FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. k.: FK Víťazný február vs. Nottoric Forest 2:2 (2:1)

Šimon — 19. 09. 2017

Ve druhém podzimním kole se Február utkal se starým známým týmem Nottoric Forest. Dvě předchozí klání z roku 2005 (2:1) a 2011 (5:1) byla vítězná a úvod letošního zápasu nasvědčoval tomu, že by se Február mohl radovat i ve třetím vzájemném klání. Žel nakonec byli družstevníci rádi za bod a nutno říci, že Februáru ve druhé půli došel dech. Po delší časové odmlce si oblékl červenožlutý dres Etiopan Cajda, ale ačkoliv patřil k nejlepším na hřišti, ztrátě bodu za konečnou remízu 2:2 zabránit také nedokázal.

Február s dvěma střídajícími borci vlítnul na soupeře bez bázně a hany. Během úvodního náporu si po náznaku dvou šancí vypracoval jasnou gólovku, kterou po Jenckově přihrávce téměř do prázdné branky proměnil navrátilec Cajda. Neuplynulo ani pár minut a na branku Forestu se valil další útok. Cajdovu střelu dokázal ještě brankář soupeře vyrazit, bohužel pro něj jen k číhajícímu Šimonovi, který krkolomným volejem vrátil balón před branku k připravenému Cajdovi, který chytrou a pohotovou hlavičkou poslal Február do dvoubrankového vedení. Február nepolevoval a po dalších průnicích Wydleho, Carlose a Šimona mohl přidat další góly, leč nestalo se tak.

Soupeř po úvodním náporu červenožlutých začal pomalu vystrkovat růžky a po zbytek první půle byl Februáru vyrovnaným soupeřem. Obrana Telgártu začala i při zdánlivě jednoduchých situacích zmatkovat a několikrát soupeři nabídla možnost střelby. Naštěstí mířil Forest buď mimo anebo si se střelami poradil pozorný Dan. Bohužel nakonec Február přeci jen čisté konto neudržel a branku soupeři do své sítě připravil na zlatém podnose. Bohoušovi se u lajny nezdařila jeho vytříbená klička Bohoušovka a soupeř rázem uháněl v počtu dvou hráčů na osamoceného Dana. Forest situaci vyřešil s přehledem a do protipohybu brankáře skóroval na 1:2.

Do konce poločasu ještě soupeř několikrát nebezpečně vystřelil, jednou trefil i tyčku, ale Dan za svá záda již branku nepustil. Na druhé straně prošel obranou soupeře Šimon, ale jeho pozdní střela byla včas zablokována. Do zakončení se ještě dostal Cajda a Carlos, ale na poločasovém skóre 2:1 se již nic nezměnilo.

Zkraje druhého poločasu byla hra ještě vyrovnaná, ale soupeř postupně vysunul presink, s čímž si čím dál tím víc unavenější Február nevěděl moc rady a místo postupného útoku se často uchyloval k nakopávaným balónům. Přesto se ještě pár šancí urodilo. Cajdovu prudkou přihrávku z přímáku Šimon jen těsně nestihnul, v dalších střeleckých příležitostech se objevili Cajda, Wydle a dvakrát Carlos, ale střely to byly zbrklé, nepřipravené a mířící hodně vedle.

V posledních 20 minutách hrál Február bez zraněného Šimona, sil evidentně ubývalo a de facto se červenožlutí jen bránili. Soupeř se hnal za vyrovnáním, ale vyložené šance si až na dvě výjimky nevytvořil. Nakonec se ujal až přetažený roh, kdy Cajda pozdě přistoupil ke střílejícímu hráči, který rotujícím volejem s nevyzpytatelným odskokem překvapil Dana a balón po odrazu zaplul do pravé šibenice – 2:2.

V závěru se výraznější šance již neurodily, a tak Február po nevýrazném výkonu remizoval s Nottoric Forest 2:2.

13. září 2017 Hostivař

Sestava: Dan – Šimon, Bohouš, Wydle, Korkorán – Jencek, Cajda, Monte Carlo

Góly: 4. Cajda (Jencek), 6. Cajda (Šimon)

Soupeř skóroval v 15. a 50. minutě.