FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3. k.: FK Víťazný február vs. FC Rival Club A 1:2 (0:2)

Šimon — 13. 05. 2014

Evidentně věkovým průměrem mladší a zároveň i techničtější a pohyblivější soupeř dělal v prvním poločase Februáru značné problémy. Telgárt se sice občas dostal k zakončení, ale před Jansičovou brankou měla obrana červenožlutých co dělat, aby soupeř zkraje zápasu ihned nerozhodl o osudu utkání. Hráči Telgártu si soupeře špatně přebírali, byli všude pozdě a většinu soubojů vyhrál rovněž Rival Club. Bohužel první gól padnul již v páté minutě, kdy po chybě Bohouše, který neodhadl vysokou přihrávku vzduchem za obranu, pádil na Jansiče osamocený útočník soupeře, který si rychlou kličkou poradil s vyběhnuvším Higuitou a bez problémů vsítil úvodní gól.

Soupeř nadále Február přehrával a zmatky v obraně byly často řešeny jen za cenu razantního odkopu. Červenožlutí se postupem času rovněž na soupeřově polovině osmělili, ale jejich pokusy mířily buď těsně vedle nebo do připraveného gólmana. Za zmínku stojí Bohoušova hlavička či Michalova střela.

Ve 23. minutě si Šimon při rozehrávce autu špatně neporozuměl s Ondrou a svojí nepřesnou přihrávkou poslal soupeře do breaku dva na jednoho. Šimon se sice stihnul vrátit, ale gólu již zabránit nedokázal, a tak další zbytečná chyba poslala soupeře do dvoubrankového vedení. Ve druhém poločase však soupeř kupodivu polevil, buď uspokojením či částečnou únavou, čehož Február využil a posledních dvacet minut utkání patřilo červenožlutým. Nejprve po kombinační akci Chvalmana a Ondry druhý jmenovaný de facto do prázdné branky snížil na 1:2. Poté nadále Február zaměstnával obranu Rivier Clubu, ale ani z bezprostřední blízkosti (jako např. Michal či Šimon) nedokázal skóre srovnat.

V lehce nervózním závěru, kdy ke zranění hráčů nebylo příliš daleko si soupeř již výhru pohlídal a Február tak letos poprvé odešel z utkání bez bodu.

9. dubna 2014 Pražačka

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Dědek – Michal, Chvalman, Ondra

Góly: 43. Ondra (Chvalman)

Soupeř skóroval v 5. a 23. minutě.