FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2.kolo: FK Víťazný február vs. Absinth 8:2 (1:0)

Šimon — 29. 03. 2017

Na miniaturní hřiště Sportovního centra v Běchovicích měl až do tohoto zápasu Február jen samé špatné vzpomínky. SC Běchovice zkrátka červenožlutým nikdy nesvědčily, a pokud historické záznamy neklamou, tak v dosavadních čtyřech utkáních na tomto venkovském hřišti neuhrál Február ani bod a celkové skóre z těchto klání bylo zběsilých 5:19! Naštěstí poslední jarní zteč byla ve znamení červenožlutého praporu a zvláště druhý poločas musel lahodit oku příznivce malého fotbalu.

Zápas přitom začal ze strany Februáru opatrně, dá se říci chvílemi až přehnaně bojácně, ale postupem času převzal Telgárt otěže utkání a pozvolna začal svého soupeře přehrávat. Februáru hodně pomohl krásný Kubův úvodní gól, kdy si zpracoval dlouhý aut a halfvolejem z otočky umístil balón přesně ke vzdálenější tyči. V dalších šancích se ocitli postupně Bohouš, Šimon, Martin a Kuba, ale druhá branka stále díky pohotovým zákrokům brankáře Absinthu nepřicházela. Ke konci poločasu se přeci jen soupeř dostal k nebezpečnému zakončení, ale obrana Februáru v čele s Danem odolávala. Největší závar skončil na břevně branky Februáru a od té doby se přeci jen družstevníci probrali z letargie.

Bohužel ke konci poločasu byl při zákroku na zemi nesmyslně atakován Dan, soupeř se mu nohou prošel po zubech a celé tváři a otřesený Dan musel z utkání odstoupit. V brance ho nahradil v poslední době skvěle zaskakující Bohouš, který oprášil své vítězné tepláky, které snad ještě nikdy svůj zápas neprohrály!

Do druhé půle nastoupil Február bez možnosti střídání, ale nakonec to na malém hřišti vůbec nevadilo. Soupeř sice po prudkém autu na zadní tyč a gólové dorážce z bezprostřední blízkosti srovnal, ale poté Február rozjel brankové hody, která se zastavily až na osmi kouscích.

Nejprve hned po vyrovnávacím gólu rozjel rychlý break Martin, do leva posunul na naběhnuvšího si Šimona, který střelou na bližší tyč vrátil Februáru vedení. Chvíli na to po Šimonově individuální akci přišel třetí gól. Šimonova střela levačkou našla rozkrok před gólmanem stínujícího Jencka, který balón usměrnil do branky soupeře. Gólovou pětiminutovku uzavřel opět Jencek, který po kombinační akci snadno propálil brankáře Absinthu.

Za stavu 4:1 hrál Február o poznání lehčeji, více si dovolil a vzhledem k tomu, že i soupeři začaly docházet síly, šancí přibývalo. Občas Fabruár pustil Absinth k zakončení, vše ale jistil výtečně chytající Bohouš, který se zapojoval i do rozehrávky a Február tak měl o to více prostoru ke kombinaci. Pátý gól přidal po důrazném průniku a chybě brankáře Kuba, šestou branku po rohovém kopu a Jenckově přiťuknutí prudkou střelou Martin. Šancí přibývalo, do zakončení hlavou se prodral Wydle, po rohových kopech střílel Jencek a Šimon, svými průniky se připomínali Martin s Kubou, ale gól po ojedinělé akci padnul na druhé straně. Obrana červenožlutých pozdě přistoupila ke střílejícímu hráči a ten bodlem překvapil Bohouše.

Hned po rozehrání ale Martin tečovanou střelou kousek za půlkou přidal sedmou branku a kombinační hra Februáru nadále pokračovala ve vysokém tempu. Bohužel další vyložené šance již v brance neskončily, kromě Jenckovi střely z poslední minuty, kdy si naběhnul na Šimonův kop a dokončil toho večera svůj hattrick.

Zasloužené vysoké vítězství v Běchovicích se zkraje nerodilo lehce, ale druhý poločas stál opravdu za to. Všichni ve druhé půli hráli hlavně pro tým, v obraně zářil Wydle, který byl po zápase jmenovitě pochválen Bohoušem. Díky všem zúčastněným, Danovi přání brzkého uzdravení a zvlášť velký dík Bohoušovi za zaskočení v brance.

28. března 2017 SC Běchovice

Sestava: Dan (Bohouš) – Šimon, Bohouš, Wydle – Jencek, Martin, Kuba

Góly: 8. Kuba (Jencek), 36. Šimon (Martin), 38. Jencek (Šimon), 41. Jencek (Martin), 47. Kuba (Martin), 51. Martin (Jencek), 54. Martin (Kuba), 60. Jencek (Šimon)

Soupeř srovnával na 1:1 v 35. minutě.