FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4. k.: FK Víťazný február vs. MVS Vršovice A 4:0 (2:0)

Šimon — 22. 09. 2009

mitic-small• Podzimní výkony Februáru jako na houpačce • Pankrácká škvára kolchozníkům svědčí • Šaman Gojko Mitič balón za svá záda nepustil • Gojko: „Tušil jsem, že to bude těžké a že se rozhodne až v 90. minutě!“ • Z Kostelního Hlavna nabuzený Kosťa tentokrát vyšel střelecky naprázdno • Dědek už zase řádí v obraně • Cajda Baltíkovi nepřihrává • Na Družstevním ochozu bylo opět veselo • Blonďák do klubovny tentokrát nepřišel • Kdo se zhostí úlohy galantního jelena? • Povinná výstroj obohacena o korkový špunt •

Během prvních třech kol utrpěl Február dvě naprosto zbytečné prohry 0:1, do zápasu s Vršovicemi tak vstupoval s vědomím, že jedině výhra vrátí zpět kolchozníkům jejich lehce zašlou slávu.

Přestože pankrácká škvára tomu příliš nenasvědčovala, od úvodních minut zápasu bylo zřejmé, že se Február z předchozí prohry poučil a namísto ukvapené rozehrávky se snažil s balónem více kombinovat a vhodnou finální přihrávku si nechával až na nejvhodnější chvíli. Po úvodních nepřesných zakončeních Cajdy, Wydleho a Kosti přišla první velmi jednoduchá gólová akce. Šimon rozehrál rohový kop na neobsazeného Wydleho, který zleva poměrně snadno prostřelil nejistého gólmana Vršovic.

Po inkasovaném gólu se soupeř snažil hru alespoň vyrovnat, ale kromě několika sérií rohových kopů a autových vhazování si žádný větší tlak nevytvořil. Navíc rolnická obrana plnila toho dne plán na 110 % a když už se nějaká střela dostala až k šamanovi Gojko Mitičovi, jeho rosomáčí mrštnost nedovolila pustit jediný balón za svá záda.

Po vyrovnané fázi zápasu udeřili kolchozníci podruhé. Střílený Šimonův rohový kop na nabíhajícího Wydleho si nakonec – zřejmě ve strachu před obávaným kanonýrem ze Strahova – obrana Vršovic nešťastně srazila do vlastní sítě a Február tak vedl již dvoubrankovým rozdílem.

Závěr poločasu měl již Február plně pod kontrolou. Obranu soupeře zaměstnávali kolchozníci rychlými breaky, žel ani řadu přečíslení nedokázali zdárně zakončit. Do šancí se postupně dostávali Cajda, Baltík, Kosťa a hlavičkující Dědek, ale skóre zápasu se do přestávky již nezměnilo.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Február měl stále mírně navrch, dobře kombinoval a když už soupeř vystřelil, málo která střela prošla až před pozorného Gojka.

Výrazné varování pro soupeře před třetím gólem Februáru si připravili Šimon s Pavlem. Jejich obávaná spolupráce po Šimonově odkopu od branky opět zafungovala, Pavel zcela osamocen před gólmanem chtěl zahrát na housličky, ale brankář na poslední chvíli stačil zareagovat a střelu vyrazil. Po další Šimonově přihrávce se v ideální pozici objevil opět Pavel, jeho střela se po zákroku gólmana dostala k volnému Wydlemu a ten rutinérsky uklidil balón potřetí do sítě Vršovic. Je třeba říci, že úlohu měl hodně usnadněnou, neboť vršovický brankář působil v té chvíli v brance značně dezorientovaně.

Ani potřetí brance se však Vršovice nesložili, jednu chvíli dokázali do té chvíle organizovanou obranu Februáru značně rozhodit, ale jejich největší šance skončila naštěstí jen na pravé Gojkově tyčce. Poté se ještě nuselský šaman zaskvěl několika efektními zákroky proti tečovaným střelám a dvěma sólovým nájezdům, ale to bylo ze strany soupeře toho večera vše.

Február zbytek zápasu dohrál podle svých představ. Další gól mohli snadno přidat Baltík s Cajdou, kteří se jednu chvíli řítili na osamoceného gólmana Vršovic. Cajda však zvolil individuální pojetí útoku, balón se mu krapet zamotal mezi hbitými nožkami a nadějný útok tak zakončil jen zblokovanou střelou. Naštěstí se vzápětí po ideální Šimonově přihrávce prosadil počtvrté Baltík, který opět využil záhadného postavení brankáře soupeře a stanovil tak definitivní podobu výsledku.

Február si tak po obstojném výkonu připsal zaslouženou druhou letošní výhru, jejíž decentní oslava proběhla v oblíbené klubovně na Družstevním ochozu. Doufejme, že v příštím kole na neoblíbené Děkance Február svou formu potvrdí a konečně toto kolbiště shledá víťazným!

21. 9. 2009 Pankrác

Sestava: Gojko – Šimon, Pavel, Cajda, Dědek – Wydle, Kosťa, Baltík

Góly: 10. Wydle (Šimon), 27. OG, 48. Wydle (Pavel, Šimon), 59. Baltík (Šimon)