FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4. k.: FK Víťazný február vs. Alibi 1:4 (1:2)

Šimon — 13. 05. 2014

Ve čtvrtém jarním kole potkal Február velmi zdatného soupeře, jehož technická hra a rychlý přechod do útoku dělal po celý zápas kolchozníkům problémy. Alibi mělo v brance rovněž výtečného gólmana, nad jehož uměním vyzrál Telgárt pouze jedenkrát, což při střelecké potenci soupeře na body pochopitelně stačit nemohlo.

Úvod zápasu byl nicméně poměrně vyrovnaný Soupeř byl sice díky své technické a přímočaré hře o něco fotbalovější, ale Február zase vynikal v týmovém pojetí a svým důrazem před oběma brankami. Bohužel ve 13. minutě přišla obvyklá chybná přihrávka na půlící čáře, soupeř šel rychle do přečíslení a útočník Alibi, jenž se zjevil osamocen před Jansičem, si zkušeně počkal na gólmanův první pohyb a poslal svůj tým do vedení.

Február naštěstí nepolevoval v agresivním pojetí hry a díky Cajdovu důrazu na brankáře si vytvořil ideální příležitost, avšak Michal odkrytou branku netrefil. Chvíli na to zahrával perfektně přímý kop Cajda, našel v ideálním náběhu Jencka a ten se do částečně odkryté branky již nemýlil – 1:1. Proč takto Február nezahrává častěji přímé kopy, toť otázka. Bohužel, když už to vypadalo, že poločas skončí spravedlivou remízou, dostal nejlepší hráč soupeře na polovině Februáru trochu víc prostoru, vystřelil přes částečně clonícího Bohouše a jeho přesná a razantní střela nedala Jansičovi šanci – 1:2.

Ve druhém poločase pokračoval poměrně pohledný fotbal z obou stran, Február se hnal za vyrovnáním, ale ani 100 % šance, jako v podání Cajdovy opakované střely do odkryté branky, nedokázal proměnit v branku. Nebezpečnými střelami se blýskli rovněž Jencek a z blízkosti pálící Šimon, ale gólman alibi vždy stačil bezpečně zasáhnout.

Jak jednoduše lze dát gól tak musel Februáru opět ukázat střelec druhého gólu Alibi. Opět si našel trochu místa v již trochu unavené obraně Februáru a další povedenou střelou poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Február se v závěru zápasu sice snažil o zteč, ale na kopačky se již vkradla únava a nervozita a hra již byla poměrně křečovitá. K závěru utkání po individuální chybě přidal soupeř do odkryté obrany čtvrtý kousek a bylo definitivně rozhodnuto.

16. dubna 2014 Mikulova

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Cajda – Michal, Jencek, Baltík

Góly: 19. Jencek (Cajda)

Soupeř skóroval v 13., 29., 43. a 56. minutě.