FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3. k.: FK Víťazný február vs. Koberce Trend 7:2 (5:0)

Šimon — 10. 10. 2013

· Sedm kulí jako v Sarajevu · Vyprášení Koberců načal navrátilec Baltík · Návrat indiánské legendy Gojka · Gojko: „Na hřišti to bylo fajn, ale větší radost mám z pořádnýho nákupu.“ · Centerforward Bohouš neměl s obranou Koberců slitování · Kterak Šimon s Jenckem darovali soupeři dvě branky· Slavnostní přípitek proběhl U Slovanské lípy · Jel Jansič do Zeleneče jako Hobo v hytláku? ·

V průběhu celého týdne měl sportovní manažer Februáru plné ruce se sháněním posil na úterní klání. Ke zraněnému Filipovi a Dědkovi se přidali dovolenkáři Cajda s Ondrou a rázem byl Február v počtu hráčů v červených číslech. Naštěstí se podařilo oživit kariéru dvou starých známých Baltíka a Gojka a kolchozníci si mohli dokonce dovolit luxus v podání jednoho střídajícího hráče.

Do prvního poločasu vtrhnul Február jako uragán. Šimonem takticky přesunutý Bohouš na hrot útoku řádil jak černá ruka a hned v první minutě svou nepřesnou střelou vybídnul osamoceného Baltíka ke snadnému úvodnímu gólu. Druhý gól přišel hned vzápětí – Šimon se kolmicí snažil vybídnout Bohouše k zakončení, ten sice na přihrávku nedosáhnul, ale po chybě gólmana koberců se dokázal svým důrazem prosadit a Február tak vedl 2:0. Chvíli poté Telgárt výborně vyřešil přečíslení tři na jednoho a tak Šimonovi nezbylo, než po Baltíkově přihrávce prostřelit gólmana na zadní tyči – 3:0.

Po brzkém výrazném vedení nadále Február převyšoval svého soupeře, který se k ohrožení Jansičovy branky dostával jen po standardních situacích. Naštěstí kolchozníci nálety koberců po rozích, přímácích a autech v klidu ustáli a do konce poločasu ještě stačili dvakrát udeřit. Nejprve si Gojko dobře zpracoval dlouhý aut a následnou přihrávkou oslovil Jencka, který nadvakrát levačkou nakonec gólmana soupeře počtvrté pokořil. Další přečíslení tři na jednoho bylo opět ukázkově vyřešeno a Baltík po Michalově přihrávce neměl problém zaokrouhlit počet gólů na populárního bůra. Řadu dalších příležitostí již Február bohužel nevyužil, ale i tak skóre 5:0 po poločase bylo z hlediska předchozí produktivity Februáru víc než dobrou vizitkou.

Ve druhém poločase tempo trochu opadlo, ale i tak měli červenožlutí stále navrch. Soupeř začal hrát záhadným stylem, kdy u své branky měl tři hráče, ve středu pole nebyl nikdo a na hranici vápna Februáru se pohybovali dva vysunutí hráči. Február si naštěstí se stylem koberců věděl rady a až na výjimky ve druhém poločase soupeře k ničemu nepustil.

Navýšit skóre mohl po lahodné přihrávce Šimon, ale tváří v tvář brankáři Koberců nechal tentokrát vyniknout gólmana. Další šanci měl po Šimonově pasu Michal , ale na zadní tyči mu nevyšel krok a střílel nad branku Koberců. V další šanci se objevil Gojko, Bohouš napálil břevno a když ani break osamocených Michala s Gojkem záhadně neskončil gólem, zdálo se, že je s brankami utrum.

K závěru se nakonec opět třepotala síť, bohužel i na straně Februáru. Nejprve ideálně umístěnou dalekonosnou ranou pod břevno zaokrouhlil počet gólů na půltucet Šimon. Poté přišel krátký výpadek obrany družstevníků. První gól padnul po darovaném přímém kopu soupeři, kdy balón prošel těsně kolem zdi a odrazem o tyč zapadnul přesně do Jansičovy branky. Druhý gól padnul pro nevídaném nedorozumění Šimona s Jenckem, kdy si tak dlouho dávali přednost, až proběhnuvší útočník Koberců v poklidu vsítil druhou branku.

Po tomto nelibém intermezzu ze strany Februáru se naštěstí ve zbývajícím čase družstevníci vzpamatovali a k dalšímu gólovému kolapsu již nedošlo. Naopak po Šimonově pasu uzavřel vydařenou střelou zápasové skóre Bohouš a Február tak zvítězil nevídaně vysoko 7:2.

K vítězství je nutno říci, že soupeř svojí hrou bez většího nasazení Februáru cestu za úspěchem značně usnadnil, to ovšem nijak nesnižuje výkon družstevníků, kteří konečně letos protrhli střeleckou nemohoucnost. Jen tak dál!

18. září 2013 Pražačka

Sestava: Jansič – Šimon, Michal, Jencek – Baltík, Gojko, Bohouš

Góly: 2. Baltík (Bohouš), 3. Bohouš (Šimon), 5. Šimon (Baltík), 20. Jencek (Gojko), 29. Baltík (Michal), 48. Šimon (Baltík), 56. Bohouš (Šimon)

Soupeř snižoval na 1:6 v 51. a na 2:6 v 55. minutě.