FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3.k.: FK Víťazný február vs. KKK Bronx A 2:4 (0:0)

Šimon — 24. 09. 2007

• Vítězná euforie Februáru dostala tvrdý úder • Jansič inkasoval po 160 minutách • Střelec soupeře Dixa se s tím příliš nepáral – hattrick a penalta k tomu… • A jak bylo u móóóře? – Cajda: „Konečně dovolená podlé mého gusta, na jachtu nedám dopustit!“ • Bouřka: „Penalta byla vymyšlená, držel jsem ho už od půlky…“ •

Tak tento zápas Februáru příliš nevyšel. Po bezbrankové první půli se sice robotníci zkraje druhého poločasu ujali vedení, ale toho dne to na vítězství nestačilo. Soupeř měl ve svém středu vynikajícího kanonýra, který v posledních 20 minutách s rozvahou dokonal obrat na konečných 2:4, a tak Február poprvé v této sezóně poznal pocit poražených.

Ze zápisů z prvního kola se robotníci dozvěděli o výjimečném umění kanonýra soupeře Dixy, a proto hned od začátku byla obranná činnost upoutána ku snaze zabránit tomuto hráči vystřelit. V první půli měl Február ještě dost sil, a tak se dobře hrající soupeř dostal jen do dvou vyložených šancí. První gólová příležitost Bronxu skončila na levé tyči Jansičovy branky a ve druhé šanci se náhodně odražený balón dostal na hlavu zcela osamoceného útočníka soupeře, leč naštěstí nebyl schopen trefit zcela odkrytou branku.

V útoku se Február v první půli příliš neprosazoval, největší šanci měl po Šimonově přihrávce Baltík, ale jeho chytrá teč postrádala razanci, a tak brankář Bronxu balón bezpečně vyrazil. Do zakončení se ještě dostal Šimon a Lukáš, ale jejich střely postrádaly přesnost. Největší potíží červenožlutých v útoku byla absence „zálohy – druhé vlny“, neboť nikdo z obránců nebyl schopen doplnit dva osamocené útočníky. Po první půli tak Február držel nadějnou remízu 0:0.

Ve druhém poločase však soupeř začal Február přehrávat. Na vlastní polovině byli robotníci málo důrazní a Bronx se tak dostával do častého zakončení. Ve vstřelení branky jim překážela jen nepřesná koncovka a Jansičovy zákroky. V největším náporu Bronxu se kupodivu zrodil gól na druhé straně. Po zdařilé kombinaci poslal střílený centr na zadní tyč Bouřka a Lukymu nezbylo, než zasunout do prázdné branky – 1:0.

Pak však soupeř opět ukázal svou sílu. Ke slovu se opět dostal střelec Dixa, když se obtočil kolem Šimona a zkušeně umístěnou střelou k tyči srovnal skóre. Hned vzápětí po nedorozumění Šimona s Baltíkem propálil Jansiče a strhnul vedení na stranu Bronxu.

Teprve poté začal Február hrát fotbal. Do první vážnější situace se po Baltíkově přihrávce dostal Šimon, ale před osamoceným brankářem mu balón uskočil a k razantnějšímu zakončení se tak nedostal. Február se snažil hrát kombinačně, což se mu vyplatilo v následující akci na jeden dotek. Nejprve Míla přesně našel Šimona, ten z první naservíroval Lukymu a jeho dorážka na zadní tyči znamenala srovnání stavu.

Vzápětí bohužel přišlo Pavlovo zranění, a tak se poněkud narušilo střídání obránců a útočníků Februáru, který hru nesmyslně příliš otevřel. Po nezdařilé Mílově zpětné přihrávce nechala nesoustředěná obrana Lukáše (který byl v té chvíli „libero“) napospas Dixovi, ten se kolem něj opět zkušeně obtočil a další svojí gólovou střelou potřetí rozvlnil síť za Jansičovými zády.

Február však neházel flintu do žita, vidle do ohně, prase ze srázu a kdoví co ještě, a pokusil se znovu srovnat krok. V největší šanci se ocitli Luky s Mílou, ale oběma ku zdárnému zakončení chyběly jen centimetry. Poslední slovo si ale vzal opět hráč zápasu – Dixa, když se znovu uvolnil, tentokrát přes Bouřku, a ve vstřelení čtvrtého gólu mu zabránil jen Bouřkův faul. Ačkoliv Bouřka držel soupeře dávno před vápnem, oba upadli až v pokutovém území a rozhodčí se tak rozhodl pro odpískání penalty. Tu soupeř bezpečně proměnil a po zásluze potvrdil vítězství Bronxu na konečných 4:2.

Februáru toho dne chybělo zejména sebevědomí v útočné fázi, neboť často se do útoku zapojovali jen útočníci, kteří zrovna také neměli svůj den – například přesné zpracování balónu bylo často nad síly červenožlutých. Obrana zřejmě měla soupeřova kanonýra zdvojovat a nedovolit mu tak poklidné zpracování přihrávek. Věřme, že do příštího zápasu se Február poučí a vyvaruje se těchto zbytečných chyb.

17. 9. Zákostelní

Sestava: Jansič – Šimon, Pavel, Bouřka, Dědek – Robin, Baltík, Luky, Míla

Góly: Luky (Bouřka), Luky (Šimon, Míla)