FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3. kolo: VF – THERMIA 0:4 (0:2)

Šimon — 26. 09. 2003

● Černočerný prach Uhelných skladů pokryl lesk Víťazného Februáru ● Nejostudnější prohra v historii nízkotatranského zemědělského družstva ● Ač Láďa dělal, co mohl, čtyři banány si přesto oloupal ● Taktika po poločase: „dát tři góly a žádný nedostat“ vzala brzy za své po třetím úspěchu soupeře ● Kváša trénoval standartky zbytečně ●

Po prvních dvou výhrách v sezóně bylo mužstvo Februáru odhodláno k zisku dalších dvou bodů v podobě snadného vítězství nad doposavad se trápící Thermií, avšak nakonec vše dopadlo „trochu“ jinak. Poměrně brzy inkasoval Február první gól, jeho hra připomínala agónii a nic nenasvědčovalo nějaké výrazné změně v herním projevu…Robotníci z Telgártu si sice vypracovali tři tutovky – dvakrát po úniku po křídle Cajda a jedna zdařilá Bohoušova střela z voleje – ale soupeř byl daleko lepší a tak skóre po poločase 0:2 bylo ještě poměrně příznivé.

Přestože se herní projev Februáru po půli přeci jen zlepšil, šance a góly si vypracovala opět jenom Thermia. Jediná střela na bránu v podání Šimona byla obránci zablokována, na víc se Február nezmohl a tak nezbylo, než sledovat, jak útočníci soupeře prověřují Láďův brankářský um. Přestože si vedl srdnatě, dalším dvou gólům zabránit nemohl. Jedna z nejtrapnějších proher rudých bojovníků byla dle mého úsudku zapříčiněna naprostou laxností v nedodržování pravidla „trojího běhu“:

  1. V případě, že míč je na našich kopačkách, snažím se nabíhat si tak, abych mohl být vhodným adresátem očekávané přihrávky (hráč, který stojí za dvěma obránci a dloube se v nose, je zcela na hovno).
  2. V případě, že ztratím míč nebo kdokoliv jiný z mého družstva, běžím zpět a vykrývám prostor, do kterého potenciálně nabíhá soupeřův hráč (popřípadě si osobně hlídám nejbližšího soupeřova hráče (hráč, který ztratí míč, zůstane stát a naříká si, jaký je „popleta“ je opět zcela na hovno).
  3. V případě, že fyzicky nezvládám dvě předchozí pravidla, střídám (hráč, který se po hřišti prochází se špacírštikem, je taktéž na hovno).

Bohužel ani jeden z nás tato zásadní pravidla nedodržoval a tak výsledek nemohl být jiný.

Komentář rozhodčího: Čistě hrané utkání bylo jednoznačně v režii fotbalovější Thermie, která svého soupeře v podstatě nepustila do žádné výraznější šance a sama rozhodla zápas efektivním proměňováním šancí. Nejlepší hráč Hanuš (T).

Komentář soupeře: Zápas, který Thermii vyšel. Po minulých kolech, kdy byly potíže s proměňováním šancí, se konečně smůla protrhla. Utkání mohlo skončit i větším rozdílem, neboť dvakrát byla nastřelena tyč a několik nájezdů na osamoceného brankáře zůstalo nevyužito. Za stavu 0:1 mohli skórovat i hráči soupeře, ale brankář Thermie tým podržel.

Sestava: Láďa – Bohouš – Šimon, Aleš, Robin – Cajda, Kváša, Jenda