FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3. kolo: VF – BLAŽENKA SPIDERS 2:1 (1:0)

Šimon — 16. 09. 2002

● Opět kolbiště střížkovské a opět bezedný kalich vítězství, jak omamný pocit! Družstvo zasvěcené víťaznému februáru se již téměř dotýká – nikoliv hvězd, jak by jistě řekl nejeden buržoa – ale mramorového piedestalu Klémova žižkovského mauzolea! ●

Ve značně slátané sestavě, složené z playerů porůzných to vzdělávacích institutů, posiloven, civilních služeb a vytříbených rerstauračních zařízení, jsme opět dobili kýženého vítězství. Cesta na vrchol však byla značně trnitá a lemována nesčetnými agátovými trny!

Zápas to byl velmi vyrovnaný, avšak v jednom nás Blaženčini pavouci jednoznačně převyšovali – při přechodu do útoku byli daleko rychlejší a naše obrana chvíli co chvíli značně hořela…Inu absence skálopevného Bohouše byla více než citelná. Na druhou stranu podal uchvacující výkon náš goalkeeper Láďa Mrďoch - jenž zřejmě v posilovně nezahálí a trénuje si reflexy barmanskými kejkly - a často tak soupeřovy útočníky přiváděl k šílenství…Nicméně jsme se kupodivu rychle dostaly do vedení 1 : 0 a s důslednou obranou činností jsme taktně vyčkávali rychlých breaků (naše osvědčená taktika, jež zklame jen ve vyjímečných příležitostech). V padesáté minutě však pavouci náhle uhodili a naše unavené svalstvo a vyčerpané plíce nám nedovolily víc, než se jen dívat, jak soupeř pohotově vyrovnává skóre…Odpověď přišla ale ještě rychleji, než sibiřská zima! Stačil jeden mistrně provedený útok, na jehož konci byla naše zaskakující posila Kuba Kubikula. Jeho paganinovsky mířená střela tak konečně stvrdila naši neutuchající touhu po výhře!

Kaňkou na utkání bylo několikeré soupeřovo hraní rukou, což rozhodčí kvitoval slovy, že „míč je kulat - tvůj fotr je mulat“ nebo jiným podobným blábolem. Naopak příjemnou tečku za utkání učinil Honza Buřič, jemuž se po zápase udělalo „mírně“ nevolno a tuto skutečnost stvrdil opravdu výstavní kačenou uprostřed hřiště. Honzo, děkujem!

Komentář rozhodčího: O něco lepší Február po vedoucím gólu hodně trpěl na neproměňování šancí. Neminul ho trest v podobě vyrovnávací branky. Ale Február to nevzdal a za pomocí štěstěny vstřelil vítězný gól.

Sestava: Láďa Mrďoch – Pavel – Šimon, Cajda – Bouřka, Jakub, Marek

Goals: Jakub (Cajda), Jakub (Šimon, Marek)