FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. kolo: VF vs. Felix club 4:2 (2:1)

Šimon — 12. 09. 2005

• Propadák prvního kola napraven • První letošní body déšť ani Vltava neodnesly • Bohouš už zase rozdává fotbalovou radost plnými hrstmi • Bouřka si zhluboka loknul slivovice a „šel na to“ • Lukášovy dvě gólové pozdravenky • Vítězná vltavská koupel •

Na další mistrovský match sezóny se Február sešel v téměř totožném obsazení jako v kole prvním, jen místo Máry se vrátil pilíř obrany Bohouš. Avizovaný předzápasový training byl značně chaotický a tak nezbylo, než se spolehnout na osvědčenou improvizaci a cit pro hru.

Hned ze začátku se telgártští pustili do soupeře s plnou vervou a s odhodláním co nejdříve vstřelit vedoucí branku. Po zahřívacím obléhání branky Felixu se záhy ujala osvědčená akce v podání Šimona s Bohoušem. Dlouhý Šimonův aut směřoval přesně do míst, z kterých se Bohouš málokdy mýlí – koníček hlavičkou a Február se ujal vedení 1:0. Soupeře však tato rána nesrazila do kolen a na několik následujících minut převzal iniciativu. Velmi nebezpečný byl zejména jeho center forward, který ostatní hráče zásoboval nebezpečnými přihrávkami a jen díky těsnému bránění a Láďovi v brance nedošlo k vyrovnání.

V momentě, kdy Február začal znovu zvedat hlavu přišel nepochopitelný zkrat. Robinovi školácky utekl hráč Felixu, který osamocen před Láďou zachoval klidnou hlavu a pohodlně k tyči zavěsil – 1:1. Február se naštěstí nezalekl a chtěl ještě do půli vrátit vedení na svoji stranu. Útok stíhal útok, ale nepřesnost v zakončení a také nepřesní rozhodčí (nutno říci, že nepřesní na obě strany) nedovolily Februáru více než pár podařených střel, z nichž jedna orazítkovala břevno překvapeného brankáře Felixu. Február se však nevzdával a po další vydařené Cajdově ráně do břevna se míč dostal přes Robina k Lukášovi, který angličanem strhnul vedení na stranu kolchozníků.

K závěru poločasu byl opět nebezpečnější Felix, ale nevypracoval si žádnou vyloženou šanci. Jedinou hrozbou se stala chyba Bohouše, když zapomněl, že je poslední a zbytečně pustil soupeřova hráče do sólového úniku. Svoji chybu si naštěstí ihned uvědomil a nedovoleným zákrokem zachránil Február od možného vyrovnání. Rozhodčí se v té chvíli zachoval značně shovívavě a odměnil Bohoušův faul pouze žlutou kartou. Následný přímý kop naštěstí Felix nezvládnul a tak první půle skončila 2:1 pro rudé.

Druhá půle byla zpočátku ještě vyrovnaná, ale po úvodních deseti minutách získal Február mírnou převahu, kterou si udržel až do konce utkání. Šance se nejdříve rodily pozvolna, ale jak soupeři (tak i Februáru) postupně ubývalo sil, začalo se daleko více střílet. Nejprve po rohu nepřesně mířil hlavou Bohouš, pak ale přišla silná desetiminutovka Telgártu, ve které rozhodl o svém vítězství. Vše nastartoval prudký déšť, ve kterém se kupodivu lépe pohyboval Február. Nejprve se po Cajdově Přihrávce skvěle prosadil Lukáš a přesnou střelou zvýšil na 3:1. Poté měl po dvou přesných Bohoušových výkopech dvě stoprocentní šance Šimon, ale v koncovce mu chyběl větší klid a tak se skóre měnilo až po dalším Šimonově průniku, kdy přihrával Robinovi do prázdné branky – 4:1. Následovaly další šance – zejména Šimonova dalekonosná střela, kterou výborný gólman Felixu na poslední chvíli vytáhnul, dále pak Cajdovy a Lukášovy šance – brankář soupeře byl opět proti a řada dalších útoků, které někdy zbytečně končily nepřesnou finální přihrávkou – viz Honza Bouřka.

Bohužel, při skóre 4:1 přestával Február občas myslet na obranu a tak k závěru ještě dovolil soupeři přečíslení, ze kterého Felix snížil na konečných 4:2. V posledních okamžicích se ještě uvedli rozhodčí, když jasnou brankářovu ruku mimo vápno vůbec neodpískali a tuto skutečnost ještě podtrhli tvrzením: „Neblázněte, vždyť sou dvě minuty do konce a vedete vo dva, né?!“.

Závěrem snad jen, že hra oproti prvnímu kolu byla o 100 % lepší, ale přesto se pár chyb vloudilo – zejména v obraně (neuhlídání nabíhajícího si hráče, komplikovaná rozehrávka a nedůslednost při vedení 4:1). S Císařskou loukou se Február rozloučil koupelí ve Vltavě a následným večírkem v blízkém restaurantu, kterého se však účastnili jen vybraní členové kádru…

12.9. Císařská louka

Sestava: Láďa – Bohouš, Šimon, Cajda, Bouřka – Jenda, Robin, Lukáš

Góly: Bohouš (Šimon), Lukáš (Robin, Cajda), Lukáš (Cajda, Šimon), Robin (Šimon, Cajda)