FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11. kolo: Víťazný február vs. Friends Prague 0:4 (0:3)

Šimon — 06. 02. 2016

V posledním kole podzimní sezóny zůstávala ještě v případě vítězství a souhry ostatních výsledků jiskra naděje na setrvání v páté lize, ovšem zázrak se nekonal a Február po čtyřech letech a osmi sezónách strávených v páté výkonnostní soutěži klesá do hlubin šesté ligy. K záchraně stačilo tentokrát 9 bodů, žel Február jich po dvou vydřených vítězstvích a jedné remíze nasbíral pouhých 5, což je mimochodem druhý nejhorší bodový zisk v šestnáctileté historii týmu.

K samotnému zápasu jen stručně. Už to, že se borci z Telgártu na rozhodující zápas sešli v počtu šesti hráčů, o něčem svědčí. Ostatně podobně vypadala celá sezóna, takže o sestup se hrálo od prvního kola. Úvodních deset minut zápasu jednoznačně patřilo Februáru. Červenožlutí se dobře nabízeli, běhali jak o život a odměnou jim byla řada šancí. Po nacvičeném signálu na zadní tyči mohl po Cajdově přihrávce otevřít skóre Šimon, žel trefil jen vyběhnuvšího brankáře. V dalších šancích se objevili Cajda, Ondra a Jencek, ale buď zbrkle mířili těsně mimo nebo nechali vyniknout brankáře.

Stále to vypadalo, že gól visí ve vzduchu, bohužel za chvíli padnul, ale na druhé straně. A to hned třikrát do poločasu. Zoufalý nedůraz v pokutovém území od obránců i gólmana způsobil, že během posledních deseti minut první půle prohrával Február z ničeho nic 0:3. Ze vše hovoří komentář rozhodčího: „Klidné vyrovnané utkání. Prvních 10 minut hosté tlačili, ale bez výsledku. Domácí na co šáhli, to padlo do brány. Hezký fotbal ve svižném tempu.“

Ve druhém poločase se Február snažil alespoň vstřelit branku, ale soupeř zvolil taktiku zatažené obrany s ojedinělými breaky, což Telgártu vůbec nevyhovuje a hra se tak změnila v marné dobývání branky Friends. Největší šanci si vypracoval Ondra, ale jeho střela skončila jen na břevně, stejně tak jako Wydleho rána. Více vyložených šancí nebylo, naopak soupeř přidal ještě jeden gól a definitivně tak rozhodl o výsledku zápasu.

Február tak po osmé prohře zaslouženě opouští pátou ligu. Je třeba říci, že v řadě zápasů mu k bodovému zisku chyběl krůček, ovšem s prořídlou soupiskou nebylo možno dělat zázraky. Doufejme, že na jaře se červenožlutým podaří alespoň částečně posílit kádr a pokus o návrat do páté ligy bude moci být reálným.

1. prosince 2015 Litvínovská

Sestava: Jansič – Šimon, Cajda, Wydle – Ondra, Jencek

Soupeř skóroval v 19., 23., 29. a 47 minutě.