FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3. kolo: FK Víťazný február vs. D.G. Team 4:2 (1:1)

Šimon — 22. 04. 2008

polocasii-small • V Běchovicích Február neprohrává! • Shooter Míla a jeho třígólová paráda • Cajda hrdinsky odehrál utkání i s ďůlkem na lokti! • Bohouš: „Když má člověk fazónu, dovolí si daleko víc!“ • Tradičně nejlepší občerstvení je v běchovickém restaurantu „U Chlebouna“! • To byla zase žranice! • Jako zákusek přišly k chuti Bohoušovy buchty! •

Z počátku jednoznačně se vyvíjející zápas dokázal Február nevídaným způsobem zdramatizovat. Naštěstí měl Telgárt toho dne ve svých řadách výtečně přihrávajícího Cajdu a chladnokrevného střelce Mílu, a tak se kolchozníci po závěrečném hvizdu mohli radovat z druhého letošního vítězství.

V prvním poločase měli prvních patnáct minut jednoznačně navrch rolníci z Telgártu. Nejprve se před brankářem zcela osamocen objevil Pavel, ale vysoký míč nedokázal usměrnit za gólmanova záda. Poté se ve své první šanci zastřeloval Cajda, ale rovněž netrefil zcela ideálně. O několik okamžiků později již udeřilo! Cajda prošel celým hřištěm lehce jako laňka jarním mlázím a chytrou střelou zajistil Februáru vedení 1:0.

Teprve poté se poměrně dobře kombinující soupeř dostal na dostřel Jansičovy branky a třemi nebezpečnými pokusy prověřil Higuitovu pozornost. Když už se zdálo, že Február opět přitlačí na pilu, přišel s nevídaným kouskem filuta Bohouš!

To bylo tak. Zdálo se, že toho večera byl Bohouš nějaký neklidný. Divně se kýval. Přes to přese všechno si dovolil jakožto libero slalom mezi dotírajícími útočníky soupeře. Prvního útočníka vykoupal jako malé děcko, avšak balón mu poněkud utekl k druhému číhajícímu forwardovi, který balón napálil na Jansičovu branku. Bohouš se ještě vše snažil zachránit – tentokrát ne holubím, ale tygřím skokem – a střelu mířící na branku dokázal zblokovat. Bohužel se míč odrazil znovu ke střílejícímu hráči, který tentokrát přeskočil ležícího Bohouše, a přestože se mu následná klička příliš nevyvedla, nakonec srovnal na 1:1.

Po zbytečně inkasovaném gólu byl Február značně otřesen a zbytek poločasu dohrával v herní křeči. Do druhé půle vstoupil Február daleko lépe, než končil půli první. Červenožlutí začali na dobrém terénu konečně lépe kombinovat a zatlačili soupeře na jeho polovinu. Nejprve se ve třech nadějných pozicích objevil Baltík, ale jeho střely jen těsně míjely tyče branky D.G. Teamu. Ve 40. minutě se konečně prosadil sneiper Míla a individuální akcí konečně strhnul vedení na stranu Telgártu.

Po vstřeleném gólu se hra přeci jen vyrovnala a soupeř se dostal do několika zakončení. Se všemi střelami si však obrana Februáru poradila a navíc rolníci hbitě vyráželi k nebezpečným breakům. Jeden takový se povedl Cajdovi, když přešel přes dva zkoprnělé hráče soupeře a na zlatém podnosu předložil Mílovi přihrávku, která se neodmítá – 3:1.

Nebyl by to však Február, kdyby si zápas sám trochu nezdramatizoval. Pět minut před koncem nakopnul hráč D.G. Teamu střílený centr mířící do Jansičova vápna a smolař Pavel si nikým neatakován srazil balón do vlastní sítě…

Po vstřeleném gólu soupeř trochu zlobil, ale jeho naděje utnul opět po Cajdově přihrávce střelec Míla a chvilku před koncem tak dokonal svůj hattrick a uzavřel skóre na konečných 4:2.

Poměrně pohledné utkání tak skončilo zaslouženou výhrou Februáru; jedinou kaňkou na zodpovědném výkonu se tak stal podivuhodný způsob házení autů, připomínající házení makových buchet s dokonalou půlkruhovou křivkou. Nejvíce se v této činnosti činil Bohouš, který chtěl pravděpodobně troufnout záhadné auty soupeře. D.G Team snad za celý zápas nehodil správně aut, což podřimujícímu rozhodčímu vůbec nevadilo. Bohouš se navíc nespokojil jen s buchtami, ale přidal i trochu frgálů, palačinek, větrníků, rakviček, indiánků, punčáků, věnečků, kremrolí a třených banánků v čokoládě…

15. 4. Běchovice

Sestava: Jansič – Cajda, Bohouš, Pavel, Jéňa – Míla, Baltík, Robin, Jenda

Góly: 8. min. Cajda (Bohouš), 40. Míla, 48. Míla (Cajda), 59. Míla (Cajda); (soupeř skóroval ve 25. a 55. minutě)