FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3. kolo: FK Víťazný február vs. Komtupapa 3:2 (1:2)

Šimon — 19. 09. 2008

hans-small • Vítězná pankrácká derniéra • Nevídaný obrat rudých bojovníků • Sestavu Februáru sklátila náhlá epidemie břišního tyfu • Že by prokletí teplé smíchovské desítky? • Pro Baltíka byla tentokrát branka zakletá • „Křikloun“ Cajda slovy neplýtval • Nejlepší sudy válel Pavel • Rozhodčí z Dopravního podniku byli duchem v garážích Klíčov • Kyselé matjesy U Kouřilů pohlazením po duši • Nastoupí příště Február konečně v návlecích? •

Sychravý konec léta zastihnul sestavu Februáru v nevídaném rozkladu. První část hry neschopných playerů se potýkala s dýmějovým morem, střevní kolikou, žlučníkovými záchvaty a jinými neduhy, druhá část musela plnit své pracovní povinnosti. Přesto se nakonec Február sešel v dostatečném počtu sedmi playerů, s touhou potvrdit poslední pankrácké vítězství.

Oslabená sestava Februáru vstoupila do utkání jak nejhůře mohla. První aut soupeře prodloužil lehkou hlavičkou do Jansičovy branky nedůrazně bráněný útočník Komtupapy a na začátku 2. minuty tak Február prohrával 0:1. První čtvrthodina zápasu byla ze strany Telgártu hrůzostrašná. Obrana hrála naprosto dezorientovaně, při přechodu do útoku si kolchozníci nebyli s to vyměnit dvě přesné přihrávky za sebou. Na Jansiče se valil jeden útok za druhým, ten odolával jen díky nepřesnému zakončení protivníkových útočníků. Soupeř se záhy dočkal i druhého gólu, když nepřesná narážečka Wydleho skončila přímo na noze hráče Komtupapy. Soupeř rychle přečíslil spící obránce Telgártu a gólem do prázdné branky odskočil na rozdíl dvou gólů. Útrpnou první čtvrthodinku Februáru uzavřel přímý volný kop Kontumpapy, jenž Jansič bezpečně vyrazil.

Teprve poté se rolníci probrali z herní letargie a jejich hra se začala podobat fotbalu. Hráči Februáru postupně zjistili, že gólman soupeře není zrovna mistrem v brankářském umění, žel jejich střely se dlouho nemohly vejít mezi tři tyče. Telgárt si vypracoval pět tutovek, ale ani jednou nemusel gólman zasahovat. Nejprve se po precizních nahrávkách Jéni a Jendy dvakrát zastřeloval Baltík, ale samotný před brankářem vždy těsně přestřelil. Poté pálil po rohu z voleje Cajda, avšak jeho střela ze záklonu mířila vedle pravé tyče. Následoval Baltíkův průnik po levém křídle a jeho přihrávka na zcela osamoceného Jendu, ale ani on nedokázal ze dvou metrů usměrnit balón do branky. Poslední z velkých šancí měl po nevydařené Cajdově střele opět Jenda, žel nepřesnou střelu jen tečoval do zámezí.

Těsně před koncem první půle se nakonec po Baltíkově autu prosadil dobře si naběhnuvší Pavel a jemnou tečí konečně vstřelil zasloužený gól a povzbudil tak celý Február do druhého poločasu.

Po přestávce Február stupňoval své tempo a až na pár zkažených přihrávek a občasné breaky Komtupapy, které Jansič dokázal vyřešit, držel otěže utkání pevně v rukou. Smolařem utkání se stal velmi dobře hrající Baltík, který se během druhé půle dostal nejméně do pěti gólových šancí, ale svými střelami trefil vždy jen nehybně stojícího gólmana. Když už se zdálo, že brankář Komtupapy svým stylem „solný sloup“ psychicky naprosto zdeptá střelce Februáru, zrodila se spásná vyrovnávací akce. Další vydařený Baltíkův průnik skončil přihrávkou na zcela volného Wydleho, jenž přesnou střelou levačkou k tyči rozehřál prokřehlé fanoušky červenožlutých 2:2.

Technicky vyspělý soupeř se z vyrovnání nesesypal a v následujících minutách dvakrát nebezpečně zakončil své útočné výpady. Ve druhém případě zachránilo překonaného Jansiče až břevno jeho branky. Hráči Komtupapy v závěru mírně znervózněli a začali se dopouštět zbytečných faulů. Po jednom z faulů na polovině hřiště zahrával volný přímý kop Cajda a jeho točená střela zapadla přesně k tyči. Obrat byl dokonán. Podíl na vstřelené brance měl také dobře clonící Baltík a samozřejmě i naprosto netečně stojící protivníkův gólman.

Nervózní konec utkání hráči soupeře příliš neunesli. Dokonce se chvíli snažili hrát i v šesti hráčích v poli, čehož si podřimující rozhodčí samozřejmě vůbec nevšimli. Když na přestupek Komtupapy upozornila lavička Februáru, soupeř reagoval neslýchaným výrokem: „Šestý hráč se do hry nezapojil!“ (přitom stál na hranici vlastního vápna). Neuvěřitelné…

Vítězství 3:2 si Február nakonec již pohlídal a úvodní tříkolová pankrácká mise tak skončila výtečným pětibodovým ziskem. Nevídaný obrat nezbylo než zakončit oslavou v blízkém restaurantu U Kouřilů, tentokrát byly veškeré položky výjimečně uhrazeny…

16. 9. Pankrác

Sestava: Jansič – Cajda, Pavel, Jéňa, Wydle – Baltík, Jenda

Góly: 27. Pavel (Baltík), 44. Wydle (Baltík), 48. Cajda; soupeř skóroval ve 2. a 10. min.