FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3. kolo: FK Víťazný február vs. K.K.K. 2:1 (0:0)

Šimon — 22. 09. 2011

michal-small• Do třetice těsná výhra • Rozjetý Február se stále drží na špici • Drama v závěru se šťastným koncem pro Február • Spokojený trenér Jirka Caithaml vyzdvihl touhu po vítězství • Neústupný obránce Dědek získává přezdívku „Skála“ • Cajda vstřelení gólu odmítl • Na diskotéku Brooklyn tentokrát nedošlo • Touhy prchavý jsou, sny nám do očí lžou • Posezení ve „Zlatém Andělu“ Šimon bojkotoval • Až doteďka jsi byl jen samá bota, teď dostáváš se sám už do života •

V třetím podzimním kole vybojoval Február třetí výhru v sezóně a s třemi jarními výhrami tak prodloužil sérii výher na úctyhodných šest zápasů v řadě. Jen jednou v historii – na podzim roku 2002 – zažíval Február podobný vydařený vstup do sezóny, kdy po třech vybojovaných výhrách 8:1, 2:0 a 2:1 získal čtvrtou výhru v řadě v podobě kontumace 6:0 a teprve v pátém kole ztratil bod za remízu 2:2.

Od začátku zápasu bylo zřejmé, že Február má větší touhu po vítězství a nebýt obvykle zbrklé koncovky, mohlo být jasno už po prvním poločase. Sympatickou bojovnou hrou se Telgárt během celého prvního poločasu dostal do několika šancí, ale gól mu souzen nebyl. Třikrát se ke střele dostal Šimon, ale s jeho málo razantními střelami si gólman K.K.K, vždy věděl rady. Před soupeřovým brankářem se poté třikrát zrodil nevídaný závar, ale nikdo z borců v červenožlutém nedokázal balón dotlačit do zpola odkryté branky.

Soupeř na druhé straně občas zahrozil střelou po rozehrání rohového kopu, ale Jansič byl v prvním poločase de facto bez práce. Jediná vážná šance K.K.K. nastala po Šimonově nebývalé chybě, kdy v hlavičkovém souboji minul balón, který propadl ke zcela osamocenému útočníkovi soupeře. Ten však nezachoval chladnou hlavu a jeho zbrklá střela vysoko přestřelila branku Februáru.

V závěru poločasu se kolchozníci ještě několikrát připomněli brankáři soupeře, ale stav byl stále bezbrankový. Největší šanci si svým průnikem vypracoval Cajda, ale balón místo do branky kopnul jen do levé tyčky brány K.K.K. a poločas tak skončil 0:0.

Ve druhém poločase pokračoval obraz hry z dějství prvého. Február vycházel z důsledné obrany a soupeře téměř nepustil k zakončení. Naopak v útoku se v dobrých příležitostech ocitli Jencek či Michal, ale buď trefili gólmana či jejich pokusy zblokovali obránci.

Když už rolníci nevěděli, jak vyzrát na obranu K.K.K., pomohl jim k tomu soupeř nevídaným kiksem sám. Jansičův výkop na Dědka odkopl obránce soupeře se záhadnou zpětnou rotací. Vysoký balón doslova obtančil vyběhnuvšího gólmana a k překvapení všech se dokutálel až do zcela opuštěné branky – 1:0.

Bohužel po vstřeleném gólu Február mírně polevil a jeho šancí již bylo poskrovnu. K největším příležitostem patřilo ideální se Filipovo uvolnění v rohu hřiště, žel z těžkého úhlu branku netrefil. Poté se ještě zastřeloval po Šimonově rohu Jencek, dále i Cajda a Wydle, ale to bylo ze strany Februáru vše.

Soupeř se naopak začal více tlačit na polovinu Februáru a čtyřikrát donutil kolchozníky k hrubým chybám před vlastním pokutovým územím. První varování v podobě ztráty balónu na polovině hřiště ještě nebylo dostatečným budíčkem pro obranu Telgártu. Poté si dva kiksy připsal Wydle, kdy nejprve jeho pomalou zpětnou přihrávku vystihnul soupeř, ale střelu mířící na Jansiče naštěstí zastavil Šimon. Ve druhém případě nastřelil Wydle při odkopu stínícího útočníka K.K.K. a Jansič si vzápětí připsal zákrok večera, kdy odražený balón reflexívně vyrazil na roh. Bohužel čtvrtá chyba již byla potrestána a s Februárem to vypadalo zle nedobře. Michal při zpracování na polovině hřiště přišel o balón, K.K.K. rychle přečíslili obranu Telgártu a vyrovnávací gól vsítil soupeř do prázdné branky.

Naštěstí Február po inkasovaném gólu nepůsobil vůbec odevzdaně a s velkou vervou se vrhl do útoku a hned vzápětí se radoval z druhé branky. Po ose Cajda – Dědek – Jencek se balón dostal až ke zcela volnému Michalovi na zdaní tyči a ten pln soustředění dopravil míč do odkryté poloviny branky K.K.K. Závěrečných pár minut si již Február pohlídal a potřetí za sebou si mohl po zápase vítězně oddechnout.

Výhra byla nakonec oslavena v úzkém kruhu na Andělu, kde dle Wydleho názoru mají nejlepší Plzeň v celé matičce Praze.

20. 9. 2011 Stodůlky

Sestava: Jansič – Šimon, Dědek, Cajda, Wydle – Michal, Jencek, Filip

Góly: 47. min vlastní soupeře, 59. Michal (Jencek)

Soupeř skóroval 58. minutě.