FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3. kolo: VF – SAVARIN 0:3 (0:1)

Šimon — 19. 04. 2004

● Február se nenechal zaskočit a od zřejmě nejslabšího letošního protivníka si veze třígólovou nadílku ● Zlepšená hra body nepřinesla ● Wydle vyrovnání odmítl: „Mám potíže v soukromí, bizarre bondage mě již neuspokojuje…“ ● Vrátí se Láďa mezi tyče? ● Přijede pomoci Jansič? ● Zkusí Wydle anal fistfucking? ● Šestá prohra v řadě! ●

Vedle dlouhodobě zraněných Cajdy a Šimona se z obvyklé sestavy rovněž omluvili Láďa, Bohouš a Kváša a tak Február nastoupil ve velmi nezvyklé sestavě. Do branky se v první půli postavil Robin a nevedl si nijak špatně, ale brzkému vedoucímu gólu soupeře přesto nezabránil. Narozdíl od úvodních dvou kol ale nepropadl Február chaosu – vyvaroval se hrubých chyb v obraně, bránil poctivě od poloviny a čekal na chybu soupeře. Té se zhruba v 15. minutě dočkal, kdy po výtečném pasu Pavla a přiťuknutí Honzy Buřiče úplně volnému Márovi mohl vyrovnat skóre, avšak Mára svoji 100% šanci namířil jen do pupku soupeřova brankáře…Jelikož se Február tentokrát zaměřil na defensivu, nezbývalo již příliš sil na aktivní pohyb na soupeřově polovině a tak si na další šance musel počkat až do druhé půle.

Z kraje druhého poločasu se přeci jen zdálo, že revolucionáři vyšedší z úpatí majestátní Kralovy hole konečně letos dosáhnout na první body, ale nakonec vše dopadlo trošku jinak. Wydle si sice vypracoval tři dobré střelecké příležitosti, ale ani jednou mu nebylo přáno, aby pozvedl své ruce vítězoslavně k nebi.

Február hru více otevřel, a tak měl soupeř daleko více možností ke zvýšení svého náskoku. Jenda, který odchytal celý druhý poločas, dělal co mohl, ale další dvě branky soupeře byly jen vyústěním nekoncentrované obrany celého mužstva…Obě branky navíc vstřelil úplně osamocený útočník soupeře, za jehož pivní žok by se nemusel stydět nejeden štamgast z budějovických Mastných krámů…Naše obrana je opravdu hbitá…

Savarin měl navíc v závěru ještě další šance, které skončily na tyčce, břevnu a několikrát i v blízkých topolech.

Bohužel, s takovouto výtečnou formou nás zřejmě sestup nemine. Zápas provázely obvyklé chyby v obraně (naštěstí jen ve druhém poločase); navíc se úplně vytratila vůle po aktivním pohybu na soupeřově polovině v útočné fázi, nikdo si nenabíhal do volného prostoru, málokdo si chtěl narazit a nápaditě překonat obranu soupeře.

Dalším nešvarem je bezvýsledné zahrávání rohových a přímých kopů na statické spoluhráče, kteří jsou většinou natěsno obsazeni…

19.4. Pražačka

Sestava: Robin (Jenda) – Pavel, Honza Buřič, Mára – Wydle, Jenda (Robin)

Rád bych ještě připomenul, že prohra se Savarinem byla již šestá v řadě (!!!). Naposledy Február vyhrál 1.11. 2003 v 8. kolo minulé sezóny s Ansáblem 8:4. Poté následovaly již jen prohry s KT B 1:2, Vinohrady 2:5, Kožichem 0:1, Batalionem 2:6, Divokým Billem 2:5 a se Savarinem 0:3!!! Február tedy nevyhrál již téměř půl roku!

Nejhorší série v dějinách klubu započala 7.10. 2001 v 5. kole prohrou s V.I.P 3:4 a skončila dne 9.4. 2002 vítězstvím nad Marami 14:1. Tato černá série trvala osm kol v řadě – Február sedmkrát prohrál a jen jednou remizoval!

Šestkrát za sebou však Február ještě nikdy neprohrál (pouze pětkrát – hned v první sezóně na jaře roku 2000)!!!

Proto doufám, že si tyto hrůzné řádky všichni pozorně přečtou a v příštím kole již opět zaplápolá oheň vítězství!