FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3. kolo: FK Víťazný február vs. KK Booaa 5:1 (2:2)

Šimon — 20. 04. 2007

• Výhra po šesti zápasech! • Čtyřgólová nadílka v prvním poločase • Navrátilec Baltík blízko hattricku! • Soupeře dorazila Jendova plaaacííírkaaa • Základem úspěchu skálopevná obrana • Kanonýr Kosťa uzavřel účet zápasu • Rozlučka s Kosťou v zeleném stylu… • Slavil i hrázný Paliza! • Bude Míla zvolen kapitánem „B“ týmu? •

Na první letošní výhru musel Február čekat až do třetího kola; čekání však stálo za to. Zvláště pak první poločas, kdy partyzáni z Telgártu - robotníci z pole zcela rozebrali mužstvo KK Booaa a poločasový výsledek 4:0 byl ještě dosti milosrdný.

Od samého počátku se Február soustředil zejména na důslednou obranu a vědom si unáhlených chyb z minulých dvou zápasů trpělivě čekal na zaváhání soupeře, které brzy přišlo. Po několikerém klopýtnutí obrany KK Booaa uplatnil v útoku vynikající tah na branku navrátilec Baltík a po výtečně sehraných brejcích poměrně brzy vstřelil první dva góly zápasu. Přesnými finálními uličkami se blýskli Luky a Robin. A nemuselo zůstat jen u dvou gólů. Další nadějnou střelu vychytal Baltíkovi gólman soupeře a jeho sólový únik na branku byl zastaven jen faulem obránce soupeře, když Baltíka tahal za dres dobrých patnáct metrů v kuse! (Rozhodčí tvrdil, že karta nebyla nutná…).

Další šance vznikaly po Šimonových výkopech přímo na brankáře, který nejistým vyrážením balónů před sebe „vytvářel“ řadu střeleckých příležitostí útočníkům Februáru, žel žádná se neujala (Šimonovo břevno přímo po výkopu bylo nejnebezpečnější.)

Február však hrál hlavně po zemi a z přesných přihrávek z kříded vznikaly další šance. Nejhezčí gól zápasu dal jednoznačně Jenda, když si po přesné Robinově přihrávce počkal na pohyb brankáře a ležérně umístěnou placírkou k druhé tyči zvýšil na 3:0.

K závěru poločasu se ještě prosadil tečovanou střelou kanonýr Míla, když si předtím zkušeně zpracoval dlouhý Kosťův aut a uzavřel tak poločasové skóre na nevídaných 4:0.

Soupeř v prvním poločase v útoku nepředvedl téměř nic a snad jedinou střelu mířící mezi tyče vytěsnil Jansič mezi svýma nohama se štěstím mimo branku.

Ve druhé půli nehrál Február v obraně již tak disciplinovaně a raději se hnal za vidinou dalších vstřelených gólů. Soupeř se tím pádem dostal k několika nadějným střelám a zkraje poločasu po Bouřkově zaváhání dokonce snížil na 1:4. Další dvě šance KK Booaa vychytal Jansič, ale to bylo ze strany Booaa téměř vše. Balón se vrátil zpět na kopačky robotníků a po dalším Šimonově výkopu a jemném Baltíkově přiťuknutí opět skóroval střelec jara Kosťa – 5:1.

Zbytek zápasu se již dohrával v poklidném tempu, vyložených šancí ubylo a ojedinělé příležitosti, jako byla třeba Šimonova hlavička, končily většinou těsně vedle branky. Ke střele se dostalo nakonec všech deset hráčů Februáru, ale skóre se již nezměnilo, a tak mohli červenožlutí konečně oslavit svoji první jarní výhru. A oslava to byla vydařená, na programu večírku byla i rozlučka s Kosťou, jenž odchází na půlroční hostování do FC Mazar-e Sharif, dále pak Bouřkovy narozeniny a Wydleho svátek. Nakonec přišel i hrázný Paliza.

*16. 4. Podvinný mlýn

Sestava: Jansič – Šimon, Kosťa, Bouřka, Wydle, Jéňa – Míla, Luky, Baltík, Jenda, Robin

Góly: Baltík (Robin), Baltík (Luky), Jenda (Robin), Míla (Kosťa), Kosťa (Baltík, Šimon)*