FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3. kolo: VF vs. 1. FC Homogen 0:2 (0:1)

Šimon — 19. 09. 2005

• Lesk Februáru notně zaprášen • Podruhé letos bez vstřeleného gólu • Jediná střela Februáru na branku soupeře za zápas body přinést nemohla • Nechá si Bohouš proplácet pokuty a cesťáky? • Cajda: „Pár slibnejch šancí tam od nás bylo, škoda, že končily nepřesnou přihrávkou na naší polovině…“ • Bohouš: „V Brodě trénuji individuálně zejména střelbu, ale dneska při mně nestálo štěstí…“ • Pomůže příště Februáru bezbariérový přístup? • Přijde zase Sněhurka? • Bude Bouřka opět práskat kníry? •

Zpočátku se utkání pro Február nevyvíjelo vůbec špatně. První tři útoky vypadaly nadějně, leč koncoví hráči – Bouřka, Robin – nedokázali zcela osamoceni finální přihrávku zpracovat či ji zpracovávali tak dlouho, až o balón přišli. Následně se hra vyrovnala, soupeř se začal prosazovat zejména po dlouhých nákopech z vlastní poloviny. Sehraní útočníci Homogenu výborně sklepávali vysoké balóny na nabíhající si hráče a jen obětavost obránců Telgártu zabránila přímým střelám na Láďovu branku.

Bohužel, osudová chyba, která zapříčinila vedení soupeře, byla naprosto zbytečná. Šimon s Bohoušem se špatně domluvili při bránění hráčů, zbytečně byli oba u jednoho útočníka, což nemohlo skončit dobře. Následná střela Homogenu šla sice vedle, ale u tyče byl další zapomenutý hráč, který dorážel do prázdné branky – 0:1.

Zbytek poločasu se odehrával ve středu hřiště, s řadou nedovolených zákroků Homogenu, kterých si však naprosto duchem nepřítomný rozhodčí vůbec nevšímal. Jedinou vážnější střelu si vypracoval Lukáš, žel mezi tyče se nevešla.

Druhý poločas se nesl v duchu prvního – Homogen se při ztrátě míče stáhnul před svoji branku a nedovolil Februáru vážněji ohrozit svého brankáře. Naopak v útoku úspěšně spoléhal na sklepávání nakopávaných míčů a několikrát se mu povedlo nebezpečně vystřelit. Bohužel nikdo z Februáru neměl tu odvahu jít do souboje před soupeřovou brankou, narážečky se díky robotnické nemohoucnosti a nerovnému terénu také nedařily a tak přišla pohroma na druhé straně. Z nenápadného útoku vystřelil přes Pavla jeden z nejlepších hráčů soupeře a jeho střela k bližší tyči skončila za bezmocným Láďou – 0:2.

K závěru se Február snažil alespoň snížit – rychlým průnikem se blýsknul Lukáš, ale jedinou střelu na branku (za celý zápas) si vypracoval Šimon, když po na krátko rozehraném rohu nastřelil s pomocí brankářovy teče břevno. Poté ještě několikrát nepřesně vystřelil Bohouš, ale když ani svoji obávanou hlavičku nedokázal usměrnit do odkryté branky, skončilo utkání zaslouženě 0:2.

19. 9. Císařská louka

Sestava: Láďa – Bohouš, Šimon, Cajda, Pavel – Bouřka, Robin, Lukáš