FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. kolo: VF vs. HFC Bruchos 0:2 (0:1)

Šimon — 06. 04. 2005

• Zřejmě největší ostuda Februáru v historii! • Zmar nad zmar • HFC Bruchos – slabý na duchu i ve hře, přesto vítězi… • Bohouš: „Měli jsme je rozebrat!“ • Cajdův návrat góly nepřinesl… • Robinovo brankářské faux pas • Přijde Taťka Bouřka na příští zápas? • Bohouš jako jediný znalý sborky a rozborky své zbraně! •

Šestý duben 2005 se zapíše do historie Februáru jako jeden z nejčernějších dnů vůbec. A tak doufejme, že tento tragický výkon celého týmu bude silným ponaučením pro zápasy následujíí, by se něco tak zoufalého již nikdy neopakovalo.

K utkání nastoupili telgártští v poněkud pozměněné sestavě oproti minulému zápasu. Láďa Mrďoch na poslední chvíli odřekl svou účast (zřejmě opět natáčel nějakou pornografii ve svém fitcentru) a tak volba brankářského postu padla na Robina. V útoku se po dlouhé pauze objevil Cajda a poslední změnou byla neúčast Tomáše.

Soupeře bylo akorát do počtu a od prvních minut se zdálo, že by nemuselo jít o těžkého protivníka. Avšak první čtvrthodinka ze strany Februáru byla značně chaotická, robotníci si nedokázali pořádně přihrát a sporadická střelba se rovněž míjela účinkem. Když už se zdálo, že Február začíná konečně hrát svojí hru, stalo se něco nepředvídatelného (historie Februáru je plná nepředvídatelných událostí). Brankář soupeře (mimochodem jediný schopný a slušný hráč Bruchosu na hřišti, někteří hráči soupeře byli zralí na ústavní léčbu) rozehrává od branky a jeho výkop přes celé hřiště končí pod víkem překvapeného Robina (ani tato nepředvídatelná událost není v historii Februáru ničím výjimečným). Hráče Februáru to poněkud zaskočilo, ale určitě nevyvedlo natolik z míry, by nevstali z popela a nepokusili se výsledek otočit. Nejblíže měl v prvním poločase k vyrovnávacímu gólu Cajda s Honzou, ale ani do tyče směřující střela prvně jmenovaného a ani Honzova dorážka do odkryté branky vyrovnání nepřinesla. Vzápětí dvakrát přesně vystřelil Šimon, ale vynikající brankář Bruchosu stačil vždy míč vyrazit.

Ve druhém poločase se hrálo již jen na hřišti Bruchosu. Převaha byla místy až drtivá, ale finální přihrávka byla většinou nepřesná a k zakončení se kolchozníci dostávali jen sporadicky. Soupeř se v pěti hráčích stáhnul na hranici svého vápna a všechny balony posílal až kamsi k Vltavě. Bohužel, kromě několika nepřesných střel (Šimon, Bohouš), si Február ve druhé půli vypracoval jen tři slibnější šance. Nejprve po nacvičeném signálu Bohouš neusměrnil přesně svojí jindy neomylnou hlavičku. Poté se po výletu brankáře Bruchosu objevila před Márou prázdná brána, ten však raději volil přihrávku na Pavla, jehož střela bez přípravy nebyla z nejpřesnějších. Poslední větší šanci měl Cajda, ale jeho volej po Šimonově přihrávce nebezpečným také nebyl.

Po dalším z řady odkopů soupeře směrem na osamoceného Robina v naší brance se zrodil druhý šťastný gól Bruchosu. Robin zbrkle rozehrál na nohu jediného protivníka na naší půlce a ten vzápětí podruhé přeloboval bezmocného Robina – 0:2.

Zbývalo 7 minut do konce, ale se zahuštěnou obranou Bruchosu si Február nevěděl vůbec rady. Alespoň, že po takto ostudném zápase věděl Bohouš, kde se stala chyba – soupeře jsme řádně nerozebrali, a tak věřme, že v příštím zápase se rozboru konečně dočkáme!

6.4. 2005 Karlín

Sestava: Robin – Bohouš, Šimon, Pavel, Honza – Wydle, Cajda, Mára