FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3. kolo: Víťazný február vs. Reage boys 5:2 (2:1)

Šimon — 04. 10. 2016

Po dvou vítězných podzimních zápasech a předvedené hře cítil Február, že ideálně sladil formu se začátkem sezóny, a tak doufal, že ani ve třetím zápase nevyjde bodově naprázdno. Jak už je posledních pár sezón zvykem, Február nastoupil v dosti okleštěné sestavě. Naštěstí na poslední chvíli potvrdil účast čerstvý trojnásobný otec a opora Februáru Bohouš, takže si červenožlutí mohli dopřát luxus v podobě jednoho hráče na střídání.

Úvod zápasu jednoznačně patřil Februáru. Družstevníci svého soupeře překvapili neutuchajícím pohybem a přímočarými kombinacemi, žel jediné, co vázlo, byla nepřesná koncovka. Do největších šancí se postupně dostali Martin, Wydle a Michal, ale branku vsítit nedokázali. Největší šanci promarnil po kombinaci s Martinem Šimon, kdy místo toho, aby v naprostém klidu vstřelil do téměř zcela do odkryté branky gól, trefil pouze padajícího obránce. Vzápětí se na ten zmar již nemohl dívat Martin a po individuální akci konečně poslal Február do vedení.

Soupeř se však záhy otřepal a díky svému nejšikovnějšímu hráči a důrazným útočníkům postupně vyrovnal hru. Za chvilku bylo díky tečované střele z dálky, kterou Dan uviděl až na poslední chvíli, vyrovnáno. Február přestal běhat, přihrávky neřešil včas a Raege boys v tu chvíli byli lepším týmem. Naštěstí se dokonce poločasu červenožlutí probrali. Nejprve do odkryté branky po Jenckově přihrávce zamířil Ondra a vrátil vedení na stranu červenožlutých. Február tlačil dále a za chvilku se opět před odkrytou brankou objevil Michal, žel tentokrát prázdnou branku záhadně minul. Poločas tak skončil jednobrankovým rozdílem.

Úvod druhé půle patřil příznivcům Reage boys, soupeř se do branky Februáru tlačil zejména díky standardkám v blízkosti Danovy branky. Zejména auty a rohy dělaly Telgártu problémy, neboť obránci nebyli s to ubránit výtečného hlavičkáře soupeře, a tak jen díky několika skvělým Danovým zákrokům nedošlo k vyrovnání.

Teprve ve druhé části druhého poločasu se Február vzpamatoval a začal se zase více prosazovat. Naštěstí má Február ve svých řadách Martina, který na polovině přebral balón, namířil si to přímo k bráně a svým gólem levačkou do šibenice uklidnil červenožlutý tým. Soupeř poté tak dobře nebránil, a tak Február mohl přidat další branky, žel Ondrovy, Michalovy i Wydleho střely nemířily přesně. Čtvrtou branku nakonec přidal až Michal z dobře kopnuté penalty, jíž předcházel nebezpečný zákrok na Šimona, který se po dokonalém vyšachování obrany po Michalově přihrávce již chystal střílet do prázdné branky, ale byl ukázkově zkosen zezadu.

V závěru po standardce šťastně snížil soupeř, kdy hlavičku dokázal ještě Dan vyrazit, ale se zpětným odrazem již nepočítal. Poslední slovo měl nakonec v lehce nervózním závěru Február, kdy opět po krásné kombinaci předložil Jencek Šimonovi ve vápně balón a ten střelou pod gólmanem uzavřel skóre utkání na konečných 5:2 pro červenožluté. Február tedy nakonec zvítězil potřetí v řadě, nutno ale říci, že předvedená hra chvílemi skřípala a do příštího zápasu je třeba si z nevydařených úseků utkání vzít ponaučení.

21. září 2016 Novoborská

Sestava: Dan – Šimon, Jencek, Michal, Bohouš – Martin, Ondra, Wydle

Góly: 14. Martin (Wydle), 18. Ondra (Jencek), 48. Martin (Wydle), 55. Michal (penalta), 60. Šimon (Jencek)

Soupeř skóroval v 15. a 58. minutě.