FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3. kolo: VF vs. 1. FC Deprese 10:0 (4:0)

Šimon — 10. 04. 2006

· Studený déšť se sněhem přinesl první letošní výhru · Soupeř pouze ve čtyřech v poli… · Vydařená Bouřkova patička · Plachetkův hattrick! · Prožije Robin léto s kovbojem? · Lukáš je na svůj revír pyšný… · Kdo jako první uloví bobříka kouření? · Ví to snad Pavla? ·

Další jarní kolo se neslo v duchu přetrvávajícího psího počasí – teplota těsně nad nulou a déšť se sněhem opravdu nejsou ideálními podmínkami pro hanspaulské terény. Naštěstí hřiště na Pankráci bylo perfektně připraveno a i když na hřišti místy stála voda, fotbalu to na rozdíl od ledového deště příliš nevadilo.

Samotný zápas nemá cenu příliš hodnotit – soupeř nastoupil jen se čtyřmi hráči v poli a navíc jeden z jeho hráčů na tom zdravotně nebyl nejlépe. Brankář Deprese také neměl zrovna svůj den a tak zápas byl pro Február spíše lehčím tréninkem.

Navíc brzy po začátku vedl Február 2:0, následně se fotbal ze hřiště na 15 minut téměř vytratil a soupeř dokonce dvakrát nebezpečně vystřelil – jednou pomohl Láďův zákrok, podruhé zvonila tyč. Až teprve Bohoušova pohledná branka na 3:0 probudila Február zpět ke hře. Poločas nakonec skončil 4:0 a do druhé půle nastoupili robotníci již ve značně odlehčeném duchu.

Do druhé půle vystřídal Láďu v brance Jansič a hned zkraje si připsal reflexní zákrok levou rukou, vše následně korunoval famózní robinzonádou k pravé tyči a dal tak soupeři jasně najevo, kdo je na hřišti pánem. Deprese se od té doby zmohla jen na nepřesné střely po rozehrávce po gólech z vlastní poloviny… Přestože Február nehrál nejlépe – nebyl si schopen třikrát po sobě přesně přihrát – skóre utěšeně narůstalo. Hattrickem se blýsknul Plachetka, ale nejhezčí akcí zápasu byl ťukec Šimona, Jansiče a Bohouše zakončený populární Bouřkovou patičkou do protipohybu gólmana. Konečné skóre zápasu se nakonec zastavilo na výsledku 10:0, což je třetí nejvyšší výhra Februáru v historii.

Nakonec bylo vše náležitě probráno v nové klubovně týmu ve sklepě restaurace na Družstevním ochozu, kam se jistě Február bude vždy rád vracet.

10. 4. Pankrác

Sestava: Láďa (Jansič) – Šimon, Pavel, Bohouš – Bouřka, Robin, Lukáš, Jenda, Míla, Baltík

Góly: Míla (Lukáš), Lukáš (Robin), Bohouš (Bouřka), Míla (Bohouš), Bohouš (Pavel), Bouřka (Šimon, Bohouš), Šimon (Bouřka), Pavel (Šimon), Lukáš (Míla), Míla (Šimon)