FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11. kolo: VF – ROOSVELT BOYS 2:2 (1:1)

Šimon — 16. 06. 2004

● Sestup nešťastně stvrzen vyrovnáním soupeře v poslední minutě… ● Po čtyřech sezónách opět 8.liga… ● O vítězství přišel lepší Február neproměňováním tutovek a dětskými chybami v obraě. ● Zakleté Kbely ● Žižkovské posezení s přáteli v Moravě a Nad Viktorkou nám náladu nespravilo… ● Zdenda Portych opět nedošel…●

Ach, ty nešťastné Kbely…Teprve po zápase se Február dozvěděl, že jedině vítězství by ho ještě zachránilo v 7.lize i pro příští rok, ale ani na poslední chvíli mu nebylo přáno a o zasloužené vítězství přišel v poslední minutě…

Ač kbelské kolbiště svým kvalitním povrchem velmi svědčí technické hře Februáru, většinu zápasů zde telgártští prohráli či remizovali. Důvodem je vždy naprosto tragické proměňování vyložených šancí. Nejinak tomu bylo i tohoto pochmurného odpoledne.

Február sice od začátku zápasu byl o něco lepším týmem s nakonec postupujícími Roosevelt Boys, ale nasazení a bojovnosti chyběli kýžené goaly. Jedinou zdařilou akcí byla nakonec mistrovsky mířená Kvášova střela, která se po dvou houslích obránce a brankáře nakonec doklopýtala za brankovou čáru. Bohužel v zápětí se při přebírání útočníků soupeře špatně domluvili Šimon s Bohoušem a nejlepší hráč na hřišti se osamocen postaral křižnou střelou o brzké vyrovnání. V 1. půli Február ještě několikrát zahrozil, ale ani Bohouš ani Kváša neměli přesnou mušku.

Ve druhém poločase pokračovala mírná převaha Februáru, která brzy vyústila v druhý, vedoucí gól, když se po Šimonově autu prosadil naběhnuvší Bohouš a přesným halfvolejem nedal goalmanovi šanci. Február nadále bojoval o své letošní 3. vítězství a další gól visel ve vzduchu. Nejblíže měl k tomu v závěru zápasu Kváša, který šel sám na goalmana soupeře, ale zřejmě neunesl tíhu okamžiku a neproměnil. O to větší zklamání přinesla poslední minuta utkání, kdy totožný střelec Roosevelt Boys z 1. půle hravě obešel již totálně vyčerpaného Wydleho a další přesnou křižnou střelou srovnal na konečných 2:2.

Po třech sezónách v 7. lize a jedné sezóně v 6. lize se tak Február navrací zpět do bahna nejnižší, 8. ligy. Nechť pouze na jednu sezónu!

16.6. Kbely

Sestava: Tomáš – Bohouš, Šimon, Pavel, Mára – Kváša, Wydle, Robin

Goals: Kváša (Pavel), Bohouš (Šimon)