FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11. kolo: VF vs. ACE Praha 1:0 (0:0)

Šimon — 27. 11. 2005

• Vydřené vítězství záchranu nepřineslo… • ACE Praha jen ve čtyřech v poli • Zbrklá koncovka nedovolila více jak jeden gól • 6. liga není Februáru souzena • Čtyři vítězství za sezónu k záchraně nestačily • Bouřka a jeho vypité nedělní odpoledne • Cajda: „Už to není, co bejvalo, dám si tři kousky a končím…“ •

Se závěrečným letošním kolem přišla i poslední šance Februáru na záchranu v šesté lize. Telgárt potřeboval nutně vyhrát a navíc musel spoléhat na prohry svých soupeřů v boji o udržení. První podmínka byla nakonec hubenou výhrou splněna, bohužel zbylí kandidáti sestupu bodovali a tak se Február pro příští sezónu vrací zpět do sedmé ligy.

Samotný zápas s ACE se z počátku zdál být jednoduchou záležitostí – soupeř nastoupil jen se čtyřmi hráči v poli – a tak se zdálo, že je jen otázkou času, kdy padne první gól. Jelikož si první brankář Februáru Láďa Mrďoch zmrzačil nohu činkou a druhý brankář Jansič dal přednost ochutnávce piva Primátor ve svém rodném kraji, postavil se z kraje utkání do branky Šimon, kterého v polovině první půle vystřídal Bohouš. Příliš práce ale neměli. Február se díky početní převaze usídlil na polovině ACE, ale veškerá jeho snaha končila na úrovni vápna, popř. nepřesnou střelbou ze střední vzdálenosti. Tým ACE Praha dobře bránil a v útoku se spoléhal na chybu rudé obrany, popř. na standartní situace, za celý poločas však ani jednou nevystřelil na branku.

Do největších šancí v první půli se za Február dostali Jenda – jeho střelu z blízkosti brankář vyrazil - a Cajda, jenž místo hlavičky do odkryté branky volil raději přihrávku do volného prostoru. K několika nebezpečným střelám se postupně dostali také Špáťa, Bohouš, Bouřka a Šimon, ale buď nemířili přesně anebo je vychytal pozorný brankář soupeře.

Ve druhé půli se do branky Februáru postavil Pavel, jenž kromě několika centrů zvládl vyrazit jedinou střelu soupeře na branku a tím měl své odpracováno. V poli vyvinul Február ještě větší tlak než v první půli, ale jeho hra stále trpěla zbrklou koncovkou. Naštěstí po několika zastřelovacích pokusech se začaly rodit i vyložené šance. Nejdříve Cajda namazal Robinovi před odkrytou branku, žel Robin z blízka vysoce přestřelil. Poté vyšla narážečka Šimona s Cajdou, ale Šimonovu střelu zastavil vyběhnuvší gólman. Čas ubíhal, soupeř zkušeně zdržoval a gól stále nepřicházel. K závěru zápasu se však na Telgárt usmálo družstevnické slunce. Cajda kolmou přihrávkou mezi obránci našel osamoceného Šimona před brankou ACE, ten si balón zpracoval a šajtlí prostřelil překvapeného gólmana 1:0!

Soupeř se poté ještě snažil o vyrovnání, ale všechny jeho pokusy končily na bezchybné obraně Februáru. Poslední dvě příležitosti měl naopak Telgárt. Nejprve po rohu napálil z dálky Šimon břevno a v závěru se ještě „blýsknul“ Cajda, když po precizním Bouřkově průniku a jeho přihrávce před zcela odkrytou branku pohrdl druhým gólem a „lehce“ přestřelil.

Bohužel ani vydřené vítězství 1:0 Februáru k záchraně nakonec nestačilo a tak na jaře v sedmé lize naviděnou…

27.11. Podvinný Mlýn

Sestava: Šimon (Bohouš, Pavel) – Bohouš, Špáťa, Šimon, Pavel – Bouřka, Robin, Jenda

Gól: Šimon (Cajda)