, jenž rovněž tečován skončil na břevně hvězdného soupeře.

Do té doby precizní obrana červenožlutých nedovolila soupeři sebemenší ohrožení Higuitovy branky. Žel po úvodní čtvrthodince již obránci Februáru neudrželi pozornost, a tak se i soupeř dostal do několika gólových šancí. Nejprve z dálky zazvonila pravá Jansičova tyč, což obrana Telgártu nebrala jako varování a v příštích okamžicích pustila útočníky Merck Stars třikrát před samotného Jansiče. Naštěstí jejich střely mířily mimo nebo je Higuita ladným pohybem své nožky snadno vykopnul.

V době největšího náporu soupeře se do breaku dostal Baltík s Mildou, jejichž spolupráce již poněkolikáté v této sezóně slavila úspěch. Milda si naběhnul na prudkou Baltíkovu přihrávku a s rozvahou ji usměrnil za vyběhnuvšího gólmana.

Po přestávce pokračoval Február v nápadité kombinaci, kterou svými dravými průniky „oživoval“ s nadšením hrající Bohouš. Žel se zakončením to již bylo horší, jeho střely byly většinou zblokovány obránci, ale touha s jakou se pouštěl do nerovného boje se jen tak nevidí!

Február hrál sice pohledný fotbal, ale góly ve druhém poločase střílel nejprve jen soupeř. Po jednom z autových vhazováních zaspal Milda při bránění nabíhajícího hráče (v tu chvíli zřejmě s Cajdou řešil, kdo se po zápase bude věnovat místí opojné recepční) a ten z hranice pokutového území notně šťastnou střelou doprostřed branky vyrovnal. Uplynulo jen pár okamžiků a Jansič tahal balón z branky podruhé. Nejlepší hráč soupeře v poklidu nahrál na nabíhajícího si křídelního hráče a ten střelou k tyči strhnul vedení na stranu Hvězd.

Naštěstí se vzápětí Február vrátil ke své kombinační hře a poměrně brzy dokázal zápas otočit. Nejprve Wydle orazítkoval břevno, poté se znovu zastřeloval Milda a po rozehrání přímého kopu zahrozila i Dědkova levačka. Další akce byla již konečně gólová. Rychlý přechod do útoku zakončil po dokonalé Robinově přihrávce šutér Milda a zaokrouhlil počet svých gólů v této sezóně na rovných deset.

Třetí gól, to už byla óda na krásu. Jansič svým dlouhým výhozem našel Cajdu, ten si pohrál s obráncem a jako na zlatém podnosu předložil na zadní tyči Baltíkovi nabídku, která se neodmítá – 3:2.

Zbytek zápasu si jednotné rolnické družstvo již pohlídalo a po závěrečném hvizdu rozhodčího tak mohly naplno propuknout oslavy osmého místa v jarní soutěži. K postupu do vytoužené páté ligy chyběly tentokrát Februáru tři vítězství. Doufejme, že podzim bude lepší jara!

24. 6. Novoborská

Sestava: Jansič – Cajda, Dědek, Pavel, Bohouš – Milda, Baltík, Robin, Widle

Góly: 25. Milda (Baltík), 45. Milda (Robin), 57 Baltík (Cajda, Jansič); soupeř skóroval ve 32. a 41. minutě