FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. kolo: VF – BLAŽENKA SPIDERS 3:1 (2:0)

Šimon — 18. 09. 2003

● Pekelná hrdlořežská výheň ● S prázdnou střídačkou a přesto s plným bodovým ziskem! ● Bohouš dal přednost koupálku v Brodě ● Šimon zavzpomínal na brankářské časy…● Zdenda Portych opět nedorazil…● Neznalost pravidel nás připravila o čisté konto ● Láďa na marodce! ●

Bohužel očekávaná sestava před druhým zápasem podzimní sezóny se měnila minutu od minuty a tak nakonec byli zbylí věrní bojovníci Februáru rádi za kýžených pět hráčů v poli…Jelikož se Mrďoch potýkal se zákeřnou chorobou, kterou se zřejmě nakazil ve fitku při natáčení druhého dílu gerovidea „Když dědeček nemůže…“ a Jansič se stále pilně připravuje na nadcházející státnice, nezbylo, než aby Šimon oprášil své brankářské rukavice a nebojácně se postavil vstříc soupeřovým střelám…

Naštěstí pro nás, soupeř příliš neoplýval fyzickou kondicí a tak i přes úmorné vedro babího léta bylo od začátku zřejmé, že dva body za kýžené vítězství by nás neměli minout. V prvním poločase jsme Pavouky pustili jen k jediné vážné šanci, s kterou si však Šimon hravě poradil a tak se většina dění prvé půle odehrávala na soupeřově polovině. Cajda, zpočátku hrající na místě libera, si posléze s Kvášou vyměnil post hrotového útočníka a de facto zařídil dvoubrankové vedení svým vytříbeným tahem na branku soupeře, jehož gólman neoplýval přílišnou jistotou a tak škoda jen, že vedení po prvé půli nebylo vyšší.

Ze začátku druhé půle si Február udržoval jasnou převahu a hrozil zejména z brejkových situací, které se však nedařilo proměňovat a naše střely mířily buď do břevna (Robin, Cajda) a nebo těsně mimo (Kváša, Mára). Z blížícím se koncem druhého poločasu začaly Februáru „krapet“ ubývat síly a soupeř nás mírně začal přehrávat. Na poslední čtvrthodinu vystřídal v brance Šimona Robin a bohužel jeho první zákrok znamenal gól v naší síti. Neznaje pravidlo o neplatícím gólu po autovém vhazování tečoval Robin nešťastně míč padající do naší branky a soupeř po darovaném gólu vycítil možnost vyrovnání. Zlepšenou obranou jsme však soupeře nepustili více než k zoufalým pokusům z dálky a vítězství jsme pečetili v poslední minutě výtečnou kolmou akcí v ose Cajda – Šimon, která skončila gólem do prázdné branky… V závěru bych chtěl pochválit všechny zúčastněné playery, zejména za výtečně odvedenou defensivu, důraz a neskonalou bojovnost.

Komentář rozhodčího: Ve vyrovnaném utkání rozhodlo mužstvo s lepší kombinací. Nejlepší hráči Kopecký (BS) a Romportl (VF).

Sestava: Šimon (Robin) – Cajda (Kváša), Robin (Šimon), Mára – Hans, Kváša (Cajda)

Goals: Robin (Cajda), Cajda (Robin), Šimon (Cajda)