FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. kolo: FK Víťazný február vs. CF Ramutant 1:4 (0:2)

Šimon — 02. 05. 2012

munch-small• Za pět minut hotovo • Koledníci z Telgártu odešli se čtyřgólovou pomlázkou • Dolehla na Február jarní únava? • Není pentle jako pentle • Parodoval Bohouš Cajdu? • Bohouš: „Když pentli, tak placírkou doprostřed!“ • Navrátilec Wydle podcenil aklimatizaci • Závěrečný nápor góly nepřinesl • Fénix chuť družstevníkům rozhodně nespravil • Koriandrový Bohouš nasával jak houba • Pustí Wydle Petru na vandr? •

Po minulém vítězství namlsaný Február zle narazil. V úvodních minutách měla rolnická obrana den otevřených dveří a soupeř tak získal rozhodující náskok. Zlepšená hra ve druhé půli k vyrovnání nestačila a partyzáni z Telgártu tak poprvé letos padli. Za Február poprvé nastoupila nová posila Tomáš, řady družstevníků poprvé letos doplnil z daleké Etiopie si odskočivší Wydle.

V úvodu zápasu soupeř rolnické družstvo evidentně zaskočil a díky dvěma rychlým breakům brzy vedl o dva góly. I v následujících minutách Február vůbec nestíhal bránit rychlé kontry soupeře a jen díky špatné koncovce Ramutantu a díky Jirkovi v bráně nepřibylo dalších branek do červenožluté sítě. Teprve v průběhu poločasu se chaotická hra Februáru trochu zlepšila a objevily se i náznaky šancí. Do zakončení se postupně dostali Šimon, Cajda, Jencek a několikrát Michal, ale většinou ztroskotali na pozorném brankáři CF Ramutant. Poločas tak skončil za nepříznivého stavu 0:2.

Ve druhém poločase začal Február více běhat a hra Februáru vypadala o mnohem lépe. Přes nepříjemnou obranu Ramutantu se ale hráči Telgártu prosazovali jen sporadicky, a když už se dostali k zakončení, jejich střely většinou zblokovali obránci či si s nimi poradil téměř bezchybný brankář soupeře. V dobrých příležitostech se objevili opět Šimon, Bohouš, Jencek a několikrát Cajda, ale ukvapenost v zakončení ke gólu nevedla.

Bohužel ve 41. minutě přišla na Február třetí gólová pohroma. Jencek zbytečně ztratil balón na vlastní polovině a soupeř šel rázem do přečíslení dva na jednoho, které bez problémů vyřešil střelou na bližší tyč do až příliš odkryté Jansičovy branky.

Február se ani po třetím inkasovaném gólu nevzdával naděje, ale gólu se dočkal až k závěru zápasu, kdy vydařenou Dědkovu přihrávku proměnil v první gól na zadní tyči si naběhnuvší Michal. A mohlo být ještě lépe. Po vydařené akci, kdy byl na hranici pokutového území faulován brankářem Šimon, nařídil rozhodčí penaltu. Lehce zraněný Šimon se odporoučel střídat, Cajda po minulé neúspěšné penaltě se kopu vzdal, a tak se zahrávání penalty nakonec ujal Bohouš. Bohužel se Bohouš nechal inspirovat Cajdou a jeho penaltová střela s nepříliš velkou razancí zamířila přesně doprostřed branky, kde trefila stojícího gólmana Ramutantu.

K závěru zápasu Február více otevřel hru, ale šancí si příliš nevytvořil. Naopak soupeř měl daleko více prostoru chodit až do kuchyně a po nastřelené tyči vsítil vzápětí čtvrtý gól, který definitivně rozhodl o prohře Februáru.

Nevydařený zápas byl posléze náležitě rozebrán v restaurantu Planeta Žižkov. Zde se až do pozdních nočních hodin debatovalo u pochybné koriandro – pomerančové novince plzeňského pivovaru o zbytečné první porážce této sezóny.

11. 4. 2012 Pražačka

Sestava: Jansič – Bohouš, Cajda, Dědek, Šimon – Michal, Wydle, Jencek, Tomáš

Góly: 53. Michal (Dědek) Soupeř skóroval: 3. min (0:1), 5. min (0:2), 41. (0:3) a 60. min (1:4)