FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4.k.: FK Víťazný február vs. Per ho tam 8:0 (4:0)

Šimon — 04. 10. 2007

obrazek

Nadšení fanoušků Februáru neznalo mezí

• Krach posledního kola odčiněn • Skóre se zastavilo na osmi navštívenkách… • Tým „Per ho tam“ svého jména nedostál • Jansičova třetí letošní nula! Jansič: „Štěstí přeje připraveným…“ • Cajda s Baltíkem zase řádili • Ženáč Bouřka má nejrychlejší pravačku! • V restauraci „Ve výměníku“ čekalo boubelaté překvapení! • Kdo tentokráte skončil se slečnou Vlaďkou? • Kam se ztratil Bohouš? • Dojezd v klubu Netopýr jen pro vytrvalce • Čenda v páce neprohrává! •

Pro Február neznámé hřiště Novoborská se stalo dějištěm páté nejvyšší výhry slavného zemědělského družstva v historii! Umělé povrchy, s výjimkou posledního utkání s Bronxem, Februáru zřejmě svědčí, a tak se Telgárt znovu dostal do kontaktu s čelem tabulky.

Utkání začal, jak je poslední dobou zvykem, Február náporem a již první útok skončil vedoucí brankou. Na levé straně se individuálně uvolnil Cajda, jeho střela byla ještě vyražena, ale následný nedůrazný odkop soupeře skončil na Baltíkově noze a ten se do prázdné branky nemýlil. Téměř v zápětí přihrál přesně Robin neobsazenému Milanovi do kroku, který zachoval chladnou hlavu a střelou k tyči pojistil vedení na 2:0.

Je třeba říci, že poté se soupeř trochu vzchopil a snažil se kombinací uspět na polovině Februáru, ale kromě nepřesné střely po signálu při volném přímém kopu ohrozila nejvíce Jansiče v brance Šimonem tečovaná přihrávka soupeře.

Po vyrovnané mezihře se ke slovu znovu dostal Február a díky Cajdovi a školáckým chybám obrany týmu Per ho tam se brzy dostal do čtyřbrankového vedení. Nejprve se poslední obránce soupeře pokoušel udělat kličku Cajdovi, který jeho úmysl vystihnul a zkušeně obstřelil vyběhnuvšího gólmana. Poslední poločasový gól padnul po další hrubé chybě obrany soupeře, a tak opět Cajda měl dosti ulehčenou úlohu v podobě gólové střely do odkryté branky.

Největší rozruch prvního poločasu nakonec ztropil Bouřka, když vynadal Bohoušovi, že podvádí, neboť unfair popošel o tři metry dopředu při autovém vhazování… Řekněme si upřímně, že toto Bohouš skutečně nemá zapotřebí!

Ve druhém poločase se již de facto hrálo jen na jednu branku. Bohužel pátý gól byl pro Február snad zakletý, neboť řadu vyložených šancí dokázali červenožlutí střelci lehkovážně spálit. Nejvíce se mohl stydět Šimon, když po ukázkovém vyšachování celé obrany týmu Per ho tam mířil místo do odkryté branky jen do boční sítě… Další tutovku si vypracoval razantní hlavičkou Bohouš, ale gólman soupeře se tentokráte vyznamenal a přesnou hlavičku s námahou vyrazil. Poslední „neplodnou“ šanci si vypracoval opět Šimon, když přešel přes tři hráče soupeře, žel na razantnější zakončení mu již nezbývalo sil. Festival nezdařených příležitostí utnul bombou pod víko Baltík, za což se neopomenul brankáři soupeře omluvit s dovětkem, že příště vystřelí slaběji, ať se prý nebojí! A tak se i stalo. Po dalším Cajdově průniku se skvěle ve vápně uvolnil právě Baltík a střelou k tyči dovršil svůj hattrick. Další gól vstřelil po úniku a skvělé Cajdově přihrávce kanonýr Luky.

Soupeř sice úplně nerezignoval, ale na dostřel Jansičovy branky se dostával velmi zřídka. Jeho největší šance ve druhé půli skončila po hlavičce neobsazeného útočníka na pravé tyči branky Februáru. Tečku za utkáním udělal svojí levou lopatkou Míla, když touto částí těla „mazácky“ tečoval dlouhý Cajdův nákop a uzavřel skóre na konečných 8:0 ve prospěch Víťazného februáru.

Pozápasová rozlučka se Šimonovou svobodou a Cajdova oslava třicátin se nesla ryze v duchu sídliště Prosek. V okouzlujícím restaurantu v bývalém tepelném výměníku uvítala slavný tým z Telgártu sličná dívka o mírách 160×160×160 cm, a jak bývá na místní periferii zvykem, byla oděna jen v červených trenýrkách a hospodské zástěře. Nejvíce se jí líbil Bohouš, po pár sklenkách peprmintového liqueuru si již vzájemně tykali a možná mezi nimi přeskočil i plamének vášně a společného souznění…

Krátce po půlnoci se zbytek oslavenců přemístil do populárního proseckého klubu Netopýr, kde bylo veselo až do brzkých ranních hodin. Večírek gradoval (vedle vypjatého souboje v páce mezi Čendou a Baltíkem) společným tancem při nekončícím pásmu songů a balad linoucích se z místního juke-boxu, a tak nezbývá než říci: „brzy na Proseku zase na viděnou“!

1. 10. Novoborská

Sestava: Jansič – Šimon, Bohouš, Bouřka, Jéňa, Cajda – Robin, Baltík, Luky, Míla

Góly: Baltík, Míla (Robin), Cajda, Cajda, Baltík (Bohouš), Baltík (Cajda), Luky (Cajda), Míla (Cajda)