FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3. kolo: FK Víťazný február vs. Pražští lvi 1:1 (0:1)

Šimon — 02. 05. 2012

cajda-miku-small• Z dalekých Štěrbohol tentokrát jen s jedním bodem • Remízu zachránila Cajdova gólová hlavička • Bohouš: „Na hlavičky jsem tady expertem já, ale zaplať Pán Bůh za tu Cajdovu šudlačku.“ • Pražští lvi si k závěru servítky nebrali • Otřesený Dědek jen nevěřícně kroutil bolavou hlavou • Na Jenckovo štěrboholské zakončení do prázdné branky tentokrát nedošlo • Cajda: „Ze mě si nikdo prdel dělat nebude!“ • Bohouš nebyl spokojen s fyzičkou týmu po náročné přípravě v Lužických horách •

Neoblíbené Štěrboholy se po Děkance zřejmě stávají dalším prokletím Februáru. I když Február vyrovnával v posledních okamžicích utkání, dá se říci, že bod z tohoto utkání je spíše ztrátou.

Úvod zápasu patřil podstatně mladšímu soupeři, který hrozil zejména z rychlých protiútoků a dobře zahrávanými rohovými kopy. Teprve po deseti minutách se hra vyrovnala, ovšem Pražští lvi se ještě stačili ujmout vedení. V době, kdy se karta obracela, zahráli lvi rohový kop proti noze z dálky střílejícího obránce, který propálil vše před sebou a otevřel tak skóre utkání.

Február se snažil rychle odpovědět, ale na nohy se mu lepila nervozita a každá druhá přihrávka končila v zámezí či na nohách Pražských lvů. Kolchozníci se nakonec přeci občas dostali do nebezpečného zakončení, ale Jencek se Šimonem hradbu těl před sebou neprostřelili a Bohoušova překvapivá střela z úhlu nakonec skončila jen na přední tyči lvů, a tak poločas prohrál Február 0:1.

Ve druhém poločase se hra z počátku přelévala z jedné strany na druhou, ale vyložených šancí bylo poskrovnu a hra se odvíjela spíše jen mezi pokutovými územími. Lvi neustále hrozili ze standardních situacích, zvláště rohových kopů, Február se naopak snažil soupeře překvapit z rychlých protiútoků, ale vyrovnání stále nepřicházelo. V ideální pozici po Cajdově přihrávce se ocitl na hranici vápna Šimon, ale gólman lvů si s jeho pokusem věděl rady.

K závěru již soupeři lehce docházelo sil, Február de facto neopouštěl svou útočnou polovinu hřiště a soupeři často nezbylo nic jiného, než zatáhnout za záchranou brzdu v podobě nedovoleného zákroku. Jednu z největších možností na vyrovnání měl po Šimonem rozehraném přímém kopu Jencek, ale z ostrého úhlu pálil jen do boční sítě. Když už se zdálo, že Február odejde poražen, zrodila se nebývale zdařilá kombinační akce, na jejímž konci byl na zadní tyč nahrávající Bohouš, který vzduchem našel naběhnuvšího si Cajdu a ten se svou hlavičkou nemýlil a v posledních okamžicích zápasů zajistil Februáru alespoň remízu.

Někteří z teamu se jali remízu prodiskutovat v přilehlém gambrinohostinci, jehož sláva nesahala nikdy dále než ke štěrboholské samoobsluze. Jeho pochybná pověst se opět potvrdila a ti, kdož prošli tímto hnojem, se zařekli, že již nikdy více do tohoto strašidelného zámku nevstoupí.

16. 4. 2012 Štěrboholy

Sestava: Jansič – Bohouš, Cajda, Dědek, Šimon – Michal, Jencek

Góly: 60. Cajda (Bohouš) Soupeř skóroval: 13. min (0:1)