FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11. kolo: VF vs. PVC Kulva 3:2 (0:0)

Šimon — 28. 06. 2006

· Víťazný február se vrací zpět do šesté ligy! · Čtvrté vítězství v řadě! · Postup vychytal Jansič · Kváša tentokráte mířil přesně · Proč hraje Šimon házenou?· Bude hrát na podzim Telgárt opět s Palmeiras? · Žižkov zažil robotnický karneval! · Půlnoční řízek u Vystřelenýho voka · V Kainu slavil i Abel · Bohouš zůstal u seriálů · „Oslavíme to jindy!“ ·

V rozhodujícím posledním zápase sezóny, kdy vítěz bral vše (tedy postup), vypadly ze sestavy Februáru tři výrazné opory – Bohouš, Luky a Milan; naštěstí se však zbylí robotníci semkli a důležité vítězství v nervózním zápase statečně vybojovali. Čtvrté vítězství v řadě znamenalo vybojování téměř ztraceného postupového třetího místa, a tak se Február v podzimní sezóně může opět těšit na šestiligové soupeře.

Zápas v úmorném vedru začal nejdříve opatrně, ale po počátečním oťukávání získal Február přeci jen mírnou převahu a soupeřovu branku v prvním poločase několikrát nebezpečně ohrozil. Dvě velké šance si připravil po brejcích Šimon, ale ani jedna z jeho střel levačkou si nenašla cestu do soupeřovy branky. Další dvě šance si připravili hlavičkující Pavel a Kosťa, bohužel oba dva mířili těsně nad. V útoku hráli výborně Kváša s Jurou, ale jejich průniky gólem rovněž neskončily. Na druhé straně hrozila Kulva zejména po rohových kopech, jejich střely ale naštěstí končily vysoko nad brankou anebo vše vyřešil bezchybný Jansič.

Druhou půli začal Február mocným náporem a zkraje poločasu již konečně otevřel skóre utkání. Po přesné Kvášově přihrávce šel Jura sám na gólmana a se štěstím nadvakrát proměnil – 1:0. Hned vzápětí měl obrovskou příležitost Kváša, ale výtečnou Jurovu přihrávku poslal těsně vedle tyče. Bohužel hned poté se soupeřův útočník prosadil po křídle a na tečovanou střelu již Jansič nestihnul zareagovat – 1:1. Pohroma mohla přijít z následující akce Kulvy, když do vápna směřující aut tečoval nešťastně rukou ve výskoku Šimon a kopala se penalta. Tu však bravurně skokem k tyči zlikvidoval Jansič (prudkou střelu spolehlivě ztlumil svým vytrénovaným břichem) a karta se obrátila. Február znovu získal ztracenou převahu – nejprve parádně vystřelil z dálky Kosťa, ale brankář Kulvy byl ještě na místě. Pak však přišla Kvášova individuální akce a jeho střela pod víko znamenala změnu skóre na 2:1 pro robotníky. Soupeř se poté ještě snažil o vyrovnání a poměrně snadno procházel rozhozenou obranou Februáru, naštěstí však jeho největší šance skončila tečovanou střelou na tyči Jansičovy brány.

Vítězná pojistka přišla chvíli před koncem utkání. Před gólovou akcí ještě zahrozil po Šimonově autu Kosťa, když svou prudkou hlavičku poslal do břevna, ale pak to již přišlo. Kváša přesně sklepnul balón na nabíhajícího Pavla a ten placírkou přidal důležitý třetí gól. Kulva poté hru velmi otevřela, což mohli záhy potrestat Bouřka s Robinem, když šli sami dva na osamoceného brankáře. Bohužel Bouřka místo přihrávky zvolil kličku, kterou mu gólman Kulvy zneškodnil. V poslední minutě se Kulva ještě jednou po pravém křídle prosadila a střelou k bližší tyči překvapila Jansiče, na vyrovnání však již nebyl čas. Február nakonec v pohledném zápase vydřel vítězství 3:2 a zajistil si tak postup ze třetího místa zpět do šesté ligy.

Víťezná oslava na trase Pražačka – Vystřelený voko – Kain byla uchvacující, kdo nezažil, může těžce litovat…

26. 6. Pražačka

Sestava: Jansič – Šimon, Pavel, Bouřka, Kosťa, Baltík – Kváša, Jenda, Robin, Alda, Jura

Góly: Jura (Kváša), Kváša (Jura), Pavel (Kváša)