FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. kolo: VF – BEACH ATTACK 2:0 (1:0)

Šimon — 11. 09. 2002

● Povzbuzeni předchozím fenomenálním výkonem z kola prvého jsme se již nemohli dočkat věhlasného soupeře z pláží Santa Moniky a zvláště pak jsme doufali, že opálené hochy s zářivě bílým úsměvem ve tváři i na duši budou doprovázet kozaté blondes s lišácky zařízlými plavkami v prodloužených zádech! Avšak k zápasu se k naší všeobecné nevoli žádné grupies nedostavily, takže nám nezbylo nic jiného, než jen chlívácky pomlaskávat, že „snad někdy příště…“. O to víc jsme se však mohli lépe soustřediti na hru a s bystrým okem a nezkalenou myslí se vrhnout do první zteče! ●

Zápas jsme začali mazácky „odzadu“ a „po zemi“ a soupeř chvíli co chvíli neveděl, kde mu hlava stojí, za což zaplatil prvním a zaslouženým goalem ve své svatyni! Rychlý přechod do útoku na ose Dědek – Šimon, s následným centrem a brankou v podobě čisté šibenice prvně jmenovaného, neměl v utkání obdoby a tak se brankář soupeře (myslí zřejmě ještě v dívčí ložnici Brendy Volšové) jen smutně ohlédl za naší první navštívenkou! Zbytek prvé půle jsme ještě s plážovými hochy odehráli rovnocenou partii, stačlili jsme dokonce i kondičně (včetně Dědka – zřejmě přes prázdniny tvrdě treunoval!) a tak jsme plni odhodláni vstoupili do druhé půle.

Odhodlání jest jedna věc a konkrétní provedení jest věcí druhou…Hoší z LA neuvěřitelně zvýšili obrátky (zřejmě posilněni kolou a hranolky) a tak nám nezbylo nic jiného než se zavřít na naší polovině a spoléhat na smrtící briskní ofenzivu! Avšak ačkoliv šel např. Šimon třikráte sám na goalmana, nezužitkoval jedinou příležitost (po právu tak po zápase dostal nabídku na hlavní roli do obnovené premiéry Spalovače mrtvol v hudebním divadle Karlín). Nakonec se ale jeden break zdařil a ačkoliv ho založil Čenda svoji hbitou rukou (samozřejmě u těla, nastřelenou a dokonce se jednalo snad o rameno…), goal to byl téměř stejně výstavní jako ten prvý. Zde je ještě nutno podotknouti, že autor branky – Čenda – hrál s předzápasovým handicapem sedmi piv, za což nezbývá, než střelce jen pochválit!

Pozápasový pocit dobře odvedené práce navíc potvrdil svým výrokem Bohouš, který tým pochválil větou: „Ve druhé půli jsme hráli perfektně; soupeře jsme nepustili z vlastní poloviny – ani si neškrtli!“

Komentář rozhodčího: Slušné utkání hrané ve svižném tempu, v němž si hráči evidentně po prázdninovém odpočinku zvykali na balon. O výsledku rozhodla schopnost zakončit akci.

Sestava: Higuita – Bohouš – Šimon, Pavel, Děda – Marek, Hans, Čenda

Goals: Děda (Šimon), Čenda (Šimon, Hans)