FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3. kolo: FK Víťazný február vs. FC Pivušky 3:3 (0:1)

Šimon — 20. 04. 2011

kosta-small• Drama v Běchovicích s remízovým koncem • Návrat Kosti – létajícího orla z Lógaru • První letošní Cajdův zápas okořeněný prvním gólem • Zraněný Dědek si svůj 100. zápas za Február v Hanspaulce příliš neužil • Baltíkova vychýlená muška přidala pár šedin na skráně kolchozníků • Pekařské trhy se tentokrát U Chlebouna nekonaly • Nedůstojná oslava prvního bodu • Wydle: „Preferuji četbu v soukromí s láhví dobrého přívlastkového vína •

Po dvou zpackaných zápasech sezóny potřeboval Február konečně zabrat naplno. Velmi krátkou chvíli to dokonce vypadalo na vítězství, ale zbytečně inkasovaný gól v závěru zápasu naděje na vítězství definitivně pohřbil.

Začátek zápasu patřil jednoznačně Februáru. V jeho řadách se po delší pauze objevil ztracený syn Kosťa a lazar Cajda; svůj stý zápas v dresu Februáru v Hanspaulské lize odehrál bijec Dědek, žel kvůli zranění musel odstoupit již v prvním poločase.

První dvě velké šance až neuvěřitelně zahodil Baltík. Dvakrát se po Šimonově průnicích a přízemních přihrávkách napříč vápnem ocitl zcela osamocen před zívající brankou, ale nebylo mu souzeno ani jednu prudkou přihrávku proměnit ve vedoucí gól. Třetí ohromnou šanci měl v úvodu utkání Cajda, ale jeho střelu z ideální pozice dokázal obránce jemně vychýlit do břevna soupeřovy branky.

Po úvodním náporu se hra přeci jen vyrovnala, ale soupeř si žádnou tutovku nevytvořil. Pohroma přišla v 17. minutě, kdy Wydle nedokázal odkopnout válející se balón na hranici Jansičova vápna a pohotový útočník Pivušek nedal střelou k tyči Higuitovi šanci – 0:1.

Po úvodním gólu zápasu Február značně polevil a Pivušky měli rázem navrch. Naštěstí jejich breaky končily nepřesnou střelou anebo soupeř nastřelil dobře vyběhnuvšího Jansiče.

K závěru poločasu se přeci jen mašina Februáru trochu dýchavičně rozjela a kolchozníci si připravili několik slibných šancí. Zřejmě největší z nich promarnil po Šimonově patičce Michal, ale tváří v tvář gólmanovi soupeře nechal vyniknout jen jeho rychlé ruce. Ke střele se rovněž dostal Kosťa, Baltík a Bohouš, ale poločasové skóre 0:1 se již neměnilo.

Začátek druhé půle byl opět vyrovnaný. Přestože soupeř neměl nikoho na střídání, až do padesáté minuty držel s červenožlutými krok. V prvních šancích druhé půle po autovém vhazování nejdříve dvakrát zahrozil Bohouš, ale jeho střelám chyběla razance. Na hru Februáru začala doléhat nervozita a chybných přihrávek přibývalo. Soupeř se začal spoléhat na nakopávané balóny, a hra tudíž nebyla nikterak atraktivní.

Ve 47. minutě přišel druhý zásek do obrany Telgártu. Kosťa nešťastně prohrál souboj u postraní lajny, následně se útočník Pivušek dostal zcela osamocen do vápna Februáru a z velmi ostrého úhlu dokázal vyběhnuvšího Jansiče prostřelit.

Február se po vstřelené brance nevzdával a vrhnul všechny síly do útoku. Naštěstí se u soupeře začala projevovat únava, a kolchozníci tak najednou měli daleko více prostoru. V poslední desetiminutovce stačili rolníci zápas třemi góly otočit, ale vítězství jim nakonec doslova uteklo mezi prsty. Nejprve si Michalovu přihrávku ideálně zpracoval Baltík a konečně svou střelou na zadní tyč vsítil toho večera vytouženou branku. Chvíli poté si na Wydleho prudkou přihrávku naběhnul Cajda a rázem bylo srovnáno. Soupeři evidentně docházely síly a třetí gól visel ve vzduchu. Nejdříve z přímého kopu zazvonil pravou tyčí Kosťa, ale třetí gól padl až po Šimonově přímém volném kopu, kdy brankář soupeře nedokázal jeho umístěnou střelu dostatečně vyrazit.

Z vedení se však Február neradoval dlouho, de facto hned z protiútoku propadl opět balón na hranici Jansičova vápna, Bohouš již míč nestihl odkopnout a útočník soupeře si rázem věděl rady – 3:3.

V závěru zápasu měli ještě slibné šance Jencek, Baltík a Michal, ale přes velkou snahu nedokázali skákající balón dotlačit za záda gólmana Pivušek.

Február si tak v dramatickém utkání připsal první letošní bod, žel vzhledem ke zdařilému otočení vývoje zápasu to bylo zjevně málo. Doufejme, že se obrana z chyb poučí a v příštím zápase se takto laciných gólů v Jansičově síti nedočkáme.

14. 4. 2011 Běchovice

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Dědek, Wydle, Cajda – Jencek, Baltík, Kosťa, Michal

Góly: 50. min Baltík (Michal), 52. Cajda (Wydle), 57. Šimon

soupeř skóroval v 17., 47. a 57. minutě