FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

2. kolo: VF vs. Juventus Pivus 2:2 (0:2)

Šimon — 03. 04. 2006

· První jarní bod přinesla Februáru bouřka!!! Nebo to snad byl junior Bouřka?! · Statečná pětka se bránila celý poločas, bo v bance měli zácpu. · A co na hokeji, měli také zácpu? · Po poločase by byl bod dobrý, na konci tekly slzy zklamání. ·

V pořadí druhý zápas statečných robotníků měl proběhnout na hřišti Pankráce a naši hráči se tedy mohli těšit na takřka domácí prostředí. Zápas však nezačal pro Február ani trochu dobře. Počasí by se jen ztěží dalo nazvat uspokojivým, a navíc se nás na začátek utkání sešlo pouze pět nejodvážnějších bojovníků. Ještě před zápasem se naštěstí podařilo telefonicky kontaktovat Láďu, který nám z banky (nikoliv z branky) hlásil, že je tam zácpa a že dorazí až na druhý poločas…“ať prý zatím chytá Jansič!“. Ten však tou dobou už mířil na zcela jiný - hokejový match.

Do branky se tedy musel od prvních minut postavit pouze příležitostný brankář Pavel. Zbylí čtyři hráči (Bohouš, Honzík Bouřka, Lukáš a Robin) v poli dělali co mohli, a ačkoliv soupeř nebyl příliš fotbalově zdatný, početní převaha byla zřejmá a tato část utkání se až na několik odvážných robotnických výpadů hrála převážně na naší polovině. Styl hry se projevil asi po čtvrt hodině, kdy se Honzík Bouřků z breaku nevrátil s jedním z útočníků soupeře, který si naběhl do vápna na ideální přihrávku. Pavel už nestačil vyběhnout a soupeř tak mohl pohodlně načnout zápasové skóre – 0:1. To však nebylo všechno. Další hrubá chyba v obraně na sebe nenechala dlouho čekat a balón se ocitl nikým nekontrolován ve vápně znovu. Tentokrát však Pavel briskně zareagoval a před dobíhajícím hráčem soupeře se snažil míč odkopnout. Ke zděšení všech však trefil jen překvapivě se vracejícího Robina a telgártští lovili balón ze sítě podruhé – 0:2. Mezitím se nad hřištěm přehnala pořádná sněhová bouřka a tak chvíli po druhém gólu vystřídal promrzlého Pavla na pár posledních minut prvního poločasu v brance Honza. Obranné řady Februáru se pak poněkud srovnaly a naši bojovníci trpělivou obrannou hrou čekali na konec poločasu a na našeho gólmana Láďu. Bez další změny skóre se nakonec dočkali obojího.

Do druhého poločasu, již s Láďou za zády, nastoupil náš tým jako vyměněný s obrovskou chutí a touhou s tímto nepříznivým výsledkem něco udělat. Především se zlepšila naše obranná hra, ale také se nám čím dál více dařila útočná kombinace a tak nebylo divu, že se tato část utkání hrála převážně na polovině soupeře, který v tu dobu ztrácel už nejen fotbalově, ale i fyzicky. Náš urputný tlak přinesl ovoce asi po čtvrt hodině druhého poločasu, kdy po krásné kombinaci na jeden dotek Pavel přihrál do křídla Bouřkovi, ten našel ve vápně na zadní tyči nikým nekrytého Lukáše, který snižoval již do prakticky prázdné branky - 1:2. Tento nesmírně důležitý gól naše borce jak se patří povzbudil a na branku soupeře se tak valil jeden útok za druhým. Robotníci však (jak je občas jejich špatným zvykem) nezapomínali ani na zodpovědnou obranu a tak Láďa v naši brance neměl mnoho práce. Je ale třeba zdůraznit, že bez něho by se nám takto převratně změnit hru a pravděpodobně ani vyrovnat nepodařilo. O vyrovnání se postarala dvojce B-B (Bouřka-Bohouš). To si na Bouřkův nacvičený signální aut nemohl naběhnout nikdo jiný než Bohouš a jeho neomylná hlavička zatloukla balón pod víko brány soupeře takovým způsobem, že se gólman nestačil ani ohlédnout – 2:2. Do konce zápasu zbývalo asi pět minut a všichni naši bojovníci se vrhli do útoku, jako by zápas právě začal, neboť správně vycítili, že protivník už se potácí na pokraji klinické smrti, bojí se o výsledek a k obratu tudíž není daleko. Střela střídala střelu, útok míjel útok, ale času nakonec bylo přeci jen málo. Zápas skončil smírným skóre 2:2 a soupeř si mohl oddychnout, že se našim bojovníkům obrat nezdařil. Těm naopak se dalo z tváří vyčíst obrovské zklamání, že se nám především díky naší nedisciplinované docházce nepodařilo s takto snadným soupeřem získat všechny body. Zbývá jen doufat, že nám právě tento bod nebude chybět v konečném účtování.

3. 4. Pankrác

Sestava: Láďa (Pavel, Bouřka) – Bohouš, Pavel, Bouřka - Robin, Lukáš

Góly: Lukáš (Bouřka), Bohouš (Bouřka)