FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. kolo: FK Víťazný február vs. PVC Kulva 4:1 (3:0)

Šimon — 09. 09. 2009

piri-piri-small• Červenožlutá mašina zabrala naplno! • Standardní situace ozdobou Februáru • Robinův životní zápas • Robin: „Bez otravy rumem by byl můj výkon poloviční!“ • Baltík už zase rozdává fotbalovou krásu • Bohoušova hlavička se do sítě opět nevešla • Hanspaulská gábina radost kolchozníkům neudělala • Nejlepší budvar mají v holešovické Paprice • Slanost marinády od Lászla ztrpčila Bohoušův úsměv • Není Solnohrad jako Solnohrad • Maléry pana účetního Botonda •

Po minulé kbelské tragédii nikdo z Februáru nečekal tak jednoznačné vítězství. Zdánlivě vyrovnaný zápas hraný ve vysokém tempu rozhodla větší produktivita červenožlutých v prvním poločase a zejména bojovný výkon v obraně Februáru po celý zápas.

Přitom do utkání lépe vstoupila Kulva PVC, ale její úvodní tlak byl v koncovce značně bezzubý, žádná z jejích střel de facto neohrozila pozorného Jansiče. Po úvodním náporu soupeře se konečně začali prosazovat i rolníci a hned při prvním útoku zazvonila při střelách Baltíka a Robina dvakrát po sobě tyč konstrukce branky soupeře. Následný Robinův zkušeně zahraný roh uklidil do zívající branky naběhnuvší si Wydle a Február tak brzy vedl 1:0. Se soupeřem tato rychlá branka evidentně otřásla a v dalších minutách se na Kulvu valil jeden break za druhým. Po chvíli vstřelil druhý gól zcela osamocený Baltík a když se gólově nedlouho poté po autovém vhazování chytrou tečí prosadil Pavel, bylo o osudu utkání téměř rozhodnuto.

Na druhou stranu je však třeba říci, že směrem dopředu hrál soupeř i za stavu 0:3 velmi dobře a pouze jeho nepřesná střelba a obětavá obrana celého mužstva Februáru nedovolila vstřelení snižující branky. Celé utkání se hrálo ve vysokém tempu a nebýt dostatečného počtu střídajících na straně kolchozníků, bylo by utkání o poznání náročnější.

K závěru poločasu se ve velkých střeleckých příležitostech ocitli Cajda, Wydle, Šimon, Baltík a několikrát po sobě zejména dřímající kanonýr Bohouš, ale poločasové skóre 3:0 již zůstalo nezměněno.

Druhý poločas začal opět soupeřovým náporem, kolchoznící tentokráte nestíhali přistupovat k hráčům tak dobře jako v první půli a snížení stavu skóre viselo ve vzduchu vlahého zářijového hanspaulského podvečera. Několik šancí stihnul pochytat Higuita Jansič, ale na break soupeře ve 40. minutě dvou útočníků na osamoceného Šimona již stačit nemohl, a tak Kulva zaslouženě snížila na 1:3.

Naštěstí to hru Februáru nikterak neovlivnilo, kolchozníci začali být v útoku opět aktivní a zejména díky výtečně hrajícím a napadajícím útočníkům Robinovi, Baltíkovi a Wydlemu se červenožlutí opět dostávali do gólových příležitostí. Ve velké šanci se po Šimonově přiťuknutí objevil Robin, ale jeho pokus stačil gólman vyrazit. Na následný Šimonův aut si nenaběhnul nikdo jiný, než obávaný kladivář Bohouš, už už spínal oslavně ručky k obloze, ale jeho dobře umístěnou hlavičku stačil gólman Kulvy na poslední chvíli vyškrábnout na roh.

Červenožluté řady tak uklidnil až Cajdův průnik a jednoduchá Baltíkova dorážka do odkryté branky, která vrátila Februáru tříbrankové vedení.

Závěr utkání si již partyzáni z Telgártu pohlídali a po zaslouženě vítězství si připsali první podzimní body. Výhra byla následně patřičně oslavena v oblíbené Bohoušově maďarské restauraci Paprika, papriček a soli bylo tentokráte dostatek. Jen ten čardáš chyběl.

8. 9. 2009 Hanspaulka

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Pavel, Cajda, Dědek – Baltík, Wydle, Robin

Góly: 11. Wydle (Robin), 16. Baltík (Robin, Bohouš), 25. Pavel (Baltík), 59. Baltík (Cajda) Soupeř snižoval na 1:3 ve 37. minutě.