FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3. k.: FK Víťazný február vs. Indiana Teami 3:7 (2:2)

Šimon — 01. 10. 2012

simon-small-ii• Vítězně rozjetý zápas skončil debaklem • Oslabení Februáru tentokrát svědčilo • Kterak se Dědek novým jízdním řádům MHD učil • Dědek: „Když jsme zajeli s Krasinem do muzea ve Střešovicích, věděl jsem, že výkop už nestihnu • Februáru ve druhém poločase předváděl parodii na obranu • Únětická dvanáctka přilila hořkosti do útrob • Škola heavy metalu v podání profesora Bohouše • Přijde Jencek na chuť Judast Priest nebo dá přednost speedmetalu? • Dědek začíná s atletickým tréninkem a ruší dovolenou v Maroku •

Ve třetím podzimním kole potřeboval Február již nutně urvat první vítězství, žel slušně rozjetý zápas se v závěru změnil ve frašku a červenožlutí vyfasovali druhý letošní debakl. Koučování na dálku trenérem Jirkou Caithamlem rolníkům vyloženě nesvědčí.

Přestože Február zahájil utkání pouze se čtyřmi hráči v poli, úvod klání patřil kupodivu červenožlutým. Disciplinovanou obranou nepustili rolníci soupeře do sebemenší šance a naopak hrozili z nebezpečných protiútoků. Nejprve dvakrát nebezpečně zahrozil Šimon, ale poprvé se jeho volej po Jenckově autu nevešel mezi tyče a ve druhé šanci tváří v tvář brankáři Indiany opět těsně minul. Február se stále poctivě bránil a po dalším Jenckově autu se dokonalou hlavičkou do vinglu prosadil Bohouš a Február rázem vedl 1:0.

To už se poommaalluu na lavičce převlíkal milovník tramvajových přestupů Dědek a v momentě, kdy vstoupil na hřiště, udeřilo z Kralovy hole podruhé. Rychlý protiútok třech na jednoho zakončil po Tomášově ideální přihrávce Šimon střelou mezi nohy vyběhnuvšího gólmana a Február vedl již 2:0.

Bohužel v pěti hráčích v poli Február již tak důrazně a disciplinovaně nebránil a po zbytečné Šimonově ztrátě míče se postupně balón dostal až na pravý kraj hřiště, odkud nevídanou střelou do horního růžku snížil hráč Indiánů na 1:2. Chvíli poté následovaly opět zmatky na hranici vápna Telgártu a soupeř s notnou dávkou štěstí protlačil, byť jen o 30 cm, balón za Jansičova záda a bylo srovnáno.

Po vyrovnání se Február přeci jen vzpamatoval, ale z několika mála šancí stála do konce poločasu za zmínku jen prudká Šimonova střela, kterou gólman Indiany s největším úsilím vytáhnul na rohový kop.

Druhý poločas začal naprostým kolapsem obrany Februáru. Červenožlutí se hnali za vedoucím gólem, avšak zapomněli důsledně bránit, čehož soupeř v krátkém okamžiku díky jedné breakové a jedné individuální situaci dokázal využít a rázem to bylo o dvě branky 2:4.

Február se podruhé v zápase z direktu oklepal a po Zelího akci, kdy prudkou ranou snižoval na 3:4 Šimon, se zdálo, že vyrovnání visí ve vzduchu. Nejprve se nebojácně do souboje s brankářem vrhnul Dědek, žel v pádu již nedokázal usměrnit balón do zívající branky. Poté ideálně autovým vhazováním našel Šimon naběhnuvšího si Bohouše, ale jeho koníček ku překvapení všech přeskočil zcela odkrytou bránu. Několikrát také vypálil Šimon, Jencek a Zelí, ale čtvrtý gól ne a ne padnout.

Marné snažení kolchozníků utnul pro Február typicky inkasovaný gól. Soupeř ve druhém poločase rozehrával de facto pouze nákopem na svého vysunutého útočníka, který buď sklepával balóny svým spoluhráčům anebo sám zakončoval. Při pátém gólu se mu podařilo z téměř nulového úhlu přehodit vyběhnuvšího Jansiče a balón velmi pomalu směřoval do zívající branky. Všemu mohl ještě naprosto s přehledem zabránit Bohouš, žel jeho obraný odkop k hrůze přihlížejících spoluhráčů skončil pod víkem branky Februáru.

V posledních minutách se rolníci sice ještě snažili o zteč indiánské branky, ale byla to spíše křeč, kterou umocňoval na obě strany velmi nepřesně pískající rozhodčí. Otevřenou obranu Februáru stačil soupeř ještě dvěma zdařilými breaky potrestat a červenožlutí si tak nakonec odnesli potupný debakl 3:7.

Náladu kolchozníkům lehce spravil letenský Pivní klub 300, ovšem atmosféra po třech prohrách byla již velmi vážná. Naštěstí truchlivé fotbalové řeči odvrátil Bohouš svou hudební sondou do bohaté klenotnice heavy metalu.

27. 9. 2012 Hanspaulka

Sestava: Jansič – Bohouš, Dědek, Šimon – Jencek, Zelí

Góly: 8. Bohouš (Jencek), 15. Šimon (Zelí), 46. Šimon (Zelí)

Soupeř skóroval: v 16., 22., 33., 35., 51., 55. a 57. min