FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11. kolo: VF vs. 1. WC 2:1 (1:1)

Šimon — 15. 06. 2005

• Uhelné Sklady lesk Februáru nezaprášily • Vítězné rozloučení se sezónou • Odveta za loňskou prohru • Šestý zápas bez prohry v řadě • Láďova neprůstřelnost trvala 225 minut! • Špáťova pozdravenka v první minutě • Bohouš dal přednost chalupaření, Bouřka raději sledoval telenovely… • Postup uniknul o jediný bod… •

Ještě pár minut před zápasem to vypadalo se sestavou Februáru velmi nahnutě (někteří družstevníci se zřejmě zalekli vytrvalého deště), ale nakonec se Telgártští sešli v dostatečném počtu a mohli tak navázat na vítězné tažení z posledních kol. Soupeřem byl dosud vedoucí celek tabulky (známý z loňské sezóny, kdy Február porazil 3:1), ve hře bylo nešťastné čtvrté místo v tabulce, Láďova neprůstřelnost a šestizápasová série bez prohry.

Lepší začátek si Február na nasáklém terénu snad ani nemohl přát – brzy po rozehrání se odražený balón dostal ke Špáťově levačce a jeho přesná a pohotová střela znamenala brzké vedení 1:0. Soupeř byl však z těch lepších, dobře kombinoval i běhal a tak se začátek první půle odvíjel spíše na polovině Telgártu. Vyložené šance však přišly na druhé straně, když se dvakrát po sobě po kombinaci na jeden dotek dostal do výhodné pozice Mára, leč ani jednou nenašel dost rozvahy a své šance promarnil. 1. WC se postupně rovněž dostalo k několika střelám, ale ty si většinou nenašly cestu až k Láďovi a když ano, tak neznamenaly větší nebezpečí. Když už se zdálo, že poločas skončí 1:0, přišel roh soupeře, přesný centr a nikým neatakovaný útočník hlavou bez problémů vyrovnal. Bohužel, Robin místo bránění raději duchaplně sledoval deštivé panorama Prahy a tak se v druhé půli začínalo od znovu.

I ve druhém poločase byla hra velmi vyrovnaná, měkký terén příliš nevadil hře a tak se postupně zrodilo několik tutovek. Po několika nepřesných střelách Šimona a Špáti si dvě „loženky“ vypracoval sveřepý Roj Kýn (ano, Pavel Hyťha slavil velký návrat do rudého dresu), leč ani zakončení do prázdné branky gól nepřineslo. Vzápětí však přišlo velké Pavlovo (Pavla Strnada) sólo, kdy nejprve mazácky odebral útočníkovi míč, přešel přes zkoprnělého beka a tváří v tvář nedal gólmanovi WC žádnou šanci – 2:1. Ve zbytku zápasu se Február již jen soustředil na ubránění hubeného náskoku, avšak síly značně docházely a tak se útočníci soupeře dostali několikrát do šance před zcela osamoceného Láďu. Ten však potvrdil, že je nejlepším gólmanem soutěže a tak několika výtečnými zákroky zachránil páté letošní vítězství. V posledních okamžicích se ještě po Šimonově přihrávce dostal do nadějné šance Jenda, ale jeho střela postrádala potřebnou razanci.

Bohužel, další letošní vítězství znamenalo jen potvrzení čtvrtého – prvního nepostupového – místa a tak si Február může jen rvát vlasy, že nedokázal např. v ostudném utkání s Bruchosem alespoň remizovat…

15. 6. Uhelné Sklady

Sestava: Láďa – Špáťa, Šimon, Pavel, Mára – Jenda, Robin, Roj Kýn

Góly: Špáťa, Pavel