FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. kolo: VF vs. FC Killing Power 1:1 (1:1)

Šimon — 25. 09. 2006

· Proč nechce Február vyhrát? · Telgárt na Meteoru příliš nezářil · První letošní bod! · Bouřka: „Góly dávám jenom z půlky…“ · Kolik promile může mít Kosťa ve službě? · Luky to ve sprše zase rozbalil! · V libeňských hernách bylo veselo… · Bouřka byl doma zase bit! ·

Ve druhém kole přivítalo Február jedno z největších hanspaulských hřišť – libeňský Meteor 8; bohužel jeho šíře nedokázali partyzáni z Telgártu příliš využít, a tak po obligátním festivalu zahozených šancích pouze remizovali 1:1.

Zápas přitom začal pro rolníky ve velkém stylu, nejprve si po narážečce s Bohoušem zastřeloval Šimon a hned vzápětí to již přišlo. Bouřka vybojoval na půlce balón a „nechytatelnou“ střelou k tyči otevřel skóre utkání. Útok rudých stíhal útok a po chvilce to již mohlo být 2:0 – Milan výborně prošel obranou a naservíroval Šimonovi balón jak na podnose. Ten si mazácky obhodil gólmana a stačilo jen ťuknout do prázdné branky. Z čista jasna však za gólmana zaskočil obránce soupeře a míč se štěstím nadvakrát odkopnul do bezpečí. Následně mohl po další Milanově přihrávce zavěsit do prázdné klece Luky, leč neodvážil se vystřelit nabízející se levou nohou a pravou nohou krkolomně minul…

Nedáš – dostaneš. V případě Februáru to platí stonásobně… Nejprve se soupeř osmělil rychlým brejkem, když Bouřku stáhla tíha strávených chvil po Libeňských nonstopech a pustil Killing Power do přečíslení – naštěstí útočník soupeře nemířil přesně. Varování bohužel nestačilo a tak dalším útokem již Killing Power vyrovnává. Milan zaspává při obraně a soupeř je rázem před osamoceným Jansičem, jehož překonává vydařenou kličkou – 1:1.

Február naštěstí gól nerozhodil a odpověděl Kosťovou prudkou hlavičkou do břevna (po Bohoušově milimetrově zatočeném centru levou nohou – údajně nejhezčí moment zápasu, sezóny, atd.), ale poslední slovo prvního poločasu měl soupeř. Nejprve střelou z úhlu nechal vyniknout Jansiče a po následném rohu zahrozil nebezpečnou hlavičkou, která jen o chlup minula branku Februáru.

Ve druhém poločase se Február sice stále snažil o vstřelení branky, leč mírnou převahu v poli nedokázal zúročit více, než jen v podobě několika nepřesných střel. Nejvíce se činili Luky s Milanem, ale ani jedna jejich střela neohrozila přímo brankáře Vražedné síly. Druhý poločas se tedy odehrával spíše ve středu hřiště, soupeř kromě několika nedotažených brejků toho příliš nepředvedl. Poslední velkou šanci měl po rozehrání přímého kopu nadvakráte střílející Šimon, ale ani jedna z jeho pumelenic si nenašla cestu skrze klubko hráčů stojících před gólmanem soupeře a tak utkání skončilo poměrně nešťastnou remízou 1:1.

12. 9. Meteor 8

Sestava – Jansič – Bohouš, Šimon, Bouřka, Kosťa – Míla, Luky, Baltík, Robin

Gól: Bouřka