FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. kolo: FK Víťazný február vs. J paví Ř 2:1 (0:0)

Šimon — 15. 09. 2011

cajda-miku-small• Víťazný február se veze na vítězné vlně • Úspěšná premiéra na břehu dravého Botiče • Obrat v utkání načal šutér Cajda • Gojkovy lyžařské rukavice opět úřadovaly • Gojko: „Zkoušel jsem i palčáky, ale nebylo to ono!“ • Šimon zlým mužem zápasu • Jencek druhý gól Cajdovi nedopřál • Jencek: “Bylo to těžké, ale nakonec jsem si s Cajdovou střelou poradil.“ • Cajda čerstvým členem automoto klubu • Dopřeje trenér Jirka Caithaml synáčkovi nablyštěnou stopětku? • Šimonův erotický sen pruská trojka stále nesplněn •

Ve druhém kole se Február v Záběhlicích střetl s nováčkem ze sedmé ligy J paví Ř a nutno říci, že tentokrát tahali kolchozníci za kratší konec. Otřepané pravidlo ale tvrdí, že fotbal se hraje na góly a těch dal Február o jeden víc a připsal si tak druhou letošní výhru a celkově pátou výhru v Hanspaulce v řadě.

Před zápasem měli rolníci obavu ze stísněných rozměrů hřiště v Záběhlicích, neboť v paměti je stále straší neutěšená bilance z miniaturní Děkanky a nedávný výprask z rozměrově rovněž nevelkého hřiště v SC Běchovice. Úvod zápasu byl však vyrovnaný a první velkou příležitost si připsal Február, když po Cajdově přihrávce mohl Filip pálit do odkryté branky, ale gólman soupeře svým levhartím skokem brance zabránil.

Po úvodním oťukávání se přeci jen začal více prosazovat J paví Ř. Február si během vyššího tempa hry na malém hřišti nedokázal rychle přebírat uvolňující se protihráče a soupeř se několikrát dostal do nebezpečného přečíslení a zakončení. Na tento den se však dobře vyspal Gojko Mitič a svými povedenými zákroky držel dlouho nerozhodný stav zápasu. Občas nezbylo hlavně Šimonovi, než faulovat, ale soupeř naštěstí z přímých kopů nebyl tak nebezpečný.

V závěru první půle ještě stihnul soupeřova gólmana protáhnout zdařilou střelou Jencek a po rozehrání přímého kopu se zastřeloval Cajda a Šimon, to však bylo ze strany Februáru vše a nutno říci, že po prvním poločase byl Február rád za stav 0:0.

Ve druhém dějství nejprve pokračoval obraz hry z konce prvního poločasu. Soupeř nadále svým pohybem a kombinační hrou dělal Februáru problémy a Gojko se musel mít stále na pozoru. Velkou šanci měl J paví Ř po rozehrání přímého kopu, kdy razantní střelou orazítkoval pravou Gojkovu tyč. Když už se přeci jen začala hra trochu vyrovnávat, přišla pohroma v podobě velmi lacino inkasovaného gólu. Cajda se snažil soupeřovu přihrávku zpracovávat z voleje, což se mu stalo osudným. Útočníci J paví Ř se rychle zmocnili balónu a v přečíslení skórovali do prázdné branky Februáru. Netrvalo dlouho a mohlo být ještě hůře. Soupeř se po faulu na Jencka, jenž avizoval postranní rozhodčí, dostal rychle před Gojka, ostatní hráči Februáru přestali hrát a útočník J paví Ř brankáře Februáru prostřelil. Naštěstí však hlavní rozhodčí po konzultaci se svým asistentem logicky branku neuznal a proti J paví Ř nařídil volný kop v místě faulu na Jencka. K zahrávání se postavil Cajda, všimnul si, že zeď je špatně postavená, zvnějšku obstřelil zeď a parádním gólem poslal Február znovu do hry o vítězství.

Po vyrovnávacím gólu měl Február mírně navrch. Nejdříve po teči gólmana nastřelil nákopem přes celé hřiště Šimon břevno. Poté se v dobré pozici ocitl Cajda, ale svou střelu směřující do branky napálil jen do Jenckova břicha. Po spolupráci s Cajdou zakončoval další akci těsně vedle patičkou Šimon, k zakončení se dostal i Dědek a Michal, ale vítěznou branku nakonec vsítil až Filip, který zcela osamocen převzal Dědkovu přihrávku a na přední tyči prostřelil špatně postaveného gólmana soupeře.

V závěru zápasu soupeř zvýšil své úsilí, Február si občas musel pomoci i faulem, několikrát musel opět zasahovat Gojko. Poslední velkou příležitost měl J paví Ř po Šimonově žlutém faulu v podobě přímého kopu z osmimetrové vzdálenosti, ale střílející hráč soupeře nedokázal svým kopem napodobit Cajdu a Február své těžce vydřené vítězství nakonec uhájil.

Potvrdilo se, že Februáru malé hřiště příliš nesvědčí, přesto se podařilo kolchozníkům vybojovat druhé letošní vítězství a potvrdit zdařilé výsledky z posledních čtyř utkání. Oslava vítězství se některým rolníkům protáhla až do pozdních nočních hodin, kdy byly nuceni opustit restaurant U tří soudků. Největší důvod k oslavě měl čerstvý držitel řidičského oprávnění Cajda.

13. 9. 2011 Záběhlice

Sestava: Gojko – Šimon, Dědek, Cajda, Wydle – Michal, Jencek, Filip

Góly: 50. min Cajda, 53. Filip (Dědek)

Soupeř skóroval ve 42. minutě.