FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3.k. FK Víťazný február - Samson Bonella B 5:0 (2:0)

Šimon — 15. 04. 2009

kosta-small • Mýtický Samson partyzány nepřemohl • Milosrdná výhra jen s pěti brankami v síti Bonelly • Velikonoční pomlázka mohla být bohatší • Kosťův čistý hattrick ozdobou zápasu • Higuita Jansič v brance chvílemi usínal • Dezorientovaný soupeř se s fauly příliš nepáral • Vyhlášená restaurace na Tempu svědkem víťazné oslavy • Bohoušovi již tmavé ležáky nejedou • Zamilovala se Jája do továrníka Dubského? •

Těsně před zápasem se zdálo, že Február bude mít o prosluněném Velikonočním odpoledni notné problémy se sestavou, ale nakonec se v 16:15 na hřiště postavilo šest statečných kolchozníků, odhodlaných potvrdit minulou „těžce vydřenou“ kontumační výhru. Po chvilce dorazil i sedmý statečný Wydle, který v příjemném rozpoložení a s písničkou na rtech doplnil prořídlou sestavu Februáru.

Zpočátku se zdálo, že se bude jednat o vyrovnaný zápas, o jehož výsledku rozhodne osudová chyba, ale již po deseti minutách bylo jasné, že tento zápas by Telgártu neměl protéci mezi prsty. Mocnému Samsonu po úvodní desetiminutovce evidentně začali docházet síly a rychlé útoky Februáru tak často zastavoval za cenu naprosto zbytečných a často i nebezpečných faulů. Február se naštěstí podivnou hrou soupeře nenechal otrávit a brzy přišli první dva góly. První branka padla po rychlé akci, když si Šimonovu přihrávku dokázal ideálně zpracovat Kosťa a střelou o tyč poslal rolníky do vedení. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Cajdovu přihrávku ještě dokázal soupeř zbrzdit, ale nakonec se stejně dostala ke kanonýrovi Kosťovi a ten tentokrát nezvykle pravačkou rozvlnil síť podruhé.

Do konce poločasu sil Február vypracoval několik dalších šancí, ale gól již nepadl. Při razantní Cajdově střele se navíc zranil gólman soupeře, kterého vystřídal zřejmě nejlepší hráč Samsonu v poli, čímž aktivita soupeře směrem dopředu naprosto ochabla a na hřišti de facto existovalo již jen jedno mužstvo. Dále po gólu volala zejména souhra Kosti a Cajdy, žel druhý jmenovaný se zřejmě nad Samsonem slitoval a zcela odkrytou branku záhadně minul.

V dalších šancích se postupně objevili Šimon, Wydle, Cajda a několikrát Kosťa, ale kromě udělení dvou žlutých karet soupeři se do konce první půle již nic podstatného nestalo.

Ve druhém poločase se celé dějství odehrávalo na polovině Samsonu (až na momenty, kdy gólman Bonelly vykopával z vápna), a tak bylo jen otázkou času, kdy přijdou další pozdravenky v síti soupeře. Nejprve se dvakrát zastřeloval šutér Kosťa, poté se k hlavičce dostal Šimon a několik dalších útoků ztroskotalo na finální přihrávce. Nakonec se po Cajdově vysunutí ujal až Kosťův úprk k brance, který Orel z Lógaru zakončil gólovou střelou a dokonal tak čistý hattrick.

Po třetí brance již Samson téměř nevzdoroval, a tak jen nemohoucnost zakončujících – jako např. Šimona, který ani nadvakrát neprostřelil ležící hráče před sebou – nedovolila nasázet větší počet branek. Nakonec musel diváky pobavit lišák Cajda, který si na vlastní polovině zpracoval vysoký balón a přímou čarou si to namířil k brance Samsonu. Obránci se před ním rozestoupili jak Rudé moře před Mojžíšem a Cajda tak poslal červenožluté do čtyřbrankového vedení. Pátou branku přidal chvíli poté po Šimonově přiťuknutí pohotově Wydle a uzavřel tak konečný účet zápasu.

Vydařený zápas ze strany Februáru tak skončil jednoznačnou výhrou, škoda jen, že se kolchozníci občas trápili s koncovkou, gólů mohlo být o poznání povícero. Víťazná oslava proběhla v restaurantu u hřiště FC Tempo, Lukyho ve dvoření se dámám tentokrát nikdo nezastoupil. O zábavu se tak starala slečna Jája, která chlapcům předčítala úryvky ze své oblíbené červené knihovny…

13. 4. 2009 Zárubova

Sestava: Jansič – Bohouš, Cajda, Šimon, Pavel – Wydle, Kosťa

Góly: 8. Kosťa (Šimon), 26. Kosťa (Cajda), 51. Kosťa (Cajda), 54. Cajda, 58. Wydle (Šimon)