FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. kolo: FK Víťazný február vs. 1.FC Horst 5:1 (0:1)

Šimon — 21. 09. 2016

Ve druhém podzimním kole látal Február jako obvykle sestavu na poslední chvíli, naštěstí dorazilo chválkovické útočné eso Ondra a červenožlutí mohli začít zápas v plném počtu. Chvíli po úvodním hvizdu přispěchal i Lukáš, takže si Február, stejně jako v prvním kole, mohl dovolit luxus jednoho střídajícího playera. Přestože se léto již chýlí ke konci, tak nadále panovalo úmorné vedro, které hráče možná lehce omezovalo, ale Február naštěstí vydržel se silami až do konce a v závěru nedal soupeři šanci a po zásluze zvítězil.

První poločas byl ale ze strany kolchozníků nemastný neslaný. Lehkou převahu nedokázali družstevníci využít a své útočné akce řešili příliš zbrkle, pálili z nepřipravených pozic a přihrávka často létaly zbytečně vzduchem. Február se i přes ofenzivní disharmonii přesto dostal do několika slibných šancí, ale střely končily většinou mimo branku příznivců Horsta Siegla. V ideálních pozicích se ocitli Michal, Ondra, Šimon a několikrát Martin, ale jejich střely k ohrožení branky nevedly.

Občas se obrana Februáru po ztrátě balónu nedokázala srovnat a soupeř v prvním poločase několikrát rychlým protiútokem zahrozil, naštěstí Dan v brance Februáru byl pozorný a všechny střely pochytal. Bohužel červenožlutí na varování nedbali, a tak jeden z protiútoků vyústil v přečíslení 3 na 2, které dokázal Horst zúročit gólem do prázdné branky. Do poločasu se již nic vážného nestalo, Február se snažil dobýt obranu soupeře, ale jeho hra působila nadále rozevlátě a zakončení bylo nepřesné. Z přímáku zahrozil vydařenou střelou Martin, ale to bylo vše.

Do druhého poločasu nastoupil Február jako vyměněný. Dílem to bylo tím, že se hráči Telgártu uklidnili a trpělivou kombinační hrou začali svého soupeře přehrávat. Druhým důvodem byla změna taktiky soupeře, který se zřejmě s ubývajícími silami soustředil na bránění a veškeré jeho útočné snahy byly většinou řešeny dlouhým nákopem na vysunutého útočníka, k němuž se balón buď vůbec nedostal anebo o něj bez podpory spoluhráčů brzy přišel.

Šancí přibývalo, Martin rozdával chytré přihrávky, ale gólman soupeře byl zatím proti. Po jedné z Martinových přihrávek se konečně trefil Lukáš, z čehož se soupeř do konce zápasu již nevzpamatoval. Po další ideální Martinově přihrávce se zblízka trefil Šimon a pak již de facto hrálo jen jedno mužstvo. Díky Jenckově důrazu a jeho přesným přihrávkám se krátce po sobě trefil dvakrát Martin a bylo definitivně rozhodnuto. V dalších příležitostech se ještě objevil Šimon a Michal, ale nechali vyniknout jen brankáře soupeře. V závěru z ojedinělé akce zahrozil soupeř, ale Dan za svá záda již balón nepustil. Pětigólový příděl uzavřel po Michalově individuální akci v poslední minutě Ondra a Február tak mohl podruhé na podzim slavit zaslouženou výhru.

15. září 2016 Aritma

Sestava: Dan – Šimon, Jencek, Michal, Lukáš – Martin, Ondra

Góly: 42. Lukáš (Martin), 44. Šimon (Martin), 54. Martin (Jencek), 58. Martin (Jencek), 60. Ondra (Michal)

Soupeř skóroval ve 20. minutě.