FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. k.: FK Víťazný február vs. Poľnohospodár 1:6 (0:4)

Šimon — 14. 04. 2011

ded-fr-vesely-small• Nevídaný debakl ve Štěrboholech • Poľnohospodár naděje Februáru úplně rozoral • Zápas rozhodla jednoduchá a hlavně účelná hra soupeře • 6 gólů dostal Február naposledy 17. 10. 2005 na Císařské louce od SK Elet! • Nemastný neslaný nehořký nesladký výkon velkým varováním • Dědek nepředvedl ani vodorovný ani svislý skluz • Bohouš si svoji chvilku slávy schoval až na Strahovskou ligu • Kdo doprovodil Aničku na diskotéku Hvězda? • Výtečný Samson zase tekl proudem •

Nevydařený vstup do jarní sezóny potvrdil Február dalším fiaskem. Šest gólů lovili družstevníci ze své sítě naposledy před pěti a půl lety. Tenkrát si oslabené mužstvo nevědělo rady s nástrahy drnů na Císařské louce. Ve Štěrboholech to však byla trochu jiná káva. Proti zcela jednoduché hře soupeře nenašel Február recept a po zásluze podruhé za sebou prohrál.

Úvodní poločas si červenožlutí za rámeček nedají. V mezihře a po zemi jakž takž Február obstál, ale jakmile přišla standardní situace či bohapustý brankářův nákop, bylo zle. První dva góly Poľnohospodáru padly jak přes kopírák. Přetažený aut na zadní tyči dvakrát po sobě našel v naprostém klidu hlavičkujícího osamoceného útočníka soupeře, který vždy dokázal Jansiče překonat a po čtvrtině zápasu to rázem bylo 0:2.

Február se sice snažil odpovědět kombinační hrou, ale když už se zdálo, že brankáře soupeře ohrozí, nestalo se tak, neboť většina střel mířila kamsi až na Štěrboholskou radiálu. V zakončení postrádali červenožlutí potřebný klid a jejich zbrklé střely naději na snížení přinést nemohly.

Třetí gól soupeře padnul opět po standardní situaci. Odražený balón po rohovém kopu vrátil umístěnou střelou k tyči obránce soupeře a zápas byl de facto rozhodnutý. Do konce poločasu sice ještě mohl vzplanout plamének naděje, ale kromě jedné či dvou střel se do prostoru branky netrefili svými pokusy ani Baltík ani Jencek ani Bohouš ani Wydle, zkrátka nikdo.

Definitivum zasadil zkoprnělému Februáru minutu před půlí Poľnohospodár darovaným gólem, kdy Jansič netrefil skákající balón, a soupeři již nezbylo, než kutálející se míč uklidit do odkryté branky – 0:4.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Február se snažil o zteč, ale více jak tři zdařilé přihrávky po sobě si zkrátka červenožlutí nevyměnili. Soupeř se spoléhal na svojí osvědčenou taktiku. Jeden dlouhý nákop střídal druhý, občas se z toho urodila střela, občas se kopal proti Februáru roh či házel aut v blízkosti Jansičovy branky, zkrátka soupeř čekal na chyby Februáru, které opět přišly.

Nejprve se přes Jansiče na hranici vápna prosadil soupeř hlavou a zvýšil již na úděsných 0:5 a chvíli poté vyřešil Poľnohospodár zmatky před vápnem Telgártu jednouchou střelou, která znamenala již „kanárový“ debakl 0:6.

Za stavu 0:6 již bylo těžké najít motivaci ku vstřelení branky, ale naštěstí se Február úplně nesložil a pokoušel se až do samého závěru utkání alespoň o čestný úspěch. Toho se mu dostalo chvíli před koncem, když si Wydle se Šimonem zdařile narazil a přesnou přihrávkou našel naběhnuvšího si Gojka, který již jen doklepl balón do otevřené brány. Škoda jen, že se za celý zápas podařila tato jediná akce, recept na soupeře objevili kolchozníci až v samém závěru.

Velmi vláčné vystoupení ze strany Februáru tak skončilo zaslouženou prohrou 1:6. Dokonce ani Dědek nepředvedl svůj byť jediný skluz! Můžeme jen doufat, že se z toho rolníci poučí a podobnou ostudu si příště již odpustí. Fotbalový večer byl toho dne zakončen ještě zápasem některých zúčastněných na Strahovské lize, kde na ně čekala rovněž prohra, tentokrát v poměru 2:4. Nezbylo, než černý čtvrtek zapít něčím osvěžujícím, toho se však Február na Strahově dočkat nemohl. Večer si tak nechal Február kompletně zkazit, když se oddával pití zcela zatuchlého piva na kolejích Strahov. Ani kuřácká anketa s růžolící Aničkou zklamání zvrátit nemohla.

7. 4. 2011 Štěrboholy

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Dědek, Wydle – Jencek, Baltík, Gojko

Góly: 57. min Gojko (Wydle)

soupeř skóroval ve 12., 16., 21., 26., 43. a 48. minutě