FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. kolo: FK VF vs. Orange Predators 4:0 (3:0)

Šimon — 12. 09. 2007

• Rozjetý červenožlutý sentinel nadále válcuje své soupeře • Predátoři tentokráte bezzubí… • Jansičova série neprůstřelnosti již trvá čtyři zápasy! • Ostrostřelec Cajda mířil hodně vysoko… • Jéňa konečně „kanonýrem“! • Nepovedená Bouřkova patička: „Na tréninku mi to vychází!“ • Na Družstevním ochoze v klubovně bylo opět veselo • Blonďák na panáka nepřišel… • „Tak to dělám, že jsem neslyšel.“ •

Přestože celý den pršelo, na škváře pankráckého hřiště to nebylo vůbec znát, a tak jediným negativem na Pankráci byly příliš těsné rozměry kolbiště, které Februáru vždy dělaly starosti. Naštěstí Február svou bojovností výrazně převýšil svého soupeře a po zásluze se tak mohl radovat z letošní druhé výhry.

Úvod prvního poločasu však jednoznačně patřil soupeři. Nejméně tři hráči v oranžových dresech vynikali svojí technikou a chytrými narážečkami se tlačili na Jansičovo vápno. Zde však jejich invence končila, vyloženou střeleckou pozici si soupeř vytvořit nedokázal. Naopak Február se začal postupně osmělovat a záhy si začal vytvářet vyložené šance. První nebezpečnou střelu si připsal Šimon, žel balón směřující přesně k tyči stačil na poslední chvíli gólman Predátorů vyrazit. V další šanci se ocitl Baltík, ale gólman byl rovněž připravený. V zápětí byl před vápnem faulován Šimon, sám se chopil rozehrávky a jeho prudká přihrávka na Mílu přinesla první gól. Velmi šťastný gól šel na vrub obránci Predátorů, který minul skákající balón. Následně se od překvapeného Míly odrazil míč ke zcela volnému Lukymu, který jen posunul do zcela odkryté branky – 1:0. Neuběhlo ani pár minut a přišla druhá gólová akce. Cajda zkušeně vyvezl balón, přes Baltíka se míč dostal k nabíhajícímu Šimonovi a ten z křídla bezpečně prostřelil vyběhnuvšího gólmana. Soupeř byl po druhém gólu značně dezorientovaný a tak si robotníci dosti snadno vytvářeli další šance. Dvě největší tutovky měl na noze Cajda, ale ani jednu ze Šimonových přihrávek nedokázal proměnit ve třetí gól. První střelu mu ještě vytáhnul brankář, ale podruhé v záklonu již mířil jen do hejna letících vran.

Poté se přeci jen soupeř vzchopil, vrátil se ke své technické hře a dvakrát po sobě vystřelil na bránu, ale na připraveného Jansiče si nepřišel. Velmi nebezpečné byly také standartky Predátorů, kdy se chytrým pohybem dostávali útočníci do zakončení, bohužel pro ně však nedokázali trefit branku.

Úvahám o zvrat v utkání učinil přítrž Jéňa, když v závěru poločasu jeho prudce házený aut na branku Predátorů byl tečován obráncem a šťastně se zastavil až za zády překvapeného gólmana soupeře – 3:0.

Druhý poločas začal podobně jako první – Predátoři se chytrou hrou dostávali na vápno Februáru, ovšem v zakončení si dávali přednost nebo jim chyběl důraz v koncovce či jejich střely byly blokovány, a tak za celý druhý poločas nedokázali Jansiče přímo ohrozit. Naopak na druhé straně se Február svým důrazem tlačil do koncovky, kde mu však chyběl klid a ani vyložené šance nedokázal proměnit ve čtvrtý gól. Opět zcela osamocen pálil do větvoví topolů Cajda, dalším spalovačem utkání se stal Baltík, který měl rovněž dvě tutovky. Nejvíce po gólu volal zejména jeho průnik až před gólmana, kterého si rovněž položil, ale do prázdné branky již nedokázal uklidit poskakující balón. Z voleje pálil rovněž Šimon, ale v odkryté brance trefil jen stojícího obránce. V závěru nakonec přišel kýžený gól. Bouřka se zkušeně uvolnil, posunul Cajdovi a ten přesným centrem našel Baltíka (Bouřka balón minul – záměrně?), který patičkou umístil balón do zcela odkryté branky. Další nebezpečnou akci předvedli Luky s Mílou, ale ani oni, ani dorážející Šimon již pátý gól nevsítili. Poslední nebezpečnou akci zápasu zakončoval zbrklým nepřesným obloučkem Baltík, když si zřejmě nevšiml, že robotníci postupují do otevřené obrany ve čtyřech hráčích proti dvěma obráncům… Přestože v některých fázích zápasu působil soupeř fotbalověji, Február šel za svým vítězstvím daleko důrazněji a nebýt nepřesné koncovky, mohl vyhrát i výraznějším rozdílem.

10. 9. Pankrác

Sestava: Jansič – Šimon, Pavel, Bouřka, Dědek, Jéňa – Cajda, Baltík, Luky, Míla

Góly: Luky (Míla, Šimon), Šimon (Baltík), Jéňa, Baltík (Cajda)