FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4. k. FK Víťazný február - FC Milenium Praha 2:1 (1:0)

Šimon — 02. 05. 2012

banseth-small• Február vítězí na Děkance! • Stane se Děkanka domácím hřištěm družstevníků? • Jenckův důraz přinesl důležitý první gól • Nová posila Ondra by se neztratil ani v házené • Tibor Mičinec s Tierrym Henrym by jen tiše záviděli • Coach Jirka s výsledkem spokojen, s předvedenou hrou nikoliv • Bohouš s Jansičem otevírají seminář na téma „fotbalová rozehrávka“ • Kácov tentokrát s palcem dolů • Bansethovi opět nezklamali • Gojko Motič v roli zajatce dorazit nemohl •

Z dvanácti odehraných utkání na úpatí Kavčích hor si Febuár druhou letošní výhrou vylepšil výtečný poměr zápasů na tomto plácku: 2 výhry, 2 remízy a jen 8 porážek. Ač tomu výsledek příliš neodpovídá, vítězství se zrodilo poměrně lehce a nebýt herního výpadku v závěru zápasu, nemusel se Február o výsledek strachovat.

Úvod zápasu jednoznačně patřil červenožlutým borcům z Nízkých Tater. První dva góly mohl vsítit Šimon, ale nejprve z otočky těsně minul a po Filipově přihrávce na zadní tyč mu k brance chyběl půlkrok. Tlak kolchozníků neustával, nejprve se zastřeloval Cajda, pak Jencek, Michal a Bohouš, ale většinu střel dokázala obrana Milenia zblokovat, a to málo co prošlo, skončilo v rukách pozorného gólmana soupeře. Milenium naopak hrozilo pouze střelami z dálky a po rohových kopech, ale Jirka v první půli nemusel téměř vůbec zasahovat.

Teprve v 21. minutě padnul gól, kdy si odražený balón na hranici vápna našel důrazný Jencek a chytrou střelou mezi nohy brankáře zajistil Februáru vedení. Po vstřeleném gólu se hra vyrovnala, do konce poločasu vyložených šancí výrazně ubylo.

Začátek druhé půle opět patřil Februáru, ale v koncovce chyběl družstevníkům jako obvykle klid a rozvaha a místo umístěné střely volili červenožlutí razanci, která ke vstřelení branky nevedla. Klid na kopačky Februáru přinesla až akce po Šimonově autu, kdy hlavičkující Ondra spíše náhodně našel na zadní tyči Filipa, který se štěstím dotlačil balón podruhé do branky Milenia.

Po vstřelení branky se ještě ke střelám a zakončení dostali Michal, Šimon a několikrát Cajda, ale zbrklost jim nedovolila lépe zacílit. V poslední desetiminutovce utkání došlo k lehkému uspokojení ze strany Telgártu, soupeř vycítil šanci a po nesrovnalostech v obraně zaslouženě snížil na 1:2. V závěrečných minutách se Február spíše soustředil na ubránění hubeného náskoku, což se mu nakonec i přes velkou snahu soupeře podařilo a rolníci tak mohli po závěrečném hvizdu podruhé v historii na Děkance zvednou vítězně ruce k obloze.

Dubnové posezení v chladném večeru na místní zahrádce příliš příjemné nebylo, a tak bylo vítězství po krátkém přesunu náležitě oslaveno u oblíbených Bansethů.

23. 4. 2012 Děkanka

Sestava: Jansič – Bohouš, Cajda, Šimon, Tomáš, Jencek – Michal, Filip, Ondra

Góly: 21. Jencek, 38. Filip (Ondra) Soupeř skóroval: 50. min (2:1)