FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. kolo: FK Víťazný február vs. Spajta 1905 1:3 (0:1)

Šimon — 12. 09. 2012

honza-small• Mýtus vítězných Běchovice vzal za své • Útočné snahy Februáru končili před vápnem soupeře • Zápas definitivně rozhodlo Michalovo vyloučení • Podnětná Bohoušova debata s rozhodčím kupodivu verdikt nezměnila • Jencek se gólově dotáhnul na špici tabulky klubových střelců! • Bohouš: „Letos to bude vyrovnané až do posledního kola, cítím, že pár hattricků by tam spadnout mohlo!“ • U chlebouna tentokrát i bez točeného piva a metanolového tuzemáku • Přijde Chleboun o michelinskou hvězdu? • Spravil Frietzelův sklepmistr Michalovi chuť? •

Ani ve druhém zápase podzimní sezóny se Február neprosadil a z oblíbených Běchovic tak poprvé odjížděl bez soutěžního bodu. Vyrovnaný zápas, ve kterém měl soupeř přeci jen mírně navrch, rozhodlo definitivně až Michalovo zbytečné vyloučení ve druhém poločase.

Ani ve druhém zápase podzimní sezóny se Február neprosadil a z oblíbených Běchovic tak poprvé odjížděl bez soutěžního bodu. Vyrovnaný zápas, ve kterém měl soupeř přeci jen mírně navrch, rozhodlo definitivně až Michalovo zbytečné vyloučení ve druhém poločase.

Úvod zápasu jednoznačně patřil Spajtě, která si chytrými přihrávkami za obranu Februáru vytvářela řadu střeleckých příležitostí. Naštěstí byl na svém místě připraven Jansič nebo se soupeř nepotkal s přesnou koncovkou. Když už se zdálo, že Február vyrovnává hru a tlačí se do zakončení, přišla zbytečná ztráta balónu na polovině hřiště, následovalo rychlé přečíslení dvou na osamoceného Bohouše, které skončilo střelou do prázdné branky – 0:1.

Po úvodním gólu se Február snažil o vyrovnání, ale toho večera působily útočné snahy kolchozníků velmi krkolomně a balón, kromě několika málo střel, většinou končil před hranicí vápna Spajty. Rolníci, a zvláště pak Jencek, často získávali míče u branky soupeře důrazným napadáním, žel střelecky byl tentokrát Február značně neplodný. Za zmínku snad jen stojí Michalova a Jenckova střela a Bohoušova nepřesná hlavička.

Ve druhé půli pokračovala vyrovnaná hra z konce prvního dějství, Február se snažil, ale velké problémy mu dělala i rozehrávka od vlastní branky. Větší příležitosti ke zvýšení vedení měla Spajta, naštěstí si se všemi střelami poradil Jansič anebo nemusel vůbec zasahovat. Velkou a de facto jedinou příležitost na vyrovnání měl po dalekonosném Šimonově přímáku Zelí, ale jeho šikovná teč špičkou kopačky skončila jen na noze překvapeného a na pohyb míče vůbec nereagujícího gólmana soupeře.

Po této příležitosti přišla na Február pohroma. Nesportovně hrající útočník soupeře zády k Jansičově brance dvakrát udeřil loktem Michala, který bohužel neudržel nervy na uzdě a do hráče před sebou strčil oběma rukama. Rozhodčímu nezbylo, než Michala vyloučit, avšak útočníka soupeře žlutou kartou nepotrestal (byla by to jeho druhá žlutá karta), a tak rolníkům nezbylo, než posledních 20 minut hrát v oslabení.

Február proti takticky dobře hrající Spajtě neměl ve 4 hráčích v poli šanci, ale druhý gól nakonec padnul do prázdné brány až v 51. minutě po nedorozumění v obraně červenožlutých, kdy Šimon nepokryl střílejícího hráče. Chvíli poté sice po Bohoušově akci a Filipově přihrávce Jencek zblízka vyrovnal, ale soupeř měl hru plně pod kontrolou a v poslední minutě pečetil po přetaženém autu své vítězství 3:1.

Február nakonec s týmem, který měl před tímto zápasem v Hanspaulské lize úžasnou bilanci 32 výher, 1 remíza, 1 prohra, po zásluze prohrál, ale nebýt zbytečného Michalova vyloučení, mohl při troše štěstí sahat po bodu. Nezbývá, než si do příštího zápasu vše srovnat v hlavě a konečně bodovat.

11. 9. 2012 Běchovice

Sestava: Jansič – Bohouš, Dědek, Šimon, Michal – Filip, Jencek, Zelí

Góly: 55. Jencek (Filip)

Soupeř skóroval: ve 14., 51. a 60. min