FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. kolo: FK Víťazný február vs. SK Palouk 0:1 (0:0)

Šimon — 10. 04. 2008

polocas-small • Černý den střelců Februáru • Vyrovnaný zápas rozhodl jediný gól… • Prokletí Pražačky trvá i nadále • Gól nepřinesl ani Cajdův „lachtan“ • Má Šimon raději lyžování než fotbal? • Je Šimon stoupencem mnohoženství? • Míla to má rád do trojky! • Nejlepší pivo v Praze točí v herně na Ohradě • Příště do Běchovic jedině tramvají č. 30! •

Nevstřelit ani jeden gól – takový neduh se Februáru podařil naposledy před patnácti zápasy. Bohužel, ačkoliv si Telgárt dokázal v průběhu zápasu vypracovat několik stoprocentních šancí, žádnou z nich nedotáhl do konce. Z hubené výhry 1:0 se tak mohli radovat borci z Palouku.

Od začátku utkání bylo jasné, že SK Palouk nebude žádným jednoduchým soupeřem a navázat na výhru z prvního kola bude zatraceně těžké. Přesto Február začal utkání s mírnou převahou, a zvláště pak se oproti Palouku snáze dostával k nebezpečnému zakončení. První velkou šanci měl Míla, ale svou obávanou střelu bodlovku namířil těsně nad. V další velké příležitosti se ocitnul Cajda, kterého v ideální pozici ve vápně našel Míla, ale z přihrávky byl zřejmě tak překvapený, že minul branku o dobrých pět metrů…

jenda

Nervozita střídajících by se dala krájet.

SK Palouk poté převzal iniciativu a rychlou kombinací se dostával na dostřel Jansičovy branky. Střední útočník soupeře chytře sklepával balóny do křídel, odkud jeho spoluhráči několikrát prověřili dobře stojícího gólmana Februáru.

Po celý první poločas se hra přeléval nahoru dolu a k závěru poločasu se Február dostal po rychlých brejcích do dalších třech šancí. Nejprve se tváří tvář gólmanovi objevil Cajda, ale byl již příliš blízko a nedokázal již brankáře prostřelit. To samé v bleděmodrém předvedl vzápětí Baltík a poslední slovo ze strany červenožlutých měl Míla, který z hranice vápna mířil opět těsně nad.

V poslední minutě zahrozil ještě střelou z boku útočník Palouku, ale jeho ránu do levého vinglu vyrazil u tyče stojící Jansič levým ramenem.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. SK Palouk sice lépe kombinoval, ale do více šancí se dostávali rolníci z Telgártu. K několika střelám se dokázal prosadit shooter Míla, ale jeho pokusy buď končili na zadních partiích obránců soupeře nebo jeho jedovky vyrazil pozorný gólman Palouku.

Na druhé straně nejprve soupeř dvakrát prověřil Jansičovu pozornost a poté přišly jeho tři největší šance. Nejprve se po rohovém kopu zjevil před Jansičem zcela osamocen mohutný střední útočník Palouku, ale svoji chytrou hlavičkou rozezvučel pouze břevno. Bohužel hned vzápětí ztratil Február zbrklou přihrávkou ve středu hřiště balón, soupeř se dostal do přečíslení a ač se Cajda snažil sebevíc, přesnou gólovou střelu se mu zablokovat nepodařilo, a tak se soupeř zhruba patnáct minut před koncem ujal vedení 1:0.

polocas2

Cajda radí Bohoušovi, ať nezapomene soupeře zdeptat svým pověstným holubím skokem.

Dezorientovaný Február mohl hned z dalšího útoku inkasovat podruhé, ale prudká střela ze čtyř metrů se odrazila jen od břevna Jansičovy branky.

Posledních deset minut patřilo naopak vzchopivšímu se Februáru, ale v koncovce ho provázela nevídaná zbrklost. Dalším neduhem byla malá sebedůvěra více střílet ze střední vzdálenosti, de facto všechny útoky, až na dvě Jéňovy střely, se tahaly „až do kuchyně“, což nebylo příliš účinné. Do dvou velkých šancí se přesto dostal Baltík, ale v rozhodujícím momentu mu vždy uskočil balón. Největší příležitost druhé půle měla dvojice Robin – Baltík, kteří postupovali na branku proti jedinému obránci Palouku. Žel prvně jmenovaný zvolil místo střely přihrávku na Baltíka, kterou gólman Palouku stačil vystihnout.

Nervově vypjatý zápas dokázali odlehčit dvěma „animálními“ kousky Jéňa s Cajdou. Prvně jmenovaný si na polovině hřiště nikým neatakován dovolil ekvilibristické tancování na balónu po vzoru medvěda Míši z cirkusu Jo – Joo, zatímco Cajda, který byl ve vápně zcela osamocen, předvedl zajímavou hlavičku stylem lachtana Gastona, jenž skončila dobré tři metry mimo…

jansic

Sekretář Dědek udílí pokyny smíškovi Jansičovi.

V závěru se soupeři dařilo hru Februáru kouskovat nevídaným a nedůstojným zdržováním při střídání, při odkopech, nechycením podaného míče a dokonce i „mazáckou“ výměnou balónů a podobnými kousky… Poslední slovo měl po závaru před brankou Míla, ale ani nadvakrát nedokázal balón propasírovat přes hradbu těl ve vápně Palouku.

Vyrovnané utkání tak skončilo pro Február nešťastnou prohrou 0:1. Těžko lze hře kolchozníků něco vytknout. Obrana hrála až na výjimky bez chyby. O prohře tak zřejmě rozhodla zbrklá koncovka, neschopnost si rychle narazit a absence střel ze střední vzdálenosti v ofensivě.

8. 4. Pražačka

Sestava: Jansič – Cajda, Bohouš, Pavel, Jéňa – Míla, Jenda, Baltík, Robin

Gól: soupeř v 45. min