FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. kolo: FK Víťazný február vs. CFA Klika 3:0 (0:0)

Šimon — 12. 09. 2008

kosta-small • Nevstoupíš dvakrát do téhož pankráckého prachu • Klika kliku neměla • Padesátiminutové čekání na gól utnul kladivář Míla • Lázeňský švihák Cajda nahrávačem utkání • Wydle zraněn! Natržené hýžďové partie! • Posezení U Klokočníka v duchu chlípností • Byli jste již v Třeskoprstech? • Orgie plné zvířecích pudů: Bobík, Piňda, Myšpulín, Fifinka a silikonová kráska Mesárošová! • Kdo udusil Lolu Ferrari? • Vlasta? •

Po ne příliš zdařilém vstupu do podzimní sezóny měl Február ve druhém kole jistě co napravovat. Třetí pankrácké hřiště nebylo naštěstí tolik prašné jako „dvojka“ v minulém kole, přesto však nerovnosti škvárového terénu neumožnily obou týmům předvést naplno kombinační hru.

První půle byla v podání Februáru dosti rozháraná, hra plynule navazovala na nemastný výkon z úvodního kola, přesto je třeba říci, že se kolchozníci daleko více snažili a postupně si vypracovali čtyři velké šance. V první velké příležitosti se objevil namlsaný Kosťa, jenž z pozice libera vyrážel často do pokutového území Kliky, ale v rozhodující okamžik zamířil místo do branky na střechy blízkých garáží. V dalších dvou střeleckých šancích se objevili Míla a Cajda, ale oba dva tváří v tvář gólmanovi soupeře zklamali. Oba mířili mazácky mezi jeho nohy, žel jinak ne příliš jistý brankář Kliky si s jejich pokusy věděl rady.

Na druhé straně ani hráči CFA Kliky nezůstávali pozadu a před pozorného Wojtu se tlačili především pomocí chytrých narážeček a zejména po dechberoucích chybách obránců Februáru v rozehrávce. Velkou vinu měl na „namazaných“ přihrávkách jistě i terén, avšak počet nezdařilých odkopů a riskantních přihrávek vysoce převyšoval úroveň šesté ligy Hanspaulky…

Gojko Mitič v brance Februáru si připsal několik zdařilých zákroků, a když už se zdálo, že je překonán, pomohl Februáru pohotovým zákrokem útočník Kliky. Ten si nikým neatakován počkal u odkryté branky na jednu z propadnuvších střel, ale místo poklidného uklizení do branky volil razantní odkop směrem k autové čáře. Vskutku pozoruhodné řešení, přesto Február dodatečně děkuje!

Závěr poločasu patřil dvěma šancím Telgártu – nejprve si do volného prostoru naběhnul Wydle, neohroženě vystřelil levačkou, žel minul branku o dobrých pět metrů. Vzápětí si přivodil zranění v podobě nataženého svalu a ze zápasu raději odstoupil. Další šanci červenožlutých měl Robin, ale jeho razantní střelu gólman Kliky s potížemi vykopnul.

Tečku za prvním poločase udělal přímý kop Kliky, který Gojko Mitičovi nadělal nemalé potíže, ale naštěstí si s „plovoucím balónem“ srdnatě poradil.

Ve druhém poločase byla zpočátku hra obou týmů vyrovnaná, hra se poměrně rychle přelévala od jedné branky k druhé, avšak gól stále nepřicházel. Velké problémy dělaly Februáru soupeřova autová vhazování, naštěstí hlavičku z bezprostřední blízkosti dokázal Wojta rovněž hlavičkou vyrazit, ostatní střely rovněž spolehlivě pokryl.

Partyzáni z Kralovy Hole postupně získávali převahu na hřišti a jen nepřesná koncovka je dělila od vedoucího gólu. Do dobrých příležitostí se dostali Cajda, Míla a Baltík, ale všichni mířili těsně vedle. Navíc nejistému brankáři Kliky často vypadávaly nákopy a střely z náruče, ale nedůrazní útočníci Februáru nedokázali této indispozice využít. Tlak Telgártu se stupňoval, Baltík se ocitl osamocený před gólmanem, ale balón mu zbrkle odskočil. Chytře rozehraný přímý kop nasměroval Pavel jen těsně vedle, a tak už se zdálo, že se tohoto prosluněného odpoledne gólu Pankrác nedočká.

Naštěstí však 10 minut před koncem přišlo gólové probuzení kanonýra Mildy, jehož přízemní střela pokořila brankáře Kliky poprvé. Soupeř se chvíli snažil o revanš, ale zapomínal na obranu, do které rolníci podnikali nebezpečné výpady. Druhý gól padnul po přečíslení čtyř hráčů Februáru na jediného obránce Kliky, kdy Cajdovu přihrávku doslova do prázdné branky uklidil Pavel.

Soupeř v tu chvíli již rezignoval, a tak mu v poslední minutě po Baltíkově přiťuknutí poslal třetí navštívenku libero Kosťa.

Február tak po zásluze vyhrál 3:0 a je třeba říci, že druhý poločas byl ze strany rolníku skutečně vydařený. Vítězství bylo oslaveno v oblíbeném restaurantu všech pankráckých bachařů – U Klokočníka. Kromě tématu fotbalu si hoši z Telgártu rádi popovídali o kouzlu silikonových krásek a společně se shodli na tom, že nedokáží pochopit, jak je možné, že Február ještě neopanuje úvodní stránky bulváru…

9. 9. 2008 Pankrác

Sestava: Wojta – Kosťa, Pavel, Wydle, Cajda, Jéňa – Míla, Baltík, Robin

Góly: Míla (Cajda), Pavel (Cajda), Kosťa (Baltík)