FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. kolo: FK Víťazný február vs. OFC Benda 1:3 (1:2)

Šimon — 22. 04. 2010

jansic-small • Február recept na důrazně hrající Bendu nenalezl • Bohoušovo gólové entrée bylo labutí písní kolchozníků • Tři přihrávky za sebou byly tentokráte nad síly červenožlutých • Srazila výkon Februáru jeho vlastní ukřivděnost? • Nebo snad Dědkovy rudé oči? • Cajda: „Kolem mě se točí jedině pohledná děvčata, nikoliv hráči soupeře!“ • Cesťák z Bruselu Wydleho prokletím. • Patří crack od Surinamců do položky „stravování“? • Nejlepší matjesy mají na Pražačce • Cajdův leklý kapr Februáru štěstí nepřinesl

Jarem provoněné nedělní odpoledne přilákalo na prosluněnou Pražačku všehovšudy sedm nejvěrnějších rolníků, kteří se bohužel s formou příliš nepotkali a ve zpočátku vyrovnaném utkání nakonec tahali za kratší konec a po zásluze prohráli.

Úvod zápasu přitom patřil Februáru. Úvodní nápor kolchozníků zvládal soupeř odvracet jen za cenu nedovolených zákroků a po jednom z nich si balon postavil šutér Bohouš a se štěstím poslal Február do brzkého vedení. Ve skutečnosti chtěl sice Bohouš nahrávat na zadní tyč si nabíhajícímu Cajdovi, ale jeho prudkou přihrávku nakonec do vlastní sítě tečoval obránce Bendy – na to se však historie ptát nebude, a tak mohl Bohouš po dlouhé době opět oslavit vstřelenou branku.

Prvních pár minut bylo vyrovnaných, ovšem důraz soupeře (často za hranicí pravidel) a zmatky v obraně Februáru nakonec rolníkům ubírali sil a Benda se začala častěji dostávat do zakončení. Soupeř hrozil zejména z prudkých autových vhazování a rohových kopů a právě po jednom z autů směřujících na zadní tyč poprvé gólově udeřilo. Pro dva zcela nepokryté útočníky Bendy (Dědek s Robinem v tu chvíli hráli zřejmě slovní kopanou…) nebyl problém hlavičkou vyrovnat skóre zápasu a odstartovali tak silnou desetiminutovku svého týmu.

Február chvílemi nevěděl, co hrát, nedařil se přechod do útoku, vázla kombinace. Po několika varováních, kdy Benda nechala vyniknou Jansiče, přišla druhá gólová rána. Kolem Cajdy se štěstím obtočil útočník soupeře (Cajda se dušuje, že vše bylo zcela dílem nešťastné souhry náhodných odražených balónů) a namířil svou střelu přímo do pravé šibenice – 1:2.

K závěru půle se přeci jen Február trochu vzchopil – hlavičkou po Baltíkově autu zahrozil Bohouš, ale jeho střelu vytáhnul brankář na břevno. Poté se dvakrát zastřeloval Šimon, ale pokaždé jen těsně minul soupeřovu branku. Následně Baltík ve své šanci ukličkoval sám sebe a poslední slovo první půle mohl mít po sehraném přímáku po ose Šimon – Dědek Robin, ale míč před brankou minul.

Ve druhém poločase se Benda soustředila na ubránění svého jednogólového náskoku a spoléhala se jen na breaky po chybách Februáru, kterých bylo bohužel požehnaně. FK JRD se sice snažil o vyrovnání, ale s tvrdou hrou soupeře si příliš nevěděl rady, a tak šancí bylo jen poskrovnu. Ideální příležitost měl Bohouš po Šimonově autu, ale jeho oblíbená pozice na zadní tyči opět nebyla gólová a jeho hlavička jen těsně přelétla břevno branky. Február se ke střelám dostával jen po odražených balonech (např. Dědkova střela rugbyovka), popř. po sólových průnicích (Bohoušova střela těsně míjející pravou tyč), ale druhý gól nebyl toho dne kolchozníkům souzen.

Naopak v závěru, kdy už hrál Február více na riziko, si pořádně zachytal pozorný Jansič, ale třetímu gólu stejně nezabránil. Po jednom zprudka hozených autů soupeře propadl balón ve vápně červenožlutých a trojice v podání Cajda, Dědek, Šimon jen koukala, jak útočník soupeře natřikrát protlačil balón do sítě – 1:3.

Závěr nervózního utkání si již soupeř pohlídal a Február se nedostal do zakončení. Ze strany Telgártu se jednalo o zaslouženou prohru, nejvíce vázla kombinace a schopnost protlačit se do zakončení. Doufejme, že do příštího utkání si rolníci vezmou ponaučení, a takto zbytečnou prohru již nedopustí.

18. 4. 2010 Pražačka

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Dědek, Cajda – Baltík, Robin

Góly: 2. min Bohouš 1:0

Soupeř skóroval v 10., 20. a 57. minutě.