FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. k.: FK Víť. február vs. Suchdol Sabres B 2:2 (2:0)

Šimon — 13. 05. 2014

Na některá utkání by bylo nejlepší ihned zapomenout, a právě zápas se šavlemi ze Suchdola patří jednoznačně mezi ty zapomnění hodné. K nesportovní úrovni utkání bohužel hodně přispěl i nepřesný rozhodčí, jehož chybná a nejednoznačná gesta vedla k eskalování již tak vyhrocené situace. Navíc v utkání, které bylo plné zbytečných řečí, zákeřných faulů a přehnaného důrazu, ztratil Február naprosto naivně vítězství, což ještě víc umocnilo nechutenství nad touto „událostí“.

O hře samotné toho nelze moc napsat. V prvním poločase byl Február určitě lepší, do otevřené obrany soupeře podnikl několik rychlých breaků, ale ani z pozic, kdy byl např. Michal sám před zkoprnělým gólmanem, nedokázali kolchozníci skórovat. V dobrých příležitosti se ještě objevil Cajda, Ondra a Bohouš, ale góly padly nakonec až k závěru půle z Jenckovy kopačky. Nejdříve ve 26. minutě vystřelil zpoza vápna po zemi přes clonícího Šimona, kterému stačilo jen roztáhnout nohy a balón se následně zatřepotal v síti. Druhý gól daroval Jenckovi nepřesný obránce soupeře, jehož odkop trefil Jenckovu nohu a ten dokonalým obloučkem přehodil lehce prkenného brankáře Suchdola – 2:0.

Ve druhém poločase pokračoval nervózní hra obou mužstev plná zbytečných průpovídek, leč zdálo se, že má Február vše pod kontrolou. Bohužel v polovině poločasu soupeř náhodnou střelou vyrovnal a Telgárt se náhle začal strachovat o výsledek. Příšerným momentem se pro Február stala vyrovnávací branka o pět minut později. Útočník Suchdola se po velmi šťastném průniku přes tři hráče o několika nevídaných odrazech dostal až před vyběhnuvšího Jansiče. Místo umístěné střely se sotva dotknul špičkou nohy balónu, který si k údivu červenožlutých našel skrze Higuitovy nohy cestu do branky, kam se doslova dokutálel.

A mohlo být ještě hůře! Vzápětí se po akci soupeře ocitl před prázdnou brankou útočník Suchdola, ale místo třetího gólu napálil balón jen do tyče…

Závěr utkání proběhl bez vyložených šancí, v poslední minutě mohl jít na gólmana soupeře osamocený Šimon, leč Jenckova přihrávka byla o chloupek delší a Šimonova střela z rohu tak neměla šanci na úspěch.

Doufejme, že Február se z tohoto hrůzného výkonu dostatečně poučí a takovouto blamáž již nikdy na hanspaulských hřištích neuvidíme.

2. dubna 2014 Aritma

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Cajda – Michal, Jencek, Ondra

Góly: 26. Jencek (Cajda), 28. Jencek

Soupeř skóroval ve 45. a 50. minutě.